Gevelrenovatie: Prijs per m2, advies en voordelen!

Er wordt meestal voor gevelrenovatie gekozen wanneer je je woning wil bescherming of je je voor en achtergevel wil opfrissen of renoveren. Tegelijkertijd kan je gevel ook geïsoleerd worden voor een betere isolatiewaarde van je woning. Hier kan je de verschillende mogelijkheden van gevelrenovaties bekijken alsook hun prijs per m2.

Hoeveel kost gevelrenovatie per m²? - Gedetailleerde uitleg

De gemiddelde prijs van gevelrenovatie per m² in België ligt tussen €50 en €200. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren, zoals:

1. Soort renovatie:

 • Gevelbekleding: De gemiddelde prijs voor gevelbekleding ligt tussen €75 en €200 per m². De exacte prijs hangt af van het type gevelbekleding dat u kiest. Baksteen is bijvoorbeeld duurder dan sidings.
 • Gevelisolatie: De gemiddelde prijs voor gevelisolatie ligt tussen €50 en €100 per m². De exacte prijs hangt af van de dikte van de isolatie en het type isolatiemateriaal dat u kiest. PIR-isolatie is bijvoorbeeld duurder dan glaswol.
 • Gevelreiniging: De gemiddelde prijs voor gevelreiniging ligt tussen €20 en €50 per m². De exacte prijs hangt af van de mate van vervuiling van de gevel.
 • Gevelschilderen: De gemiddelde prijs voor gevelschilderen ligt tussen €25 en €75 per m². De exacte prijs hangt af van het type verf dat u kiest en de complexiteit van de schilderklus.
prijsgevelrenovatie

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per type gevelrenovatie:

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m²
Gevelbekleding€75 - €200
Gevelisolatie€50 - €100
Gevelreiniging€20 - €50
Gevelschilderen€25 - €75

2. Materiaal:

De kosten van materialen voor gevelrenovatie kunnen per type materiaal sterk variëren. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per type materiaal:

 • Baksteen: €0,50 - €2,50 per baksteen
 • Sidings: €10 - €50 per m²
 • PIR-isolatie: €20 - €50 per m³
 • EPS-isolatie: €10 - €30 per m³
 • Glaswol: €5 - €20 per m³
 • Gevelverf: €10 - €50 per liter

3. Regio:

De prijzen van gevelrenovatie kunnen per regio in België verschillen. In de grote steden liggen de prijzen doorgaans iets hoger dan in de kleinere steden en dorpen.

4. Gemiddelde prijzen:

Om u een beter idee te geven van de totale kosten van gevelrenovatie, hebben we hieronder een tabel samengesteld met de gemiddelde prijzen per type renovatie:

Type renovatieGemiddelde prijs per m² (incl. materiaal en arbeidskosten)
Gevelbekleding met baksteen€150 - €300
Gevelbekleding met sidings€125 - €200
Gevelisolatie (10 cm dik)€80 - €150
Gevelreiniging€30 - €60
Gevelschilderen€40 - €100

Bekijk hier onder de tarieven en gevelrenovatie prijzen per soort werk dat uitgevoerd moet worden voor uw gevel.

Methode Gemiddelde kosten per vierkante meter Mate van vervuiling
Zandstralen €12 tot €15 Hardnekkige vervuiling
Nevelstralen €15 tot €20 Milde tot gemiddelde vervuiling
Stoomreinigen €5 Milde vervuiling
Chemisch reinigen €15 Hardnekkige vervuiling

De prijs van een kleine gevelrenovatie

Je vraagt je waarschijnlijk af hoeveel kost gevelrenovatie ? De kosten van de vier genoemde methoden om de gevel te renoveren worden per vierkante meter berekend. Houd er rekening mee dat het in de meeste gevallen nodig is om de gevel voorafgaand aan de behandeling te laten reinigen. Die reinigingskosten moeten nog bij de kosten voor gevelrenovatie worden opgeteld. Hier volgen de gemiddelde prijzen. De gevel schilderen kost 20-40 euro, kaleien kost 2540 euro, voegwerk repareren kost 35-50 euro en spuitkurk aanbrengen kost 40-60 euro. Bij een gevelrenovatie met grote oppervlakken wordt in de meeste gevallen korting gegeven.

Prijstabel: wat kost gevelrenovatie?

Type gevelrenovatieGemiddelde prijs per m2
Gevel schilderen20-40 euro*
Gevel kaleien25-40 euro*
Voegen uitslijpen/-hakken + nieuw (standaard)voegwerk35-50 euro
Gevel laten renoveren met Spuitkurk40-60 euro*
*Hou er rekening mee dat een voorafgaande gevelreiniging extra kosten met zich kan meebrengen. Voor een juiste prijs neem even contact op.

Gevelrenovatie door middel van gevelreiniging

Gevelrenovatie is misschien een wat zware term als je praat over gevelreiniging. Maar gevelreiniging legt wel de basis voor een gevel die in goede conditie is. Welke vorm van gevelreiniging voor jouw woning geschikt is heeft te maken met de mate waarin de muren vuil zijn. Een lichte vervuiling kun je zelf verwijderen met een hogedrukspuit. Voor zwaardere vervuiling moet je je toevlucht nemen tot nevelstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Elk van reinigingsmethoden heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je kunt hier lezen welke voor de gevelrenovatie van jouw woning geschikt is.

Zandstralen

zandstralen van gevel

Gevels waar in de loop der jaren een hardnekkige vuile laag op is gaan zitten kunnen worden gereinigd door ze te zandstralen. Gevelrenovatie door zandstralen wil zeggen dat de gevel laten reinigen helemaal wordt gedaan met hele fijne korreltjes zand. Die worden onder zeer hoge druk tegen jouw gevel aan gespoten. Het zand werkt als een krachtig schuurmiddel en zorgt ervoor dat al het vuil loslaat. Een gezandstraalde gevel ziet er meteen weer als nieuw uit. Niet elke gevel is geschikt hem te laten doen. Bij muren van poreuze materialen kan door de krachtige stralen schade ontstaan. Kies dan een andere methode.
Ontdek hier meer over het zandstralen van gevels.

Nevelstralen

nevelstralen van gevel

Als de gevel van je woning wat minder zwaar vervuild is kun je gevelrenovatie door middel van nevelstralen toepassen. Het principe van nevelstralen lijkt erg op stralen van gevels met zand. Ook hier wordt er een krachtige straal onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten. In plaats van zandkorreltjes wordt er bij nevelstralen gebruik gemaakt van een mengsel van water en zand. Er wordt ook met minder druk gewerkt dan bij zandstralen. Nevelstralen is een minder heftige methode om gevels te reinigen en de kans op schade is minder groot. Deze methode mag op elke gevel worden gebruikt en is geschikt om mos en verfresten te verwijderen.
Ontdek hier meer over het nevelstralen van gevels.

Gevelreiniging met stoom

stoomreinigen van gevel

Bij licht vervuilde gevels is stoomreinigen een goede methode van gevelrenovatie. Bij de ze methode wordt water op hoge temperatuur met grote kracht tegen de muur gespoten. Vuil lost op in het hete water en spoelt vervolgens weg. Aan het water zijn geen chemicaliën toegevoegd. Stoomreinigen is dus een milieuvriendelijke reinigingsmethode. Desondanks mag stoom niet worden gebruikt op oude poreuze gevels. Door de hoge temperaturen kunnen er barsten en scheuren ontstaan. Ook kunnen zouten in de gevels oplossen en dat zorgt voor witte uitslag, die op de muur blijft zitten. Stoomreinigen is een goede methode om licht vervuilde gevels te reinigen.
Ontdek hier meer over het stoomreinigen van buitenmuur.

Chemische reiniging Gevels

buitenmuur chemisch reinigen

Met gevelrenovatie door middel van het chemische reiniging van de buitengevel kan zware vervuiling worden verwijderd bij het vernieuwen of renoveren ervan. Bij chemisch reinigen wordt er een biologische of chemische stof op de gevel verneveld. Door die stof lost het vuil op en na een relatief korte tijd kan het met een hogedrukreiniger van de muur worden verwijderd. Met chemisch reinigen kunnen grote oppervlakken in korte tijd worden schoongemaakt. Er bestaan diverse stoffen die als reinigingsmiddel op de gevels worden gespoten. Het materiaal van de gevel en van het soort vervuiling zijn bepalend voor de keus van het reinigingsmiddel. Let op: niet alle gevels kunnen chemisch worden gereinigd.
Ontdek hier meer over het chemische reiniging van gevels.

De kosten van gevelreiniging bij gevelrenovatie

Het schoonmaken van gevels moet door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd. Zij beschikken over voldoende deskundigheid en hebben alle gereedschappen en hulpmiddelen om dat op een veilige manier te doen. De prijzen van de verschillende soorten gevelreiniging worden per vierkante meter aangegeven. Bij gevelrenovatie van grote oppervlakken wordt er korting gegeven. De gemiddelde vierkante meter prijs van zandstralen voor hardnekkige vervuiling is 12-15 euro. Nevelstralen voor een middelzwaar vervuilde gevels kost 15-20 euro. Stoomreinigen voor licht vervuilde gevels kost 5 euro per vierkante meter. Chemisch schoonmaken en beschermen voor zwaar vervuilde gevels kost 15 euro per vierkante meter.

gevelrenovatie laten uitvoeren

Langer plezier van een gevelreiniging met gevel impregneren

Gevelreiniging als onderdeel van een gevelrenovatie is een vrij kostbare aangelegenheid. Om langer plezier te hebben van die mooie schone gevel kun je een nabehandeling laten doen, waardoor de gevel minder snel vervuilt. Dat gebeurt met behulp van een impregneermiddel. Deze middelen trekken in de muur en zorgen ervoor dat vuile aanslag zich minder snel op de muur kan hechten. Een bijkomend voordeel van het impregneren van de gevel is dat het middel de muur ook goed beschermt tegen vocht. Impregneren leidt ertoe dat het minder snel nodig is om de gevel opnieuw te laten schoonmaken of gevelrenovatie te laten uitvoeren of in gebruik te nemen.
Een vakman kan goed inschatten welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor jouw gevel. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor een gevelreiniging bij specialisten in gevelwerken
Ontdek hier meer over het impregneren van de gevel.

reinigen gevel

Een kleine gevelrenovatie

De gevel van je woning zal in de loop van jaren langzamerhand achteruit gaan. Voegen raken los en de gevel wordt vuil, met als gevolg dat het er allemaal niet meer zo fraai en verzorgd uitziet. Er zijn methoden om je gevel op een vrij eenvoudige manier een upgrade te geven. Zo’n kleine gevelrenovatie is niet zo heel ingrijpend, terwijl het resultaat soms spectaculair is. Bekende methoden zijn het schilderen van de gevel en het repareren van kapot voegwerk. Minder bekend zijn het aanbrengen van spuitkurk, voegwerken en het kaleien van de muren. Bij die laatste methode wordt de muur bedekt met een laagje kalkpleister.

Schilderen van de gevel

buitenmuren verven

Een kleine gevelrenovatie of gevelbepleistering door het laten schilderen van de gevel vraagt enige voorbereiding. Het heeft weinig zin om de gevel te schilderen als deze nog vuil of beschadigd is. Daarom kan het nodig zijn om de gevel eerst te laten repareren en reinigen. Voor het schilderen van de gevel is het belangrijk om de juiste verfsoort te kiezen. Welke dat is hangt af van de structuur van de muren. Kies in elk geval voor een dampopen verf. Die beschermt de gevels tegen vuil en is vocht doorlatend. Eventueel vocht dat in de muren doordringt zal zich daar niet gaan ophopen.
Ontdek hier meer over het schilderen van gevels.

Buitenmuur kaleien

gekaleide buitenmuur

Een speciale manier van schilderen is kaleien (gevelbepleistering). Je woning krijgt daardoor een landelijke uitstraling. Bij kaleien wordt de gevel bedekt met een dun laagje kalkpleister. Het is al een oude techniek, waarbij de laag kalkpleister wordt aangebracht met een blokkwast. Bij een gevelrenovatie waarbij de muren worden gekaleid is verfraaiing van de gevel het voornaamste doel. Het dunne laagje lakpleister zorgt er tevens voor dat kleine beschadigingen en oneffenheden worden gecamoufleerd. De kalkpleister zorgt daarnaast voor een goede bescherming tegen de weersinvloeden. Net als gewone buitenmuurverf is kalkpleister ook dampopen. Daardoor blijft de vochthuishouding in de gevels op peil. Ontdek hier meer over het kaleien van gevels.

Gevelwerken: Voegen herstellen en renoveren

herstellen van voegen

Door kapotte voegen ziet je gevel er onverzorgd uit, maar op zich is dat niet zo heel erg. Kapotte voegen kunnen op termijn ook veel schade aan je woning veroorzaken. In de gaten waar het cement is weggesprongen kan zich namelijk water ophopen. Dat trekt gedeeltelijk in de muur. Bij vorst kan dat vocht bevriezen, waardoor de muur gaat barsten. Het is dus zaak om tijdig actie te ondernemen en de voegen te laten repareren. Dat gebeurt in een aantal stappen. Eerst worden de voegen uitgehakt. Daarna wordt de gevel schoongespoten om cementresten te verwijderen. Tenslotte wordt de gevel opnieuw gevoegd. Een permanente en verzorgde oplossing is dan het herstellen en renoveren van de voegen.
Ontdek hier meer over het herstellen van voegwerk beter bekend als voegwerken.

Spuitkurk als gevelwerken

gevelrenovatie spuitkurk

Je kunt de gevel van je woning een mooie uitstraling geven met een gevelbedekking / gevelwerken van spuitkurk. Dat wordt rechtstreeks op de muur aangebracht en is geschikt voor verschillende ondergronden. Spuitkurk is een milieuvriendelijk product, dat bestaat uit kleine snippers kurk en acrylhars. Het wordt in enkele lagen op de gevel aangebracht. Spuitkurk vormt een dampopen laag, zodat de vochthuishouding in de muur in balans blijft. Het heeft een redelijk goede thermische en akoestische isolatie. Spuitkurk is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De snipper zijn er in verschillende groottes. Een nadeel is dat de gevel voor het aanbrengen schoon moet zijn en geen beschadigingen mag hebben.
Ontdek hier meer over het aanbrengen van spuitkurk op gevels.

gevelrenovatie voegwerk

Gevelrenovatie met volledig nieuwe bekleding

Als je bent uitgekeken op de gevel van je woning kun je bij gevelrenovatie kiezen voor een drastische oplossing: nieuwe gevelbekleding. Je gevel krijgt dan een totaal nieuwe look. Er zijn drie methoden om nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen of renoveren: met steenstrips, hout of crepi. Crepi is een bepleistering met kunsthars of een minerale sierpleister. De kosten van nieuwe gevelbekleding worden per vierkante meter berekend. Steenstrips laten plaatsen kosten 150-200 euro, houten gevelbekleding laten plaatsen kost 100-150 euro en crepi bepleisteren kost 40-80 euro. Nieuwe gevelbekleding wordt vaak toegepast als onderdeel van een ingrijpende renovatie in combinatie met het isoleren van de woning.

Gevelrenovatie met steenstrips

plaatsing steenstrips gevelrenovatie

Het zijn dunne lagen baksteen. Die worden bij een gevelrenovatie tegen de oude gevel aan gelijmd. Ze zijn 2 centimeter dik. Daardoor nemen ze vrij weinig ruimte in, terwijl wel de authentieke uitstraling van een bakstenen muur wordt behouden. De keuze in verschillende soorten is erg groot. Het is wel een vereiste dat beschadigingen aan de gevel waarop de strips worden geplakt eerst worden hersteld. Bij een gevelrenovatie met steenstrips wordt vaak van de gelegenheid gebruik gemaakt om extra te isoleren. Dat kan met isolatieplaten, waar de strips vervolgens op worden geplakt.
Ontdek hier meer over steenstrips.

Houten gevelbekleding

gevelbekleding in hout

Met een houten gevelbekleding krijgt je woning een warme oorspronkelijke uitstraling. De houtsoort die je kiest bepaalt het uiteindelijke resultaat van de gevelrenovatie. Je kunt kiezen voor hardhout, thermowood of multiplex. Deze houtsoorten zijn allemaal goed bestand tegen de weersomstandigheden, al hebben sommige soorten hout wel wat onderhoud nodig. Doordat hout gemakkelijk te bewerken is, is het als gevelbekleding gemakkelijk te plaatsen. Dat is gunstig voor de arbeidskosten bij het aanbrengen. Een houten gevelbekleding is prima geschikt om in combinatie met isolatiemateriaal te worden gebruikt.
Ontdek hier meer over het bekleden van de gevel met hout.

Crepi

gevelrenovatie met crepi

Door een gevelrenovatie met crepi ziet je woning er weer als nieuw uit. Crepi is een minerale of kunsthars muurpleister. Het is uitstekend geschikt om in combinatie met isolatiemateriaal te worden aangebracht (gevelisolatie). Bij het aanbrengen van crepi worden oneffenheden in de gevel uitstekend gecamoufleerd. Crepi heeft vele voordelen, zoals de grote verscheidenheid aan beschikbare kleuren. Een nadeel van zo’n gevelrenovatie is dat gevels met crepi wat gevoeliger zijn voor vuil. Je zult een gevel met crepi muurpleister dus af en toe wel moeten reinigen.
Ontdek hier meer over het bepleisteren van de gevel met crepi.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs/m2 zonder isolatieGemiddelde prijs/m2 met isolatie** (gevelisolatie)
Steenstrips150-200 euro200-250 euro
Houten gevelbekleding*100-150 euro120-250 euro
Crepi gevel40-80 euro100-140 euro
*Prijs sterk afhankelijk van de gekozen houtsoort
**De prijs inclusief isolatie is sterk afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag (gevelisolatie).
Op zoek naar een prijs op maat van jouw woning? Neem contact met ons op.

4 goede redenen om een gevelrenovatie uit te voeren

Als huiseigenaar zijn er verschillende redenen waarom u uw gevel zou willen renoveren.

 • De belangrijkste: bescherming! Als uw gevel niet wordt onderhouden, bestaat het risico dat er vocht binnendringt... Sommige tekenen zijn duidelijk: het verschijnen van mos, korstmossen, blaren of zelfs scheuren.
 • De renovatie van een gevel is ook een gelegenheid om de thermische prestaties van uw woning te verbeteren, door de thermische isolatie van de buitenmuren in uw werkzaamheden op te nemen.
 • Misschien bent u er niet van op de hoogte, maar in sommige steden, zoals Parijs, is gevelrenovatie om de 10 jaar verplicht. Om te weten of deze wet op uw gemeente van toepassing is, gaat u naar uw gemeentehuis!
 • Tot slot, zonder het over wetgeving of veiligheid te hebben, kan de renovatie van uw gevel de waarde van uw eigendom verhogen, vooral als u overweegt te verkopen of op zoek bent naar nieuwe huurders.

Gevelrenovatie en scheuren

Scheuren vereisen speciale aandacht en moeten nauwlettend in het oog worden gehouden. Als een scheur zich laat zien, gaan daar meestal veel belangrijkere problemen achter schuil, zoals infiltratie, zetting van de funderingen, grondbewegingen of zelfs de breuk van een fundering. Pas op dat u de schade niet verbergt onder een bekledingsondersteuning of met een "vertrapte" bekleding: vóór elke restauratie van uw gevel moeten de oorzaken worden opgespoord en hersteld.

Renovatie of gevelrestauratie: de essentiële diagnose

Hoewel deze twee termen veel op elkaar lijken, betekenen zij niet hetzelfde.
Als we het over renovatie hebben, hebben we het alleen over het reinigen van de gevel om mos of korstmos te verwijderen. Wij raden u aan hiervoor professionals in te schakelen, aangezien een slechte behandeling kan leiden tot veel schade en scheuren.
Renoveren is een ingrijpender operatie, die erin bestaat de bestaande coating te verwijderen en vervolgens een nieuwe coating aan te brengen.

Om een precies idee te krijgen van de werkzaamheden die nodig zijn om uw gevel te herstellen, is een diagnose door een gevelspecialist onontbeerlijk. Zodra de vakman uw gevel heeft onderzocht, zal hij weten welke herstellingen noodzakelijk zijn en welke materialen en producten geschikt zijn voor de klus. Het is ook deze diagnose die de gevelbouwer in staat zal stellen de aard van de coating van uw gevel te bepalen. Hij zal dan in staat zijn producten te kiezen die compatibel zijn met uw steun.

Hoe lang duurt een gevelrenovatie?

Als u zich afvraagt hoe lang een gevelrenovatie zal duren, kunt u alleen maar bij benadering te werk gaan, omdat dit van verschillende factoren zal afhangen:

 • De staat van uw gevel: hoe slechter de staat van uw gevel, hoe langer de werkzaamheden zullen duren, aangezien de uit te voeren werkzaamheden logischerwijs omvangrijker zullen zijn.
 • Voorbereiding van de werf: afhankelijk van uw behoeften, de grootte van uw woning en de staat van uw gevel, kan de voorbereiding van de werf meer of minder tijd in beslag nemen. Als u bijvoorbeeld een grote oppervlakte hebt, kan het nodig zijn om steigers te plaatsen.
 • Het aanbrengen van de gevelcoating: afhankelijk van het aantal lagen en het product dat u besluit op uw muren aan te brengen, kan de tijd die u daarvoor nodig hebt, met enkele dagen variëren.

Om u een idee te geven, als uw huis 100 m² groot is, zal uw gevelrenovatie ongeveer 2 weken duren.

Eén ding is zeker, vóór uw gevelrenovatie moet u een voorafgaande aangifte van werken doen, die u moet indienen bij uw gemeentehuis. In de meeste gevallen zal het gemeentehuis u binnen een maand antwoord geven.

Welke veiligheidsnormen moeten worden nageleefd bij de renovatie van een gevel?

Om de werkzaamheden vlot te laten verlopen en te voldoen aan de regelgeving, moet uw gevelrenovatie voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen. Dit is wat je moet weten:

 • U moet aandacht besteden aan het voetgangersverkeer: risicovolle zones moeten worden gemarkeerd en vergeet niet bescherming aan te brengen in geval van vallend puin.
 • De werknemers moeten de nodige uitrusting krijgen (helm, handschoenen, veiligheidsbril, veiligheidsharnas en -schoenen, stofmasker, enz.)
 • De vakman moet verzekerd zijn tegen de tienjarige garantie, die het herstel garandeert van schade die zich voordoet na de oplevering van het werk, zonder een gerechtelijke uitspraak af te wachten.
 • De aannemer is verantwoordelijk voor de bescherming van zijn materialen en werken tegen aantasting en diefstal.

Zijn er subsidies voor gevelrenovatie?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor gevelrenovatie. De hoogte van de subsidie hangt af van uw regio, het type renovatie en het type isolatiemateriaal dat u gebruikt.

Voorbeelden van subsidies voor gevelrenovatie:

 • Renovatiepremie: De Renovatiepremie is een subsidie van de Vlaamse overheid voor energiebesparende renovaties. U kunt tot €2.500 per woning ontvangen voor gevelrenovatie.
 • Energiepremie: De Energiepremie is een subsidie van de federale overheid voor energiebesparende investeringen. U kunt tot €800 per woning ontvangen voor gevelrenovatie.

Naast subsidies kunt u ook op andere manieren besparen op gevelrenovatie:

 • Kies voor een energiezuinig isolatiemateriaal: Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar met verschillende energielabels. Kies voor een isolatiemateriaal met een hoog energielabel om uw energieverbruik te maximaliseren.
 • Doe het zelf: Als u handig bent, kunt u de gevelisolatie zelf plaatsen. Dit kan u een aanzienlijk bedrag besparen op de arbeidskosten.
 • Vraag offertes aan van verschillende aannemers: Vergelijk offertes van verschillende aannemers voordat u een keuze maakt. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de beste prijs krijgt.

Vragen & Antwoorden buitenmuren renoveren

Hoe duur is het laten renoveren van je voor of achtergevel?

Je kan je evel op verschillende manier laten renoveren. Afhankelijk van hoe de gevel hersteld wordt zal dit ook in prijs verschillend zijn. U kan hier de gemiddelde kosten per m2 raadplegen.

Wanneer laat je je gevel renoveren?

Als je voor of achtergevel scheuren of loszittende stenen heeft dan pas gaat men gevel renovatie uitvoeren. Ook bij lozittend voegwerk kan met kiezen om de gevel te laten renoveren.

Kan je bij een gevelrenovatie meteen je gevel laten isoleren?

Ja, wanneer je je gevel laat isoleren kan je ervoor kiezen om deze direct mee te laten isoleren. Dit zal je veel jaarlijkse kosten besparen.

Wat is een gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is het herstellen of opknappen van je voor of achtegevel van je huist wanneer deze beschadigs is. Afhankelijk van de schade aan de gevel, wat er moet gebeuren en welke methode van gevelrenovatie zal er een prijs opgesteld worden.

Hoeveel kost een gevel renovatie voor jouw huis?

Als u snel wil weten wat de kosten zijn voor het renoveren van uw gevel dan kan je op deze pagina terecht voor uw berekening. Ook kan je de gemiddelde kosten bekijken en ook een aanvraag indienen.

Offertes voor gevelwerken ontvangen

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte voor al uw gevelrenovaties door een gevelspecialist.

Vergelijk en bespaar door een offerte aan te vragen bij erkende gevelwerkers/p>

Welke werken kun je laten uitvoeren?

 • gevel bekleden of bepleisteren
 • gevel renoveren en/of herstellen
 • gevel reinigen
 • gevel isoleren
 • gevel schilderen
 • gevel impregneren

We zijn actief over heel vlaanderen voor gevelrenovatie zoals Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.