kaleien Spiere-Helkijn

Opzoek naar kaleien Spiere-Helkijn ?

kaleien Spiere-Helkijn is wellicht de meest Belgische manier van gevelbedekking of gevelbepleistering. Sommige mensen zal het aan kleien doen denken en misschien is de techniek er wel een beetje mee te vergelijken. In de praktijk betekent kaleien Spiere-Helkijn een muur of gevel schilderen met kalk. In die zin is het een specifieke vorm van bepleisteren, maar dan met een kwast. Het best wordt voor kaleien Spiere-Helkijn een blokvormige verfborstel gebruikt. Het woord mag dan nieuw in de oren klinken, maar de techniek wordt al honderden jaren toegepast in België. In het begin werd kaleien Spiere-Helkijn vooral door boeren op het platteland gebruikt om de stallen te witten. Dit gebeurde steeds in het voorjaar. De bedoeling hiervan was dat de muren van de stallen op deze manier ontsmet zouden worden en dat tegelijk ook een laag tegen indringend vocht werd aangebracht. Tegenwoordig wordt kaleien Spiere-Helkijn vooral voor decoratieve doeleinden en voor woonhuizen toegepast.

kaleien Spiere-Helkijn: Een bijzonder uitzicht voor je huis of woning

Vele mensen vallen voor de charmes van witgekalkte huizen. Wie van deze ietwat zuiderse look houdt, zal kaleien Spiere-Helkijn de techniek bij uitstek vinden om een huis of gebouw een bijzondere look mee te geven. De pleisterlaag die door het kaleien Spiere-Helkijn ontstaat, ziet er natuurlijk uit. Het is allesbehalve een glad afgewerkte laag. Omdat er met een borstel gewerkt wordt, zie je al vlug de lijnen van de borstelstreken. Dat is ook de bedoeling. Zo kom je trouwens tot een uniek effect. kaleien Spiere-Helkijn is dus ook een sierlijke vorm van bepleisteren of kalken. Los daarvan is deze techniek ecologisch verantwoord. Je legt niet alleen een beschermende laag aan, maar de muren of gevels kunnen ook nog blijven ademen.

Zelf kaleien Spiere-Helkijn

Als je zelf aan de slag wilt gaan en je gevel of buitenmuren wilt kaleien Spiere-Helkijn, dan behoort dit zeer zeker tot de mogelijkheden. Uiteraard is het belangrijk om de ondergrond voor te bereiden. Los daarvan is het mogelijk om hiermee ook tijdens vochtig weer aan de slag te gaan. Zolang de pleisterlaag kan hechten, is er geen beletsel om tijdens het regenen verder te werken. Zie je het toch niet zitten om dit werk zelf uit te voeren omdat je niet over de nodige materialen of praktische kennis beschikt, dan kun je genoeg aannemers vinden die deze techniek onder de knie hebben.

kaleien Spiere-Helkijn : Laten uitvoeren door een aannemer

Omdat kaleien Spiere-Helkijn in de lift zit, zal je ook online diverse aannemers vinden die deze techniek aanbieden en/ of aanprijzen. Ook hier geldt dat je vooraleer je in zee gaat met een vakman er het best aan doet om verschillende aanbieders en offertes met elkaar te vergelijken.

Copyright © 2016-2017 Gevelreinigingen. Alle Rechten Voorbehouden