5 mooie stijlen gevel voor de woning

De gevel van een woning bepaalt de uitstraling van het gehele pand. Omdat smaken verschillen zijn er vele stijlen gevels mogelijk. Van een klassieke stijl tot zeer modern, van neutraal tot zeer in het oog springend. Je kunt voor een regionale stijl kiezen, of juist wat buitenlandse invloeden en kleuren naar je eigen huis brengen. Op deze pagina bekijken we vijf mooie stijlen voor de gevel.

Meer informatie over Gevelwerken: Nuttige richtprijzen en informatie

Welk soort gevelbekleding?

Uiteraard wordt de gevelbekleding niet alleen gekozen vanwege het uiterlijk, de mogelijkheden voor isolatie spelen ook een rol in de beslissingname. Zo zijn er materialen die goed combineren met gevelisolatie, maar dat geldt niet voor alle materialen. Wanneer je naast nieuwe gevelbekleding ook direct de woning wilt isoleren zul je wellicht voor een ander materiaal kiezen. Met de besparing op energie en kosten is dit zeker een overweging om rekening mee te houden.

mooie gevelstijl

5 stijlen gevelbekleding

Dit zijn vijf populaire gevelstijlen, waarbij we naast de voordelen ook de mogelijke nadelen zullen benoemen.

1. Bakstenen

Dit is de traditionele stijl in België. Bakstenen gaan lang mee, zijn brandwerend en bieden daarnaast ook een goede thermische isolatie. Helaas is er een kans op scheuren en barsten wat weer kan leiden tot vochtproblemen in de gevel en woning.

2. Steenstrips

Voor liefhebbers van de uitstraling die steen biedt is het ook mogelijk om te kiezen voor steenstrips. Deze stroken worden ook wel parementstenen genoemd. Deze strips zijn eenvoudig aan te brengen, wat bij renovatiewerken een voordeel kan zijn.

3. Pleisterwerk

Pleisterwerk is leverbaar in diverse stijlen, daarnaast liggen de kosten ook goedkoop in vergelijking met andere gevelstijlen. Onderhoud is wel een nadeel, pleisteren levert namelijk wel meer onderhoud op. Doorgaand wordt hier crepi voor gebruikt op basis van cement.

4. Hout

Hout is ook een populaire optie voor gevelbekleding in België. De uitstraling is prachtig, daarnaast is de thermische isolatie ook erg goed. Het is wel een materiaal dat behoorlijk wat onderhoud vereist. Er kunnen diverse soorten hout toegepast worden voor een unieke look.

5. Twinson

Wanneer je de uitstraling van hout erg mooi vindt, maar liever voor een meer onderhoudsvriendelijk product kiest, dan kan Twinson de oplossing bieden. Naast PVC is er ook de keuze voor een duurzame houtcomposiet gevelbekleding met de natuurlijke uitstraling van hout maar zonder het onderhoud. Daarbij zijn er vijf opties:

  • Gesloten premium gevelbekleding
  • Open premium gevelbekleding
  • PVC premium gevelbekleding
  • Standaard PVC gevelbekleding met houtstructuur
  • Standaard PVC gevelbekleding met PVC toplaag

Interesse in mooie en toch onderhoudsvriendelijke gevelbekleding? Vraag het aan de specialisten en informeer direct naar alle mogelijkheden.