PVC Gevelbekleding met Houtlook: mogelijkheden en prijzen

pvc gevelbekleding met houtlook

Als het gaat om het bekleden van de gevel van je woning, zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Eén van de mogelijkheden is PVC gevelbekleding met houtlook. Dit materiaal biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele houten gevelbekleding. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en prijzen van PVC gevelbekleding met houtlook.

Hoe een vochtplek te herkennen en te verwijdere

vochtplek op muur

Als uw muren kleine bruine vlekken of grote lichtvlekken hebben, is de kans groot dat u een vochtprobleem hebt. Hier zijn een paar tips om een vochtplek te verwijderen en te voorkomen dat deze terugkomt.

Gevelbekleding in gebrand hout: de perfecte keuze voor een unieke uitstraling

Gevelbekleding in gebrand hout

Gevelbekleding is een belangrijk onderdeel van elk gebouw. Het bepaalt niet alleen de uitstraling van het gebouw, maar biedt ook bescherming tegen weersinvloeden en andere externe factoren. Als je op zoek bent naar een unieke gevelbekleding die je huis of gebouw echt laat opvallen, dan is gebrand hout misschien wel de perfecte keuze voor jou.

Spouwmuurisolatie : Alles wat u moet weten

spouwmuurisolatie

Als uw huis in het noorden ligt en gebouwd is tussen de jaren '20 en '80, dan is de kans groot dat het spouwmuren heeft. Deze ruimte is ontworpen om het gebouw te beschermen tegen vocht, omdat het regenwater zou weglopen zonder de binnenmuur te bereiken. Vandaag de dag is deze ruimte geïsoleerd om de warmte in de kamers vast te houden en zo te besparen op de energierekening.

Waterafstotende coating

waterafstotende coating

De essentiële functie van een waterafstotende coating of hydrofuge is het beschermen van een absorberende en doorlatende drager tegen vocht. Het kan ook zorgen voor een esthetische afwerking van het oppervlak.

Drainage van natte grond

Drainage van natte grond

Om de stabiliteit van constructies te garanderen, moet de bodem in de eerste plaats stabiel zijn. De aanwezigheid van water en vocht garandeert deze stabiliteit niet. Er moeten dus oplossingen worden gevonden om elke vorm van bedreiging door water weg te nemen. Drainage is een van de oplossingen om met vocht in de bodem om te gaan.

Schimmelvergiftiging: symptomen

Schimmelvergiftiging

Schimmelvergiftiging kan worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan vocht. Vochtige woningen kunnen immers schimmelgroei en bijgevolg schimmelgerelateerde ziekten veroorzaken. De symptomen van schimmelvergiftiging kunnen variëren van mild tot ernstig. Het is dus van vitaal belang deze toxines te behandelen om te voorkomen dat u schimmel inademt.

Hoe verwijder je salpeter uit de muren?

salpeter verwijderen

Merk je dat een witachtige aanslag zich op je muur verspreidt en dat de verf op de muur aan het afbrokkelen is? Er is geen twijfel mogelijk: uw huis is besmet met salpeter. Voordat u in paniek raakt, moet u weten dat salpeter een veelvoorkomend fenomeen is dat gemakkelijk kan worden behandeld. Hoe verwijder je salpeter uit de muren? Antwoorden.

Hoe kan ik een vochtige kamer ventileren?

Vochtige kamer ventileren

Als uw huis last heeft van vocht, kan een slechte ventilatie de oorzaak zijn. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om uw huis doeltreffend te ventileren, zoals het installeren van een CMV of natuurlijke ventilatie van vochtige ruimten. Maar om te weten hoe een vochtige ruimte moet worden geventileerd, moet u de bron identificeren om de juiste oplossing voor ventilatie van vochtige ruimten te vinden.

Vochtige slaapkamer muren en ramen: oorzaken en remedies

vochtige slaapkamer

De ideale omgevingsvochtigheid in een slaapkamer ligt tussen 50 en 60%. Als uw hygrometer echter een percentage hoger dan 60 aangeeft, is uw slaapkamer te vochtig en moeten de getroffen gebieden tegen vocht worden behandeld. De veiligheid van uw gezondheid staat op het spel! Om dit probleem van vocht op de muren en ramen van slaapkamers te verlichten, laten we de oorzaken en oplossingen identificeren om een muur die door vocht is aangetast, te saneren.

Waterinfiltratie probleem: wat te doen om het te stoppen?

waterinfiltratie

Er zijn verschillende manieren om waterinfiltratie te stoppen, en de te kiezen oplossing zal afhangen van de oorsprong van de infiltratie. Waterinfiltratie kan namelijk vanuit de kelder, het dak, maar ook vanuit de muren komen. Daarom is het in sommige gevallen belangrijk een specialist in te schakelen om de lekkage te verhelpen. Als u meer informatie wenst, zullen wij u alle methoden geven om deze vochtinfiltratie in huis te bestrijden.

Vermijd condensatie op ramen

condensatie op ramen

In veel gebouwen vormt zich tijdens het koude seizoen condensatie op ramen en terrasdeuren. Dit is niet ongebruikelijk en op korte termijn is het ook niet echt een probleem. Als de situatie echter aanhoudt, kan dit leiden tot verslechtering van het materiaal en de schimmel die zich vormt, kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid van de bewoners.

Hoe verwijder je schimmel?

schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen is geen gemakkelijke taak zonder de juiste producten en methoden. In feite zijn er verschillende schimmels. In de badkamer, onder het houtwerk, op de muren, niets blijft gespaard van vocht. In de volgende paragrafen leest u meer over hoe u schimmel kunt verwijderen.

Vochtige muren: Oorzaken en prijzen van behandelingen

Vochtige muren

De muren worden niet gespaard van vocht. In feite is het element dat het meest wordt beïnvloed. Een vochtige wand moet zo snel mogelijk worden gerepareerd om te voorkomen dat het vocht zich verspreidt. In die zin is het inschakelen van een professional sterk vereist voor een diagnose en voor een passende behandeling. Hierdoor kunt u een gepersonaliseerde offerte aanvragen.

Salpeter op hout: wat te doen?

salpeter op hout

Salpeter is een witachtige laag die veel schade toebrengt aan een gebouw. Hij tast gewoonlijk bouwmaterialen aan, vooral hout. Salpeter is vergelijkbaar met witte schimmel op hout. Gelukkig bestaan er doeltreffende behandelingen om salpeter uit hout te verwijderen. Hout is er kwetsbaar voor, dus moet het behandeld worden.

Vochtige buitenmuren

Vochtige buitenmuren

De luchtvochtigheid van de buitenmuur is een echt probleem dat veel mensen tegenkomen. Met probleem bedoelen we zowel schimmel en condensatie, als waterinfiltratie, opstijgend vocht, capillaire stijging, enz.

Opstijgend vocht door de vloer: wat te doen?

opstijgend vocht vloer

Vochtproblemen kunnen in elk huis voorkomen. Optrekkend vocht is een van de meest complexe zaken om aan te pakken. De behandeling van opstijgend vocht kan ook duur zijn, vooral als het niet op tijd gebeurt. Wat te doen tegen opstijgend vocht? We leggen uit hoe je moet omgaan met opstijgend vocht.

Vochtige binnenmuren

Vochtige binnenmuren

Als u de binnenmuren in een vochtige ruimte isoleert, is het noodzakelijk om te controleren of uw kamer/accommodatie last heeft van vochtproblemen. Als dit het geval is, moet u de vochtbehandeling uitvoeren voordat u met de isolatiewerkzaamheden aan uw huis begint.

Hoe maak je een vochtige muur schoon?

Hoe maak je een vochtige muur schoon?

Vochtige muren kunnen ernstige schade veroorzaken, zoals gezondheidsproblemen en aantasting van materialen. Maar hoe saneer je een vochtige muur? Er zijn verschillende oplossingen voor het uitdrogen van een muur en het behandelen van vochtproblemen. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw muren vochtig zijn? Welke behandelingen kunnen worden toegepast op een vochtige muur? De antwoorden zijn hier.

Schimmel op een slaapkamermuur: wat te doen?

schimmel in de slaapkamer

In een huis kan vocht in elke kamer opduiken, zelfs in een slaapkamer. Vocht in de slaapkamer leidt meestal tot het ontstaan van schimmel op de muren. Dus hoe ga je om met schimmel op een slaapkamermuur? Wat is de behandeling voor vocht op slaapkamermuren? Wat zijn de gevolgen van schimmel op een slaapkamermuur? Het is allemaal hier.

Vochtproblemen in huis en vochtigheidsdiagnose

Vochtproblemen

Vochtigheid moet koste wat kost worden behandeld. Daartoe moet u weten met wie u contact moet opnemen in geval van een vochtprobleem. Er zijn verschillende beroepen die zich met vochtproblemen bezighouden, zoals dakdekkers, loodgieters en zelfs metselaars. Het enige wat nodig is, is dat zij deskundig zijn op dit gebied. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van het vochtprobleem in kwestie, en daarom moet u contact opnemen met de juiste vakman.

Gevolgen van een vochtige muur

vochtige muur met salpeter

Vocht in huis is een echte plaag, vooral wanneer de muren zijn aangetast. Of de vochtige muur nu wordt veroorzaakt door opstijgend vocht, door insijpelend water uit de gevel, het dak of de keldermuren, of door een te vochtige binnenlucht, het heeft schadelijke gevolgen voor het gebouw, maar ook voor de gezondheid en het comfort van de bewoners van het huis.

Hoe een vochtige buitenmuur bekleden? 5 geschikte bekledingen

vochtige buitenmuur bekleden

Heeft u vochtige plekken op uw buitenmuren? Ziet u ook sporen van schimmel? Maak u geen zorgen, het is mogelijk uw huis in zijn oude glorie te herstellen door een esthetische bekleding te kiezen die aangepast is aan vochtige muren. Hier volgt een overzicht van de verschillende opties die u ter beschikking staan!

Opstijgend vocht: behandelen en herkennen

opstijgend vocht

Stenen muren en andere pre-industriële materialen staan bekend als "capillair", wat betekent dat wanneer ze in contact komen met water uit de grond, ze dit water absorberen dat "opstijgt" in de muur. Als de grond bijzonder vochtig is, kan de muur zelf dus vochtig zijn over een bepaalde hoogte, of zelfs het risico lopen te worden beschadigd als dit vocht niet kan uitdrogen (dampdichte coating, enz.). Dit fenomeen wordt opstijgend vocht of capillair opstijgend vocht genoemd. Zolang het evenwicht van de muur niet verstoord is, is er geen probleem. Maar als dit het geval is, vindt u hier het juiste advies om gezonde muren te vinden.

Vochtige buitenmuren schilderen: Vochtwerende verf op buitenmuren

vochtige buitenmuren schilderen

Het is nooit prettig om vlekken en andere defecten veroorzaakt door vocht op muren te zien, zeker niet als het om uw gevel gaat. Vochtwerende verf voor buitenmuren kan worden overwogen om deze problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat een gevel waterdicht is. Wat is watervaste verf voor buitenmuren? Hoe breng je vochtwerende verf aan op een gevel? En het belangrijkste, hoeveel kost het vochtwerend maken van verf? Wij leggen alles uit wat u moet weten over het beschermen van buitenmuren tegen vocht.

Hoe maak je vinyl gevelbekleding schoon?

schoonmaken vinyl gevelbekleding

De lange levensduur is slechts een van de redenen waarom vinyl gevelbekleding zo'n populaire keuze is onder huiseigenaren. De stevige buitenkant behandelt ruw weer met gemak, en het is bestand tegen direct zonlicht, wat het een efficiënt en kosteneffectief materiaal maakt.

Hoe kan ik een vochtige buitenmuur isoleren?

vochtige buitenmuur isoleren

Veel woningen hebben problemen met vochtige muren waarvoor isolatie als oplossing wordt voorgesteld: je bedekt de muur met isolatie, gipsplaat en "Hop" zie je er niets meer van. Is het isoleren van een vochtige muur een goede oplossing? Is het effectief of maakt het het probleem erger? Wat kunnen de gevolgen zijn? Hoe kan isolatie nuttig en doeltreffend worden gemaakt?

Voor een beter thermisch comfort en een lager energieverbruik lijkt het isoleren van een muur voor de hand te liggen. De isolatie moet echter volgens bepaalde regels worden uitgevoerd om de doeltreffendheid ervan te garanderen, vooral in het geval van vochtige muren.

Het bepleisteren van een muur heeft een dubbele functie

muur bepleisteren

De laatste bescherming op een muur is pleisterwerk. Het zorgt voor weerbestendigheid en laat tegelijkertijd de muur ademen. Als de ondergrond grondig wordt geprepareerd en professioneel wordt gemengd, kan de pleister lang meegaan en beschermen.

Luchtontvochtiger

luchtontvochtiger

In sommige gevallen kan de installatie van een luchtontvochtiger de ideale oplossing zijn voor vochtproblemen in uw huis.

Als uw huis slecht geventileerd is of als de isolatie niet optimaal is, kan de afvoer van vochtige lucht echte problemen veroorzaken. Wanneer vocht niet goed wordt afgevoerd, concentreert het zich in de lucht in uw huis. Dit schept de voorwaarden voor condensatie en, vooral, het verschijnen van schimmel en zwam op de muren, met alle risico's van dien voor de gezondheid van de bewoners.

Het plaatsen van een muur

muur plaatsen

Een populair designelement is de beplanting van een muur. Er zijn zeer sobere planten, waarvoor een voeg van de muurstenen voldoende is om ze prachtig te laten gedijen. Er moet rekening worden gehouden met de mate van zonlicht en de diepte van de gewrichten om de wortels voldoende houvast te geven.

Kunt u opstijgend vocht zelf behandelen?

Kunt u opstijgend vocht zelf behandelen?

Opstijgend vocht is een probleem dat een uitgebreide behandeling vereist. Het is meer dan een schilderbeurt of een raamwissel: u zult iets aan het gebouw moeten doen.

Vanwege de kosten van het werk gaan sommige mensen ertoe over het probleem zelf op te lossen. Maar heeft het echt zin om opstijgend vocht zelf te behandelen?

Veldstenen lijken op puzzelstukjes als ze ommuurd zijn

veldstenen muur

Wie een muur van veldstenen wil bouwen, kiest meestal voor dit bouwmateriaal om visuele redenen. Het zeer natuurlijke uiterlijk is vooral te danken aan de verschillende maten en vormen van de muurstenen. Het hoofdwerk bestaat uit het "in elkaar puzzelen" van de bestaande veldstenen.

Gevolgen van vocht voor het gebouw

gevolgen van vocht op verf

Vocht in huis kan een ravage aanrichten en aanzienlijke schade aan uw eigendom veroorzaken. Indien niet tijdig behandeld, zullen vochtproblemen alleen maar verergeren, tot ze zware en dure herstellingen vereisen. Na onze Vochtigheidsdiagnose stellen de experts in vochtige muren een professionele behandeling voor die aangepast is aan uw situatie en die u een doeltreffende oplossing garandeert tegen vochtigheid en de schadelijke gevolgen ervan.

Het permanent bekleden van een muur met hout

muur bekleden met hout

Vooral lelijke betonnen muren kunnen een warme en aantrekkelijke uitstraling krijgen door ze te bekleden met hout. Het is belangrijk om een weerbestendige houtsoort te kiezen en de bekleding in een goed geventileerde ruimte te plaatsen. Het hout gaat tot twintig jaar mee.

Vlekken en schimmels

schimmel op de muur

De zwarte of groenachtige vlekken die zich op de muren van een vochtig huis ontwikkelen, bestaan uit verschillende soorten schimmels. Dit zijn microscopisch kleine schimmels die zich overal vermenigvuldigen, zolang de omstandigheden gunstig voor hen zijn.

Een muur schilderen is eenvoudig na een goede voorbereiding

muur schilderen

De basis voor het succesvol en duurzaam schilderen van een muur is de absolute netheid, duurzaamheid en het vrij zijn van stof van het muuroppervlak. Afhankelijk van het absorptievermogen van de stenen of het beton moet een primer worden aangebracht. In plaats van schilderen kan er ook gespoten worden.

Alles over vochtdiagnose

realisatie van een vochtdiagnose

Het is heel normaal om een bepaalde vochtigheidsgraad in een huis te hebben. Onder normale omstandigheden moet dit tussen 45% en 55% zijn. Wanneer dit niveau buiten deze comfortzone ligt, zal uw huis waarschijnlijk met veel problemen te kampen krijgen.

Bij het voegen van een muur is goed voorbereidend werk essentieel.

muur hervoegen

Het voegen van een muur kan tijdens metselwerk direct worden uitgevoerd door middel van een voegafvlakking. Veel gebruikelijker is het voegen nadat de mortel is vastgezet en gedroogd, of het later voegen van een muur die al enige tijd bestaat. Een grondige voorbereiding is belangrijk.

Behandeling tegen salpeter

Behandeling tegen salpeter

Om uw problemen van capillaire opstijging doeltreffend op te lossen, gaat onze professionele oplossing systematisch gepaard met een behandeling van de zouten, zodat u de afwerkingswerkzaamheden in goede omstandigheden en zonder verrassingen kunt uitvoeren.

Zelf een natuurstenen muur ommuren - Hoe het werkt

natuurstenen muur ommuren

Terwijl andere materialen te lijden hebben onder de weersinvloeden van regen en sneeuw, storm en vorst en min of meer uitgebreide vuilophopingen, is natuursteen hier zeer goed tegen bestand. Het is robuust en, wanneer het grondig wordt verwerkt met een zorgvuldig ontworpen voegpatroon, is het een architectonisch hoogtepunt van elk tuin- en eigendomsontwerp. Leer hoe je zelf een natuurstenen muur kunt bouwen.

Vocht in de kelder: oorzaken en gevolgen

kelder met vocht

De kelder is de ruimte in huis die, samen met de badkamer en de keuken, het meest onderhevig is aan vocht. Een vochtige kelder is dus een eerste teken van een huis met vochtproblemen. De belangrijkste mogelijke oorzaken van vocht in kelders houden verband met een gebrek aan waterdichtheid van de bouwmaterialen, waardoor zijdelingse infiltratie en capillaire opstijging worden bevorderd.

Wat kost een natuurstenen muur?

natuurstenen muur

Natuurstenen muren zijn een symbool van natuurlijkheid en stabiele waarde. Ons rekenvoorbeeld moet u helpen om de kosten van een natuurstenen muur correct in te schatten.

De echte huiszwam

echte huiszwam merule pleureuse

Te veel vocht in huis kan ook de ontwikkeling bevorderen van een parasiet met verwoestende gevolgen voor uw huis: de echte huiszwam.

De huiszwam is een invasieve schimmel, die zich vooral voedt met het hout in de huizen (raamwerk, parket, plinten...), en dit gedurende verschillende jaren, terwijl hij volledig onzichtbaar blijft voor de bewoners.

Gevelrenovatie: Welke kosten kunnen worden verwacht?

gevelrenovatie kosten

De gevel is niet alleen het visuele "visitekaartje" van elk huis - het is ook vanuit bouwtechnisch oogpunt zeer belangrijk dat deze intact is. De kosten die in verschillende gevallen bij de renovatie van een gevel gemaakt kunnen worden, worden door de kostencontrole-expert in het interview uitvoerig toegelicht.

De schadelijke effecten van salpeter

salpeter

Salpeter is een witachtige neerslag die vaak in de vorm van halo's op het oppervlak van vochtige muren wordt aangetroffen.

Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door de migratie van water in de bouwmaterialen. Wanneer water uit de grondwaterspiegel door capillaire werking (opstijgend vocht) in de muren van het huis sijpelt, neemt het minerale zouten met zich mee, met name kaliumnitraat en nitriet.

Schimmel op de muur: wat zijn de risico's?

schimmel op muur

Schimmel in huizen is een soort microscopische schimmel, aanwezig in de vorm van donker gekleurd mos, dat groeit op muren, vensterbanken, plafonds of tegelvoegen. Als het probleem niet door een vakman wordt verholpen (een eenvoudige reiniging volstaat niet), kan de aanwezigheid van schimmel op de muur van uw woning zeer schadelijk zijn voor de gezondheid en een bron van ongemak in het dagelijkse leven. Vooral veel voorkomend in huizen met vochtproblemen, laten we eens kijken wat de risico's zijn voor de bewoners van het huis.

Professionele reiniging van de gevel: wat zijn de kosten?

professionele reiniging gevel kosten

Na verloop van tijd worden huisgevels besmet met vuil en stof en worden ze lelijk. Professionele gevelreiniging kan hier een goede remedie zijn en ook nieuwe vervuiling voor lange tijd voorkomen. De kosten van professionele gevelreiniging worden door de kostencontrole-expert in een interview uitvoerig toegelicht.

Waterdicht maken van een ondergrondse muur

vocht in een ingegraven muur

Wanneer er vocht is in een kelder of souterrain, is het de begraven muur die rechtstreeks te lijden heeft onder de schadelijke gevolgen van het water. De poreusheid van de bouwmaterialen en de afwezigheid van waterdichtingsmembranen in de funderingen (dit is vaak het geval in oude huizen) werken namelijk problemen met de waterdichtheid van een ingegraven muur in de hand.

Asbest gevelrenovatie: de kosten

asbest gevelrenovatie kosten

Oude gevelpanelen op een huis kunnen een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen: ze bevatten vaak asbest. In dit geval is renovatie van de gevel sterk aan te bevelen. De kosten hiervan worden in het interview uitvoerig toegelicht door de kostencontrole-expert.

De ideale vochtigheidsgraad in huis

ideale vochtigheidsgraad

Volgens vele wetenschappelijke studies moet de ideale relatieve vochtigheidsgraad in huis, ook wel hygrometrie genoemd, tussen 45% en 55% liggen. Dit niveau wordt beschouwd als een indicator voor de gezondheid en het thermisch comfort van het gebouw.

Klimop professioneel verwijderen: welke kosten kunnen we verwachten?

klimop verwijderen gevel kosten

Klimop op een huismuur is vrij mooi om naar te kijken - en volgens sommigen dient het ook als warmte- en weersbescherming voor de gevel. Echter, als je van de koppige en volhardende klimmer af wilt, kan dit behoorlijk kostbaar zijn. Wat een professionele verhuizing kan kosten, legt de kostencontrole-expert uit in ons interview.

Scheuren in dragende muren, welke oplossingen?

scheur in dragende muur

Wat het type ook is, wanneer u een of meer scheuren in uw huis ziet, is dat niet geruststellend. Ook leidt een scheur in een muur meestal niet tot dramatische gevolgen. Als u echter een scheur in een dragende muur opmerkt, moet u zeer snel reageren omdat dit de fundering van uw huis of flat kan verzwakken. Wat is de procedure en wat zijn de oplossingen in deze situatie? Antwoorden in het artikel.

Gevelbekleding prijs : hier moet u rekening mee houden

gevelbekleding prijs

In plaats van een gevel steeds opnieuw te schilderen en een of twee keer te bepleisteren, kiezen veel mensen ervoor om hem te bekleden. Of dit de moeite waard is, en welke prijzen men voor een gevelbekleding moet betalen, vragen we in een interview aan de kostencontrole expert.

Hoe verlicht je de gevel?

gevelverlichting

Wat is er aangenamer dan bij het vallen van de avond langer van uw terras te kunnen genieten of verwelkomd te worden door een verlichte gevel? Buitenverlichting geeft uw huis ook een warm en gastvrij effect. Hoe kunt u uw gevel verlichten om hem zowel overdag als 's nachts te laten opvallen? Volg de gids!

Welke pleister voor welke ondergrond?

gekleurde bepleistering

Heeft u besloten om uw gevel opnieuw te coaten? Om ervoor te zorgen dat uw wandbekleding lang meegaat en dat uw huis er zo lang mogelijk goed uitziet, moet uw pleister niet willekeurig worden gekozen. Elk type rendering heeft zijn eigen specifieke kenmerken en stemt niet overeen met alle steunen. Wat zijn dat voor types? Hoe te kiezen in functie van uw gevel? Antwoorden in het artikel.

Hoeveel kost een gevelreiniging?

prijs gevelreiniging

Omdat de warmte binnenin het huis met geïsoleerde gevels blijft, drogen de buitenmuren slechts langzaam. Vuil en ook algen hebben de mogelijkheid om zich te vestigen op het vochtige oppervlak. Om het huis weer een schoon gezicht te geven, is schoonmaken aan de orde van de dag. Dit kost minder dan een laagje verf.

Hoe behandelt u uw gevel tegen vuil, mos, algen en korstmos

vuile gevel

Tenzij uw huis gloednieuw is, bent u waarschijnlijk bekend met het onderwerp... Wij zijn er allemaal het slachtoffer van: vuil, mos, algen en korstmossen tasten de gevels van onze huizen aan en tasten niet alleen de esthetiek maar ook ons comfort aan. Maar geen paniek, er zijn behandelingen om er voorgoed vanaf te komen! Zie het artikel voor meer details.

Hoeveel kost een gevelbekleding?

Gevelbekleding is zeer populair voor het isoleren van gevels. Hoewel de kosten hoger zijn dan die voor volledige thermische isolatie, zijn de duurdere gevels zeer duurzaam.

De verschillende soorten decoratieve gevelbekledingen

decoratieve gevelbekledingen

Gevelbekleding is de toets die uw huis de uitstraling zal geven die u wenst. Of u nu streeft naar een conventionele en chique gevel of een originele en kleurrijke, de keuze is aan u! Wat zijn de verschillende soorten pleister? Hoe kies je? Volg de gids!

Hoeveel kost een gevelvergroening

gevelvergroening

Een grote tuin op de gehele of een deel van de huismuur verbetert het microklimaat en is een charmante afwisseling, vooral in een stad waar de lucht niet fris en helder is.

Vochtige en vuile muren herstellen

vuile vochtige muur

Als u in een vochtige omgeving woont en in een oud gebouw woont, zult u waarschijnlijk met dit probleem te maken krijgen. Het eerste teken dat u zal waarschuwen is de aanwezigheid van salpeter op de muren. Het is niet alleen slecht voor uw huis, maar vochtig en vuil metselwerk is ook slecht voor uw gezondheid. Wat is vochtig metselwerk? Hoe kan het hersteld worden? Antwoord in het artikel.

7 Soorten gevelbekleding voor uw huis

vinyl gevelbekleding

Als het om uw huis gaat, maakt niets zo'n blijvende eerste indruk als een opvallend uiterlijk. Terwijl decoraties en landschapsarchitectuur helpen om het uiterlijk van uw huis te verbeteren, is de zijkant die u kiest om de ontwerpstijl van uw huis te voltooien van het grootste belang. Hier zijn onze topopties voor opstelsporen om de aantrekkingskracht van uw huis te vergroten.

Welke verf voor de gevel?

Welke verf voor de gevel?

Begint uw gevel te verouderen en merkt u enige verslechtering in het schilderwerk? Het is niet ongewoon dat het weer en de vervuiling uw gevelcoating beschadigen. Misschien is het tijd om het nieuw leven in te blazen en een renovatie uit te voeren! Natuurlijk is het schilderen van uw geve niet hetzelfde als het schilderen van uw keuken of badkamer. Welke verf moet u kiezen voor uw gevel? Wat zijn de criteria waarmee rekening moet worden gehouden? Lees verder om erachter te komen.

Asbest gevel: Hoe u uw gevelbekleding kunt onderzoeken

gevel asbest

Een van de meest stressvolle dingen bij het bezitten van een huis is het blootleggen van potentieel gevaarlijke materialen in uw huis. Asbest staat hoog op de lijst van gevaarlijke stoffen vanwege de giftige en kankerverwekkende eigenschappen in de lucht. Terwijl oudere huizen waarschijnlijk asbest bevatten in dakbedekking, isolatie en tegels, kan het ook aanwezig zijn in de buitenzijde van de woning.

Akoestische isolatie van gevels

akoestische gevelisolatie

Wanneer u thuis bent, kan lawaai van buitenaf een echte hinder worden die zelfs uw gezondheid kan schaden. Hoe kun je rusten als je constant het omgevingsgeluid hoort? U hebt misschien al het advies gekregen om oordopjes te dragen of slaappillen te nemen, maar waarom pakt u de bron van het probleem niet rechtstreeks aan?

Hoe maak je gevelbekleding schoon?

schoonmaken gevel

De lange levensduur is slechts een van de redenen waarom gevelbekleding zo'n populaire keuze is onder huiseigenaren. De stevige buitenkant behandelt ruw weer met gemak, en het is bestand tegen direct zonlicht, wat het een efficiënt en kosteneffectief materiaal maakt.

Hoe weet je of je gevel in slechte staat is?

gevel slechte staat

Of u nu in een flat of een huis woont, uw gevel vereist speciale aandacht. Voor het uiterlijk, maar ook voor uw comfort en veiligheid, moet regelmatig onderhoud worden gepleegd. Geschat wordt dat een gevelrenovatie ongeveer om de 15 jaar moet worden uitgevoerd, hoewel sommige gemeenten dit om de 10 jaar voorschrijven. Deze periode zal echter uiteraard van verschillende factoren afhangen. Hoe kunt u zien of uw gevel in slechte staat is? Zie het artikel voor meer informatie.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is, samen met opstijgend vocht, hydrostatische druk, slechte ventilatie en toevallige oorzaken, een van de belangrijkste bronnen van vocht in huizen.

Gevelverf, technische specificaties

gevelverf

Wilt u uw gevel opnieuw schilderen? Het scala aan mogelijkheden is enorm, want er is niet slechts één soort buitenverf! Ja, de muren van uw gevel opnieuw verven is niet hetzelfde als de muren van uw keuken of badkamer opnieuw verven! Hoe kiest u uw gevelverf? Wat zijn de voordelen van elke verfsoort en met welk budget moet u rekening houden? Ontcijferd in het artikel.

Voordelen van Twinson houtcomposiet als gevelbekleding

Een houten gevel biedt een bijzondere uitstraling, het is alleen niet de meest onderhoudsvriendelijke oplossing. PVC is dan een stuk prettiger, maar die uitstraling vindt niet iedereen even mooi. Met Twinson houtcomposiet combineer je de voordelen van hout met kunststof in een product dat opvallend veelzijdig is. Zo is dit materiaal sterk, duurzaam, waterdicht en toch heel dun. Lees meer over de voordelen van Twinson houtcomposiet op deze pagina.

Welke kleur voor mijn gevel?

welke kleur gevel schilderen

Woont u in een oud pand en wilt u de voorgevel van uw huis een opknapbeurt geven? Bouwt u een nieuw huis en wilt u uw gevel een unieke toets geven die u weerspiegelt? Er gaat niets boven het toevoegen van wat kleur! Maar wat uw project ook is, de juiste kleur kiezen voor uw exterieur is geen gemakkelijke opdracht... Naast uw decoratieve wensen moet u namelijk rekening houden met verschillende criteria om geen fout te maken. Voor een optimaal resultaat moet u niet alleen bepaalde stijlregels in acht nemen, maar ook enkele stedenbouwkundige beperkingen. Wat zijn de elementen waarmee rekening moet worden gehouden? Wat zijn de wettelijke verplichtingen waarmee rekening moet worden gehouden? Om de juiste kleuren voor uw gevel te kiezen, volgt u ons advies.

Twinson gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk

Er wordt veel aandacht besteed aan woningisolatie. Met het isoleren van de buitengevel is het mogelijk om het energieverbruik aanzienlijk terug te dringen. Twinson gevelbekleding ziet er niet alleen mooi uit maar is ook een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Op deze pagina kun je meer lezen over deze gevelbekleding.

Scheuren in gevel: onderscheiden en herstellen

scheur in gevel

Een scheur in een muur is nooit een geruststellend fenomeen... Niet alle scheuren vallen echter in dezelfde categorie. Er zijn verschillende soorten scheuren die u moet leren herkennen om te kunnen beoordelen hoe gevaarlijk ze zijn en of er al dan niet werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Wat zijn de verschillende soorten scheuren? Hoe herken je ze? Hoe effectief te handelen en welke oplossingen te brengen?

Grijze gevelbekleding is veelzijdiger dan je denkt!

Gevelbekleding heeft niet alleen een functionele waarde, het voegt ook echt iets toe aan de uitstraling van de woning. Je kunt uit diverse materialen kiezen waaronder hout, aluminium of PVC. Hoewel er volop kleuren leverbaar zijn willen we op deze pagina de voordelen benoemen van grijze gevelbekleding. Ontdek de verleiding van deze tinten grijs...

Behandeling van een vochtige gevel: prijzen en advies

vochtige gevel

Af en toe zijn er sporen van vocht op een gevel te zien. Als de vochtigheid op de gevel aanhoudt, moet een passende behandeling worden toegepast om enorme schade te voorkomen. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw gevel een vochtbehandeling nodig heeft? Welke vochtwerende behandeling moet ik kiezen? Hoeveel kost het om een vochtige gevel te behandelen? Laten we alles uitzoeken wat u moet weten over het waterdicht maken van een gevel.

Is kunststof gevelbekleding van goede kwaliteit?

Een houten gevelbekleding laten maken kost veel geld. Is het ook mogelijk om een goedkoper alternatief aan te schaffen dat toch een mooie uitstraling heeft en een duurzame kwaliteit levert? Jazeker, kunststof bekleding van PVC is een optie die zeker het overwegen waard is. Op deze pagina lees je er meer over.

Gevelbekleding verwijderen

gevelbekleding verwijderen

Hoe verwijder je gevelbekleding? Hoe is uw gevelbekleding geïnstalleerd? Gespijkerde, geklemde of gelijmde installatie? Afhankelijk van de manier waarop uw bekleding is geïnstalleerd, kunt u nagaan wat de beste methode is om de bekleding te verwijderen.

Stijlvolle gevelbekleding met isolatie voor meer comfort

Er zijn diverse mogelijkheden bij het bekleden van de gevel. Twee praktische opties zijn gevelbekleding met PVC of met houtcomposiet. Met name bij een renovatie waarbij je de woning wilt isoleren kunnen deze stijlvolle soorten gevelbekleding de woning ook meer comfort bieden.

Vochtige badkamer

vochtige badkamer

Zijn de muren van uw badkamer vaak vochtig? Handdoeken drogen niet goed, verf blaren? Uw badkamer is abnormaal vochtig en heeft enkele voorzorgsmaatregelen nodig, zelfs wat werk. Wacht niet tot er schimmel verschijnt voordat je reageert!

6 redenen om voor Twinson gevelbekleding te kiezen

Gevelrenovatie en isolatie bieden een uitstekende gelegenheid om de woning van een compleet nieuwe uitstraling te voorzien. Hoewel gevelplanken van hout er mooi uitzien, is het doorgaans geen onderhoudsvriendelijke oplossing. Met houtcomposiet gevelbekleding van Twinson creëer je een prachtige en natuurlijke look zonder het onderhoud. Op deze pagina sommen we zes redenen op om voor Twinson gevelbekleding te kiezen.

Hydrofuge product

hydrofuge product

Een hydrofuge product is een behandelingsproduct dat is ontworpen om de materialen waarop het wordt gebruikt te beschermen tegen vocht. Aangebracht in verschillende lagen, impregneert het hydrofuge middel de poriën van de drager in de diepte en voorkomt het binnendringen van water.

Eenvoudig gevelbekleding aanbrengen

Isolatie van woningen kan je veel energieverlies besparen, je moet er wel kosten en tijd in investeren. Met de Twinson producten wordt het aanbrengen van buitengevelbekleding een stuk eenvoudiger gemaakt, wat niet alleen tijd maar ook geld zal besparen. Twinson levert producten van zowel PVC als houtcomposiet die eenvoudig zelf te plaatsen zijn.

Het isoleren van een vochtige muur

isoleren muren

Hoewel het moeilijk te bereiken is, is de isolatie van een vochtige muur toch essentieel. Nog voordat er sprake is van thermische isolatie, is het noodzakelijk om de oorsprong van de vochtigheid op te sporen en deze te behandelen om de betreffende muur definitief te saneren. Hier zijn een paar verklaringen voor het goed isoleren van een vochtige muur.