Buitenmuren bepleisteren

Behalve een gevel bepleisteren, is het ook mogelijk om buitenmuren te bepleisteren . Of je hiervoor kiest, is in grote mate afhankelijk van je eigen smaak, de staat van een al bestaande woning met pleisterwerk of in bepaalde gevallen zelfs van het RUP dat door de overheid werd opgesteld en het uitzicht van je woning kan bepalen. In de meeste gevallen is buitenmuren bepleisteren een bewuste keuze. Vaak werd deze keuze al gemaakt tijdens het tekenen van de bouwplannen van de woning en wanneer je een zulke bestaande woning koopt, dan is het logisch dat je na verloop van tijd opnieuw aan de buitenmuren bepleisteren moet denken.

Mogelijkheden van buitenmuren bepleisteren

Net zoals bij andere vormen van pleisterwerk bestaan er vele manieren en materialen om buitenmuren te bepleisteren . Hieronder vind je een overzicht:

Bestaande bepleistering buitenmuren vervangen

Wanneer je een bestaande bepleistering van buitenmuren wilt vervangen, dan doe je er goed aan ervoor te zorgen dat het te bewerken oppervlak helemaal gereinigd is en geen oneffenheden vertoont. Buitenmuren bepleisteren is een precisie werk dat een goede voorbereiding van de ondergrond vergt. Afhankelijk van het te gebruiken materiaal zal het nodig zijn om het te bewerken oppervlak te betonneren of niet.

Buitenmuren bepleisteren met siliconen

Siliconen zijn maar een voorbeeld van materialen die kunnen gebruikt worden bij het buitenmuren bepleisteren . Het voordeel van dit materiaal is dat de buitenmuren op deze manier waterdicht gemaakt worden. Veelal laten siliconen toe de onderlaag zichtbaar te laten. Zo kan de natuurlijke look van de buitenmuren behouden worden. Wie van kleur houdt, kan uit verschillende kleuren siliconenpleister kiezen. Tegelijk kan dit materiaal gemakkelijk gereinigd worden en is het waterbestendig. Een nadeel van siliconenbepleistering is dat deze vorm van pleisterwerk duurder is dan deze van bepleistering met andere materialen. Sommige plaatsers menen dat siliconenbepleistering vlugger scheurtjes zal vertonen, maar in de praktijk komt dit weinig voor.

Buitenmuren bepleisteren met minerale materialen

Bij minerale materialen denken we aan leem of aan cement. Deze vorm van buitenmuren bepleisteren is de klassieke vorm van bepleisteren die we ook bij de etnische vormen van bepleistering zoals in Japanse en Marokkaanse bepleistering terugvinden. Het voordeel van een dergelijke grondstof is dat ze voor de consument voordeliger is in aankoop. Bijkomend gaat het hier over ecologisch verantwoord materiaal. Het is