Soorten gevelbekleding: Prijzen, realisaties, materialen

Uw gevel heeft een make-over nodig, maar u weet niet welk type gevelbekleding de beste keuze is? Gevelbekleding is niet alleen essentieel voor de esthetiek van uw woning, maar biedt ook bescherming tegen verscheidene weersinvloeden.

In deze blogpost helpen we u verschillende soorten gevelbekleding te vergelijken, met informatie over prijzen, materialen en hun voornaamste voordelen. Ontdek hoe u uw huis opnieuw kunt laten stralen en lees verder!

gevelbekleding

Samenvatting

  • Er zijn verschillende soorten gevelbekleding beschikbaar, zoals crepi, hout, metaal, kunststof en steenstrips.
  • De prijzen variëren, afhankelijk van het materiaal, maar beginnen meestal bij ongeveer €40 per vierkante meter.
  • Elke soort gevelbekleding heeft zijn eigen voordelen, zoals isolatie, duurzaamheid en esthetiek. Het is belangrijk om uw budget en specificaties in overweging te nemen bij het maken van uw keuze.

Het uiterlijk van de gevel is voor veel huiseigenaren van groot belang. Naast de klassieke varianten, zoals de crepi, steenstrip of gevelbepleistering, worden ook speciale gevelbekledingen steeds populairder. Gerelateerd: Gevelreiniging: Tips, Methodes & Prijzen

Met een moderne gevelbekleding zijn er vrijwel geen grenzen aan uw fantasie als het gaat om het ontwerpen van uw eigen huis. U kunt materialen gebruiken die zo natuurlijk mogelijk zijn of kunststoffen imiteren die in alle denkbare vormen, patronen en kleuren worden geproduceerd. Bekijk ook Gevelwerken: Prijzen en mogelijkheden

Verschillende Soorten Gevelbekleding

soorten gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding beschikbaar, zoals crepi of sierpleister, houten gevelbekleding en houtcomposiet, metalen gevelbekleding, kunststof gevelbekleding, steenstrips, leien als gevelbekleding, gevel cementeren, spuitkurk, gevelsteen gevelbekleding, vezelcement platen gevelbekleding, groengevel of plantengevel, vliesgevel of glasgevel, gevel uit beton, multiplex gevel, kleidakpannen gevel, bakstenen gevel, gevel kaleien en Twinson-gevelbekleding.

Crepi of sierpleister

Crepi gevelbekleding

Crepi, ook bekend als sierpleister, is populair voor gevelbekleding. Het is er in twee soorten: kunstharspleister en minerale pleister. Kunstharspleister wordt vaak gekozen voor nieuwe huizen.

Dit komt door de waterdichte eigenschappen. Minerale pleister is goed voor de aarde. Het kan dikker worden gesmeerd om lelijke plekken te verbergen. Crepi kost meestal tussen 40 en 80 euro per vierkante meter.

Houten gevelbekleding en houtcomposiet

houten gevelbekleding

Houtcomposiet is een goed alternatief. Dit materiaal lijkt op echt hout. Het heeft ook dezelfde mooie look. Maar het is goedkoper dan echt hout. Houtcomposiet is dus een slimme keuze voor wie een mooie en betaalbare gevel wil.

Metalen gevelbekleding

metalen gevelbekleding

Metalen gevelbekleding is een top keuze voor een moderne look. Het beschermt het huis tegen vocht. Het is ook duurzaam en vraagt weinig werk om schoon te houden. Verschillende metalen zoals koper, zink, aluminium en rvs kunnen hiervoor gebruikt worden.

Het leuke aan metalen gevelbekleding is dat het goed past bij andere materialen zoals hout of bakstenen. Dit maakt het makkelijk om een uniek ontwerp te maken. Metalen gevelbekleding gaat ook lang mee en is sterk tegen slecht weer.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding is een top keuze voor vele. Het is licht en kost niet veel. Kunststof gaat lang mee en vraagt weinig onderhoud. Veel mensen kiezen voor PVC met kunststof schuim.

Het houdt het water goed buiten. Dan is er ook nog het feit dat het van gerecycled plastic wordt gemaakt. Dit is dus een goede keuze voor het milieu. Je hebt ook veel keuze als het gaat om de look van de bekleding.

Je kunt kiezen voor gladde oppervlakken, maar ook voor een houtlook of een betonlook. Dan is er nog PVC gevelbekleding. Deze bekleding is sterk en bestand tegen krassen. De kosten vallen ook best mee.

Steenstrips

steenstrips gevelbekleding

Steenstrips zijn een soort gevelbekleding die gebruikt kunnen worden om een gebouw een stenen uiterlijk te geven. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende andere materialen, zoals kunststof, hout, metaal, crepi en leien.

Steenstrips zijn duurder dan andere gevelbekledingsopties, met prijzen vanaf €150 per vierkante meter, inclusief installatie. Ze bieden goede isolatie-eigenschappen en kunnen helpen om een gebouw energiezuiniger te maken.

Steenstrips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en formaten en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze zijn ook ideaal voor renovaties om een oude gevel een nieuwe uitstraling te geven.

Leien als gevelbekleding

leien gevelbekleding

Leien zijn een veelgebruikt materiaal voor gevelbekleding. Ze kunnen zowel op daken als op muren worden gebruikt. Leien gevelbekleding kan de uitstraling van een huis vernieuwen en beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Het kan ook bijdragen aan de isolatie van het gebouw. Leien zijn verkrijgbaar in natuurlijke en kunstmatige varianten, waardoor er verschillende kleuren en texturen mogelijk zijn. Door het gebruik van leien als gevelbekleding kan een huis een unieke en aantrekkelijke uitstraling krijgen.

Bovendien vereist het onderhoud van leien gevelbekleding over het algemeen weinig inspanning, waardoor het een duurzame keuze is voor buitengevels.

Gevel cementeren

Gevel cementeren

Gevel cementeren is een methode die kan worden toegepast op verschillende soorten gevelbekleding. Het helpt om de gevel te beschermen tegen weersinvloeden en geeft het een vernieuwde uitstraling.

Door het cementeren van de gevel kan ook isolatie worden toegevoegd, wat zorgt voor een verbeterde energie-efficiëntie. Er zijn verschillende soorten cementpleister beschikbaar die kunnen worden gebruikt voor het cementeren van de gevel.

Deze methode zorgt voor een solide en duurzame gevel die bestand is tegen de tand des tijds.

Spuitkurk

Spuitkurk als gevelbekleding

Spuitkurk is een speciale afwerkingslaag die gemaakt is van kurk, acrylaathars, pigmenten en plantaardige oliën. Het heeft isolerende eigenschappen, waardoor het helpt om warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer.

Daarnaast dempt spuitkurk geluid, waardoor het een goede keuze is voor mensen die in een drukke omgeving wonen. Het kan worden gebruikt als gevelbekleding en kan worden toegepast op verschillende soorten gevels, zoals hout, steen en kunststof.

Spuitkurk beschermt ook de woning tegen weersinvloeden, waardoor de gevel langer meegaat.

Gevelsteen gevelbekleding

Gevelsteen

Gevelsteen gevelbekleding is een populaire keuze voor het bekleden van gebouwen. Het kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals steenstrips, keramische gevelbekleding, natuursteen en bakstenen.

Gevelsteen gevelbekleding geeft een gebouw een traditionele en klassieke uitstraling. Het kan ook komen in verschillende kleuren en texturen. Natuursteen en keramische gevelbekleding kunnen zwaar zijn, maar er is ook lichtgewicht steenlook gevelbekleding beschikbaar.

Kortom, gevelsteen gevelbekleding is een duurzame en esthetische optie voor het bekleden van de buitenkant van gebouwen.

Vezelcement platen gevelbekleding

vezelcement platen gevelbekleding

Vezelcement platen zijn een populaire keuze voor gevelbekleding. Deze platen zijn gemaakt van een mengsel van cement, zand, cellulosevezels en andere additieven. Ze zijn duurzaam en bestand tegen vocht, schimmel en insecten.

Vezelcement platen zijn ook eenvoudig te installeren en vereisen weinig onderhoud. Ze kunnen worden geschilderd in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende architecturale stijlen.

Bovendien kunnen vezelcement platen gecombineerd worden met gevelisolatie om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. De prijs van vezelcement platen varieert, maar ligt doorgaans tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter.

Groengevel of plantengevel

groengevel

Een groengevel, ook wel bekend als plantengevel, voegt een unieke en natuurlijke uitstraling toe aan uw woning. Het kan gecombineerd worden met verschillende soorten gevelbekleding, zoals hout, kunststof, metaal en crepi.

Groengevels bieden ook verschillende voordelen, zoals verbeterde luchtkwaliteit, geluidsisolatie en vermindering van warmteoverdracht. U kunt groengevels maken door klimplanten te laten groeien of door een houten of metalen raamwerk te plaatsen waar planten op kunnen groeien.

Populaire klimplanten voor groengevels zijn onder andere klimop, wingerd en jasmijn.

Vliesgevel of glasgeve

Vliesgevel

Een vliesgevel of glasgevel is een moderne en transparante gevelbekleding die een gebouw een eigentijdse uitstraling kan geven. Deze gevels kunnen worden gemaakt van materialen zoals glas, aluminium en staal.

Ze laten veel natuurlijk licht binnen en creëren zo een open en ruimtelijk gevoel. Het is belangrijk om te letten op de brandveiligheid en isolatiewaarde bij het kiezen van een vliesgevel of glasgevel.

Deze gevelbekleding kan energie-efficiënt zijn en bijdragen aan een goede isolatie van het gebouw.

Gevel uit beton

betonnen gevel

Een gevel gemaakt van beton kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Betonnen gevelbekleding kan aan verschillende ontwerpen en stijlen worden aangepast. Het vereist wel vakmanschap en expertise om beton als gevelbekleding te gebruiken.

Je kunt ook betonnen gevelbekleding combineren met andere materialen voor een unieke uitstraling. Gelukkig is het onderhoud van betonnen gevelbekleding over het algemeen eenvoudig en vereist het weinig inspanning.

Multiplex gevel

Multiplex gevel

Een multiplex gevel kan verschillende soorten gevelbekleding hebben. Denk hierbij aan stenen gevelbekledingmetalen gevelbekledinghouten gevelbekledingkunststof gevelbekleding, steenwol gevelbekleding, HPL-platen, vezelcement gevelbekleding en Rockpanel gevelbekleding.

Met een multiplex gevel kan je dus veel kanten op. Metalen gevelbekleding, zoals roestvrij staal, aluminium, zink en koper, kan een glanzende en elegante uitstraling geven aan een gebouw met een multiplex gevel.

Wil je liever een warme en authentieke uitstraling? Dan kan je kiezen voor houten gevelbekleding. Een multiplex gevel kan ook gecombineerd worden met kunststof gevelbekleding, steenwol gevelbekleding en vezelcement gevelbekleding.

Kleidakpannen gevel

Kleidakpannen gevel

Een kleidakpannen gevelbekleding kan de energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren en het energieverbruik verminderen. Het is ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden zoals regen, wind, vorst en UV-straling.

De prijs van kleidakpannen gevelbekleding varieert afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de benodigde hoeveelheid materiaal. Om ervoor te zorgen dat de kleidakpannen gevelbekleding er mooi uitziet en lang meegaat, is regelmatig onderhoud vereist.

Alleen ervaren vakmensen kunnen de kleidakpannen gevelbekleding correct installeren.

Bakstenen gevel

Bakstenen gevel

Een bakstenen gevel is een veelgebruikte vorm van gevelbekleding. Het kan helpen om een woning te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen en wind. Bakstenen zijn duurzaam en gaan lang mee.

Ze kunnen ook gecombineerd worden met gevelisolatie om het energieverbruik van een woning te verminderen. Daarnaast kan een bakstenen gevel de uitstraling van een woning verbeteren en een nieuwe look geven.

Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van steenstrips, dunne stukjes baksteen die op de bestaande muur kunnen worden geplakt.

Gevel kaleien

gevel kaleien

Gevel kaleien is een alternatieve manier om een gevel te bekleden. Bij gevel kaleien wordt speciale kalkverf gebruikt om de buitenkant van een gebouw te bedekken. Deze techniek geeft de gevel een unieke, rustieke uitstraling.

Het kan zowel op bakstenen als op andere materialen worden toegepast. Gevel kaleien wordt vaak gekozen vanwege de esthetische waarde en het feit dat het gemakkelijk te onderhouden is.

Het kan ook worden gecombineerd met gevelisolatie om extra energie-efficiëntie te bieden. Helaas hebben we geen informatie over de prijs van gevel kaleien.

Twinson gevelbekleding

Twinson-gevelbekleding is een soort gevelbekleding gemaakt van houtcomposiet. Het is een combinatie van hout en kunststof. Dit materiaal heeft veel voordelen. Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen en zon.

Daarnaast rot het niet en wordt het niet aangetast door insecten. Twinson-gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat het bij de stijl van uw huis past.

Een ander voordeel is dat dit materiaal gemakkelijk te onderhouden is en eenvoudig kan worden schoongemaakt. De prijs voor Twinson-gevelbekleding varieert, afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen.

Gevelbekleding: Prijs per m2

De gemiddelde prijs per m² voor gevelbekleding varieert aanzienlijk, afhankelijk van het type materiaal en de installatiemethode. Op basis van de verzamelde gegevens uit verschillende bronnen, kunnen de kosten uiteenlopen van zo laag als €25 per m² voor opties zoals kaleipleister, tot wel €250 per m² voor geavanceerdere oplossingen zoals steenstrips met isolatie. Materialen zoals PVC en hout zijn vaak meer betaalbaar, terwijl metaal en speciale afwerkingen zoals crepi een hogere investering vergen. Het is cruciaal om deze prijsvariaties in overweging te nemen bij het plannen van een gevelbekledingsproject om een realistisch budget en verwachtingen te stellen.

Soort GevelbekledingPrijs per m² (in €)
PVC35 - 45
Eikenhout40 - 50
Thermowood33 - 56
Thermo Ayous46 - 70
Siberisch LariksOngeveer 33
HardhoutOngeveer 73
GroengevelOngeveer 400
Crepi (inclusief isolatie)100 - 140
Leien75 - 130
Kaleipleister (excl. isolatie)25 - 40
Metaal (inclusief plaatsing)150 - 200
Hout100 - 150
Houtcomposiet/Kunststof35 - 60
Steenstrips (inclusief isolatie)200 - 250
gevelbekleding prijzen

Kostenbesparing

Gevelbekleding kan helpen om energieverbruik te verminderen, wat kan leiden tot kostenbesparingen op de lange termijn. Door het gebruik van gevelbepleistering in combinatie met gevelisolatie kan de isolatiewaarde verbeteren en daardoor kunnen de energiekosten lager uitvallen.

Een andere optie, zoals crepi als gevelbekleding, varieert in prijs tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter. Dit kan handig zijn om de kosten goed te kunnen plannen. Daarnaast kan gevel kaleien een alternatieve vorm van gevelbekleding zijn die mogelijk ook kostenbesparingen kan bieden in vergelijking met traditionele methoden.

Voordelen van Verschillende Soorten Gevelbekleding

Gevelbekleding biedt isolerende eigenschappen, vereist weinig onderhoud en is duurzaam. Het verbetert ook de esthetiek van een gebouw.

gevelpanelen buiten

Isolerende eigenschappen

Gevelbekleding kan isolerende eigenschappen hebben, wat betekent dat het kan helpen om uw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Gevelbepleistering in combinatie met gevelisolatie kan bijvoorbeeld het energieverbruik verminderen door het vermogen van uw huis om warmte vast te houden te vergroten.

Kunstharsspleister wordt vaak gebruikt voor nieuwbouwwoningen vanwege de waterdichte eigenschappen, waardoor warmteverlies wordt voorkomen. Minerale pleister is een milieuvriendelijke optie die ook isolerend kan werken doordat het dikker kan worden aangebracht en beschadigingen en oneffenheden kan verbergen.

Kortom, gevelbekleding met isolerende eigenschappen kan u helpen om energie te besparen en uw huis comfortabeler te maken.

Onderhoud en duurzaamheid

Het onderhoud en de duurzaamheid van gevelbekleding zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste materiaal. Sommige materialen, zoals kunstharspleister, vereisen weinig onderhoud en hebben waterdichte eigenschappen.

Minerale pleister is milieuvriendelijker en kan beschadigingen en oneffenheden verbergen. Het combineren van gevelbepleistering met isolatie kan zelfs leiden tot een lager energieverbruik.

Aan de andere kant vereist houten gevelbekleding meer onderhoud en heeft het beperkingen vanwege de brandveiligheid. Het is belangrijk om deze factoren af te wegen bij het maken van uw keuze.

Esthetiek

gevelafwerkingen

De esthetiek van gevelbekleding is belangrijk omdat het de uitstraling en de visuele aantrekkingskracht van een gebouw beïnvloedt. Verschillende soorten gevelbekleding hebben verschillende esthetische eigenschappen.

Bijvoorbeeld, kunstharspleister wordt vaak gebruikt voor een moderne en strakke uitstraling, terwijl steenstrips een traditionele bakstenen look kunnen creëren zonder dat er bakstenen gebruikt hoeven te worden.

Houten gevelbekleding en houtcomposiet zijn populair vanwege hun rustieke en natuurlijke uitstraling. Het kiezen van de juiste gevelbekleding is essentieel om de gewenste esthetiek voor uw gebouw te bereiken.

Hoe de Juiste Gevelbekleding te Kiezen

Begrijp uw behoeften, overweeg uw budget, onderzoek de specificaties van de bekleding en denk na over verwarming en koeling.

gevel bekleden

Begrijp uw behoeften

Voordat u een keuze maakt voor gevelbekleding, is het belangrijk om uw behoeften goed te begrijpen. Denk na over wat u wilt bereiken met de nieuwe bekleding en welke functies u belangrijk vindt.

Wilt u bijvoorbeeld de isolatie van uw huis verbeteren, de esthetiek veranderen of de duurzaamheid vergroten? Het is ook handig om rekening te houden met de stijl van uw huis en de omgeving waarin u woont.

Door uw behoeften duidelijk in kaart te brengen, kunt u beter bepalen welke soort gevelbekleding het beste bij u past.

Overweeg uw budget

Bij het kiezen van de juiste gevelbekleding is het belangrijk om uw budget in overweging te nemen. Gevelbekleding kan variëren in prijs, dus het is belangrijk om te bepalen hoeveel u bereid bent te besteden.

Crepi bijvoorbeeld, kost gemiddeld tussen de 40 en 80 euro per vierkante meter. Als u een beperkt budget heeft, kunt u ook overwegen om gevel kaleien te gebruiken als een alternatieve en mogelijk goedkopere optie.

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld u wilt uitgeven aan uw gevelbekleding, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Onderzoek de specificaties van de bekleding

Het is belangrijk om de specificaties van de gevelbekleding te onderzoeken voordat je een keuze maakt. Je moet rekening houden met factoren zoals isolerende eigenschappenonderhoudsbehoeften en duurzaamheid.

Sommige materialen zijn beter bestand tegen vocht en hebben een lager energieverbruik. Andere materialen hebben weer een geluidsdempend effect. Daarnaast moet je ook letten op de esthetiek en of de bekleding past bij de stijl van je woning.

Zorg ervoor dat je alle informatie verzamelt voordat je een beslissing neemt.

Verwarming en koeling

Gevelbekleding kan helpen bij het verwarmen en koelen van een gebouw. Door de juiste materialen en isolatie te kiezen, kan gevelbekleding de warmte binnenhouden tijdens de koude maanden en de warmte buiten houden tijdens de warme maanden.

Dit helpt de energiekosten te verlagen en zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat. Gevelbepleistering kan gecombineerd worden met gevelisolatie om het energieverbruik verder te verminderen.

Wet- en Regelgeving

De wet- en regelgeving rondom gevelbekleding omvat veiligheidsnormen, bouwvoorschriften en certificering en keuring van materialen.

Veiligheidsnormen

Bij het kiezen van gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsnormen. Deze normen zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat de gevelbekleding veilig is voor zowel bewoners als voorbijgangers.

Ze stellen eisen aan de brandveiligheidstabiliteit en duurzaamheid van de bekleding. Bij het installeren van gevelbekleding moet worden voldaan aan deze normen om ervoor te zorgen dat de gevel veilig en betrouwbaar is.

Het is essentieel om te begrijpen welke normen van toepassing zijn op de gekozen bekleding en ervoor te zorgen dat deze correct worden geïnstalleerd en onderhouden. Denk hierbij aan de Europese normen voor gevelbekleding, die zijn opgesteld om veiligheid te waarborgen.

Bouwvoorschriften

Bouwvoorschriften zijn regels en voorschriften die van toepassing zijn op gevelbekleding. Ze maken deel uit van de Wet- en Regelgeving en zijn bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van de gevelbekleding te waarborgen.

Het is verplicht om deze voorschriften na te leven bij het plaatsen van gevelbekleding. Het is belangrijk om te weten dat de bouwvoorschriften kunnen verschillen per regio of gemeente.

Het is dus essentieel om de specifieke voorschriften in uw eigen omgeving te raadplegen. Het is belangrijk om de bouwvoorschriften te volgen, omdat het niet naleven ervan kan leiden tot boetes of zelfs het moeten verwijderen van de gevelbekleding.

Certificering en Keuring

Voor de veiligheid en kwaliteit van gevelbekleding is certificering en keuring verplicht. Dit zorgt ervoor dat de bekleding voldoet aan de wet- en regelgeving. Gekwalificeerde specialisten zorgen ervoor dat de gevelbekleding aan alle eisen voldoet.

Zo kunt u er zeker van zijn dat uw gevel veilig en duurzaam is. Bij het aanvragen van een gratis offerte via de website worden alleen gekwalificeerde specialisten ingeschakeld, zodat u zeker weet dat u hoogwaardige diensten ontvangt.

Case Studies

gevelbekleding buitenmuur

In onze gevelbekleding blog willen we graag enkele case studies met u delen om u een idee te geven van hoe verschillende soorten gevelbekleding er in de praktijk uitzien. In een van de gevallen hebben we een woning gerenoveerd met crepi, wat resulteerde in een strakke en moderne uitstraling.

Crepi is ook zeer duurzaam en kan gecombineerd worden met gevelisolatie om energie te besparen.

Een andere case study gaat over het gebruik van steenstrips als gevelbekleding. We hebben een oude woning gerenoveerd en met steenstrips een nieuwe bakstenen look gecreëerd zonder het hele metselwerk te vervangen.

Dit was niet alleen kostenefficiënter, maar gaf de gevel ook een frisse en vernieuwde uitstraling.

Elke case study benadrukt de unieke voordelen en esthetiek van verschillende soorten gevelbekleding, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste bekleding voor uw eigen project.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding waaruit u kunt kiezen, elk met hun eigen voordelen en prijskaartjes. Of u nu op zoek bent naar isolatie, een nieuwe uitstraling of duurzaamheid, er is een geschikte optie voor uw behoeften.

Vergeet niet om uw budget en specificaties te overwegen voordat u een keuze maakt. Neem contact op met een professional voor advies en offertes om de beste gevelbekleding voor uw huis te vinden.

Contact

Neem contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Advies en Offerte

Advies en Offerte is een platform dat gratis advies en offertes biedt voor verschillende soorten gevelbekleding. Het platform beschermt de persoonlijke gegevens van individuen en stelt hen in staat om hun informatie op te vragen en te wijzigen.

Gekwalificeerde specialisten zullen contact opnemen met het individu om een gratis offerte te verstrekken. Het individu is niet verplicht om een specialist of dienst te kiezen na het ontvangen van de offertes.

Bovendien biedt de website aanvullende diensten aan zoals raam-, deur- en beglazingsinstallatie, dakisolatie, vochtbestrijding en vloerisolatie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is soorten gevelbekleding?

Soorten gevelbekleding zijn verschillende typen buitenmuur hulpmiddelen zoals hout, steen, kunststof of metaal, gebruikt om een gebouw te bedekken.

2. Hoe kan ik mijn lelijke buitenmuur bekleden?

lelijke buitenmuur bekleden

U kunt uw lelijke buitenmuur bedekken met sierpleister, isolatiepanelen of muurbedekking voor een mooie gevelafwerking.

3. Wat zijn de prijzen van gevelbekleding?

De prijzen van gevelbekleding kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de installatie en het onderhoud ervan.

4. Wordt hout veel gebruikt voor gevelbekleding?

Ja, hout is een populair materiaal voor gevelbekleding vanwege zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid.

5. Wat betekent gevelisolatie?

Gevelisolatie betekent het gebruik van isolatiemateriaal op de buitenmuur van een gebouw om het energieverbruik te verminderen en een comfortabel binnenklimaat te handhaven.

6. Wat is het voordeel van kunstleien in gevelbekleding?

Kunstleien kunnen bijdragen aan de esthetiek en duurzaamheid van uw gevel, ze bieden ook vochtwerende eigenschappen die uw gebouw beschermen tegen weersinvloeden.

Lees ook gevelbekleding verwijderen

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest