gevelrenovatie

Opzoek naar gevelrenovatie ?

gevelrenovatie is een breed begrip. Wat dit woord inhoudt, is grotendeels afhankelijk van hoe de voorgevel van je huis of woning er precies uitziet. Een gebouw dat geheel opgebouwd werd uit bakstenen, zal bij renovatie een andere behandeling nodig hebben dan een herenhuis waarvan de voorkant helemaal bepleisterd werd met kunstpleisterwerk. De mogelijkheden zijn gevelrenovatie zijn dan ook eindeloos. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak, kan zulk project groot of klein zijn. Of het nu over een klein project gaat, of een groot, dat maakt in de praktijk weinig uit. Bij gevelvernieuwing geldt vooral het resultaat en de duurzaamheid van het project. Uiteraard is ook de prijs belangrijk voor de consument. Hierbij is het belangrijk om steeds een optimale prijs/ kwaliteitverhouding te hanteren. Alles hangt af van de soort van gevelrenovatie dat de klant voor ogen heeft. Wij geven graag een overzicht:

gevelrenovatie : Metselwerk

Als de gevelrenovatie een traditionele rode stenen gevel betreft, dan bestaan de werken in de meeste gevallen uit een combinatie van gevelreiniging en metselwerken. De technieken voor gevelreiniging worden in een vorig artikel besproken. Bij metselwerk moet je vooral denken aan de vervanging van beschadigde stenen of reparaties en herstellingen aan het voegwerk.

gevelrenovatie : Pleisterwerk

Een bepleisterde gevel ziet er, als de werken professioneel aangepakt werden, onberispelijk uit. Ambachtelijk afgewerkt pleisterwerk geeft je gevel een bijzonder cachet. Pleisterwerk draagt sowieso bij tot de unieke stijl van jouw huis of woning. Wil je deze uitstraling behouden, dan is regelmatige gevelrenovatie de boodschap. Afhankelijk van de technieken die voor jouw gevel gebruikt werden, zal je wellicht een andere vakman moeten consulteren. Niet iedere klusser is namelijk op de hoogte van professionele gevelrenovatie .

gevelrenovatie : Schilderwerk

In bepaalde gevallen wordt er voor gekozen om de voorzijde van een pand te schilderen. Hierbij is het belangrijk dat duurzame en beschermende verf gekozen wordt. Zo gaat het schilderwerk langer mee, en blijft de façade van je woning schitteren zoals in het begin.

gevelrenovatie : Schrijnwerkerij

Werd je huis bezet met vakwerk of een andere decoratieve houten constructie? Dan is het bij gevelrenovatie van het grootste belang dat je beroep kunt doen op een vakman die hierin gespecialiseerd is. Bij vakwerk komt heel wat vakmanschap kijken, en daarom kies je het best van in het begin voor een specialist. Zulke vakman is in vele gevallen een schrijnwerker of houtbewerker die de nodige kennis in ambachtelijke gevelrenovatie heeft opgedaan. Als je beroep wilt doen op een schrijnwerker voor gevelrenovatie , doe je er goed aan om fotomateriaal van vorige projecten op te vragen. Zo weet je zeker wat je mag verwach

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Gevelreinigingen. Alle Rechten Voorbehouden