Bespaar energie met gevelisolatie

Er zijn verschillende methoden om de energie efficiëntie van de woning te verbeteren. Niet alleen dakisolatie is van belang, er gaat ook veel energie verloren via de buitenmuren. Door de gevel optimaal te isoleren kun je veel energie besparen, tot wel twintig procent op het totale energiegebruik.

Meer informatie over Gevelisolatie Plaatsen: Mogelijkheden, Voordelen & Prijs

Voordeel van gevelisolatie

Bij de plaatsing van een nieuwbouwwoning kan er direct rekening worden gehouden met een optimale energie efficiëntie op basis van de nieuwste methoden. Ook bij renovatie zijn er volop mogelijk om de isolatie van het pand te verbeteren, je zult dan wel alle kritieke delen van het pand moeten isoleren om de maximale besparing te realiseren. Denk hierbij aan het dak, de vloeren, deuren, vensters en uiteraard ook de buitenmuren. Alleen al gevelisolatie kan een besparing van maar liefst twintig procent opleveren.

Dit zijn de twee meest voorkomende methoden van gevelisolatie:

  • Bij een massieve buitenmuur is het mogelijk om isolatie aan te brengen vanaf de binnenzijde, de buitenzijde of beide.
  • Bij de aanwezigheid van spouwmuren is isolatiemateriaal aanbrengen via de spouw de meest eenvoudige manier. Voor extra efficiëntie is dit aan te vullen met isolatie aan zowel de binnen- als buitenzijde van de muur.

Gevelrenovatie en isolatie

Wanneer je de gevel vanaf de buitenzijde gaat isoleren, is dit een uitstekend moment om de gevel een volledig nieuwe uitstraling te geven. Na het aanbrengen van de isolatielaag zal er namelijk altijd ook een afwerkingslaag aangebracht moeten worden. Daarbij zijn er verschillende opties, Twinson PVC of houtcomposiet gevelbekleding zijn twee duurzame en eenvoudige oplossingen. Deze gevelbekleding is vrij dun, dit maakt het mogelijk om een dikkere laag isolatiemateriaal aan te brengen.

Maak gebruik van beschikbare premies

Wanneer je de gevel laat isoleren is het mogelijk om hiervoor een premie te ontvangen via de netbeheerder. Het is hierbij wel een voorwaarde dat deze isolatiewerken uitgevoerd worden door een erkend aannemer. Controleer ook de additionele voorwaarden zoals de datum op de factuur en het bedrag, deze factoren hebben invloed op het toekennen en de hoogte van de premie. Bezoek hiervoor de website van de Vlaamse overheid.

Informeer naar alle mogelijkheden en prijzen bij de leverancier van Twinson gevelbekleding en laat een offerte op maat uitbrengen.