Crepi gevel: Info en Prijzen

Heb je wel eens gekeken naar crepi als afwerking van de gevel? Dit is een mooie en strakke manier om je woning een unieke uitstraling te geven. Crepi is een gevelbepleistering die je op allerlei manieren toe kunt passen. Ook als je de gevel wilt laten renoveren is het zeer geschikt als afwerkingslaag. Op deze pagina vind je allerlei bruikbare informatie, zoals de voordelen, hoe het wordt aangebracht, de vele mogelijkheden, het onderhoud en natuurlijk de prijzen van deze gevelbepleistering.

Snel naar: wat is crepiprijs per soortvoor-en nadelenisolerenSoorten kleuren -plaatsingonderhoud

Wat is crepi?

crepi gevelbepleistering

Crepi is een soort gevelpleister dat voornamelijk bestaat uit cement en zand. Crépi wordt ook wel sierpleister genoemd en kan dienen als afwerkingsmateriaal voor zowel binnen als buiten. Hoewel het misschien minder bekend is, is crepi een volwaardig alternatief voor baksteen of andere gevelbekledingen.

De prijzen van crepi

crepi prijs

Er is geen standaard tarief voor het laten plaatsen van een crepi gevel. Een crepi gevel is afhankelijk van een aantal punten, waaronder het soort crepi, de dikte hiervan en of je dit gaat combineren met een isolatie. Voor een offerte op maat neem je contact op met een bekwaam vakbedrijf in dit segment. Hieronder vind je een overzicht van de opties en de gemiddelde prijzen die hierbij horen:
Klik hier voor meer info over crepi prijs.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs/m2 zonder isolatie*Gemiddelde prijs/m2 met isolatie**
Crepi gevel40 - 80 euro100 - 140 euro
*De prijs excl. isolatie is sterk afhankelijk van het soort gevelbepleistering.
**De prijs incl. isolatie is sterk afhankelijk van het isolatiemateriaal en de dikte van de isolatielaag.

De voordelen van crepi

crepi gevel

Er zijn een aantal belangrijke voordelen wanneer je de gevel laat afwerken met crepi. In de eerste plaats wordt de gevel beschermt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Onder andere vocht kan zich niet door deze bepleistering heen dringen, waardoor je dus geen vochtproblemen krijgt. Ook geeft een crepi gevel vaak een strakke look aan je woning, en doordat je het in verschillende kleuren kunt laten maken bepaal je zelf welke uitstraling je woning krijgt. Tot slot is het ook een perfecte afwerking als het gaat om isolatie. Bij isolatie van de buitenmuur ben je met crepi verzekerd van langdurige bescherming tegen allerlei weersinvloeden.
Lees hier meer over het afwerken van de gevel met crepi.

Welke kleuren zijn mogelijk?

crepi kleuren

In de meeste gevallen wordt wit gekozen als kleur voor crepi. Het voordeel hiervan is dat je woning een strakke uitstraling krijgt, maar het nadeel is dat iedere vervuiling goed te zien is. Een witte crepi vergt dus meer onderhoud. Kies je voor een donkere kleur? Dan zul je merken dat de intensiteit van de kleur sneller zal verdwijnen. Welke kleur je ook kiest; het is vooral belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke smaak en de uitstraling die je jouw woning wilt geven. De stijl van je woning en de kleur van de kozijnen spelen ook een grote rol.
Lees meer over de crepi kleuren.

Onderhoud van de crepi

hoe crepi reinigen

Welke kleur je ook kiest: de gevel zal eens in de zoveel tijd schoongemaakt moeten worden. Je kunt dit zelf doen, maar ook een gespecialiseerd bedrijf inschakelen wanneer je er zeker van wilt zijn dat dit goed gebeurt. Een crepi reinigen moet voorzichtig. Doe je dit niet? Dan zal er beschadiging optreden aan de gevel. Er zijn verschillende soorten, waaronder minerale en siliconen. Bij minerale crepi mag je geen hogedrukreiniger gebruiken. Bij de siliconen gebonden wel, maar alleen met lage druk.
Hier vind je meer info over het schoonmaken van crepi gevels.

Combineren met isolatie

crepi met gevelisolatie

Denk je er ook over na om de buitenmuur te isoleren? Dan kun je dit heel goed in combinatie doen met een crepi gevel. Het dient in dit geval als afwerkingslaag na de gevelisolatie. In de eerste plaats zorgt dit voor een verbetering van de energieprestaties, maar het zal je woning nog beter beschermen tegen vocht en andere schimmels. Een crepi afwerking is een betaalbare optie in combinatie met isolatie. Je betaalt voor een isolatie met crepi afwerkingslaag tussen €80 en €110 per m2. De prijs is ook afhankelijk van het soort dat je kiest.
Ontdek hier meer over het combineren van gevelisolatie en -bepleistering.

Plaatsing

Sierpleister kan op iedere vorm van metselwerk worden toegepast, zonder dat het uitmaakt hoe oud of in welke toestand deze zich bevindt. Qua voorbereiding kan dit wel verschillen geven: zo is het mogelijk dat de gevel eerst moet worden opgeschoond alvorens men aan het werk kan gaan. Crepi plaatsen gebeurt met een wapeningsnet dat scheuren in de buitenmuur moet voorkomen. Het aanbrengen van crepi is een zeer energie- en tijdrovende klus.
Lees hier meer over crepi plaatsen.

crepi

Offertes bij experts

Vraag hier prijzen op maat aan bij experts in het aanbrengen van crepi in correcte uitvoering.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest