Wat je moet weten over gevelrenovatie

Een gevel is het visitekaartje van de woning, je wilt dat deze er netjes verzorgd uitziet. Daarnaast moet de technische staat van de buitenmuren uiteraard ook in orde zijn. Op deze pagina geven we tips over de gevel renoveren, repareren en reinigen.

Meer informatie over Gevelrenovatie prijzen 2019 - kostenoverzicht

Zelf doen of uitbesteden?

Hoewel je een aantal zaken zelf kunt uitvoeren, zoals het afwassen van PVC gevelbekleding met een licht sopje en een spons, komt er bij gevelrenovatie toch wat meer bij kijken. Schakel daarom liever een erkende aannemer in. Wanneer je de gevel laat renoveren in combinatie met gevelisolatie kom je ook nog in aanmerking voor de isolatiepremie.

Gevel reinigen

Bij aanslag door verkeer of wellicht graffiti op de buitenmuren kun je deze laten reinigen door een specialist. Voor ieder type materiaal zal een andere aanpak vereist zijn. Zo kun je bakstenen zandstralen, daarnaast zijn er ook andere methoden zoals stoom of nevel.

Schade aan voegen repareren

Bij bakstenen zijn het vaak de voegen die voor problemen zorgen. Barsten in de voegen kunnen water doorlaten met als gevolg vochtoverlast in de woning. Dit soort aantasting van de gevel kan snel toenemen, bijvoorbeeld in de winter wanneer insijpelend water bevriest. Wanneer je schade aan de voegen constateert dien je zo snel mogelijk een specialist in te schakelen om het voegwerk te vernieuwen.

Gevelrenovatie en isolatie

Gevelisolatie is een snelle en effectieve manier om de energieprestaties van de woning flink te verbeteren. Dit project kan perfect gecombineerd worden met gevelrenovatie. Er zal namelijk een nieuwe gevelbekleding aangebracht worden, en daarbij is volop keuze. Denk aan een gesloten of juist een open ontwerp. De Twinson open gevelbekleding heeft een zeer bijzondere uitstraling en is tegelijkertijd toch heel onderhoudsvriendelijk. Met dit materiaal is het mogelijk om een dikker isolatiemateriaal aan te brengen, het Twinson houtcomposiet heeft zelf ook al isolerende eigenschappen.