Spouwmuurisolatie via je gevel

Spouwmuurisolatie via je gevel

De isolatie van de woning is van ontzettend groot belang om een woonst te creëren die gezellig, gezond, leefbaar én duurzaam is. Vaak wordt echter onderschat hoe belangrijk de isolatie van de muren is om dat te bereiken. Tegenwoordig beschikt zowat elke woning over een spouwmuur - een muur die in het midden een holte heeft, waartussen isolatie geplaatst kan worden.

Dergelijke muren bieden heel wat voordelen op het vlak van comfort, juist doordat het mogelijk is om isolatie te plaatsen. spouwmuurisolatie via je gevel plaatsen is een opdracht waar heel wat bij komt kijken, en de hand van een professional is in dat geval dan ook essentieel!

Alles over isolatie van de spouwmuur via de gevel

De gevel is een van de eerste verdedigingslinies van de woning tegen vocht, koude en andere externe invloeden. Het spreekt dan ook voor zich dat deze goed bestand moet zijn tegen deze factoren - en het laten plaatsen van spouwmuurisolatie is de beste manier om daarvoor te zorgen.

Isolatie van de spouwmuur is een vorm van isolatie die zich tussen de binnen- en buitenmuur van de woning bevindt, en dus de muren en de woning als geheel van binnenuit beschermt tegen ongewenste invloed. De voordelen van dergelijke isolatie reiken ver:

1. Een optimale bescherming tegen koude

Dergelijke isolatie zorgt voor een optimale bescherming tegen koude invloeden van buitenaf. De isolatie bevindt zich nog voor de binnenmuur, waardoor koude temperaturen nog beter worden tegengehouden.

2. Bestendigheid tegen vocht

Vochtproblemen komen vaak voor bij woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Dankzij spouwmuurisolatie kunnen dergelijke situaties grotendeels voorkomen worden, aangezien vocht buiten wordt gehouden en zich dus niet in de muur en de woning kan ophopen.

3. Eenvoudig te plaatsen

Ten slotte is spouwmuurisolatie een goede optie aangezien het relatief eenvoudig te plaatsen is. Eigenlijk wordt de lege ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur - de zogenaamde spouw - gewoon met isolatiemateriaal gevuld, en klaar is kees!

Het belang van professionele gevelrenovatie

Gevelrenovatie houdt verschillende zaken in, maar het plaatsen van isolatie in de spouwmuur is er ongetwijfeld een van de belangrijkste. Een deskundige aanpak is van essentieel belang om het werk tot een goed einde te brengen en de woning in één kap duurzamer, veiliger en gezonder te maken. Door de isolatie van de spouw via de gevel in te brengen, wordt het nog eenvoudiger om dat te doen dankzij een specialist!