Dit is belangrijk bij duurzame gevelisolatie kopen

Het is mogelijk om een bestaande gevel te isoleren voor een hogere energie efficiëntie. Je kunt ook de gevel renoveren voor een frisse en vernieuwde uitstraling. Waarom niet beide? Wanneer je aan de slag gaat met duurzame gevelisolatie kopen kun je ook direct de buitenzijde van de woning een compleet nieuwe look geven. Waarom duurzaam niet altijd duur hoeft te zijn lees je op deze pagina.

Lees meer over Gevelisolatie plaatsen: Mogelijkheden en prijzen

Nieuwe en bestaande bouw duurzaam isoleren

Duurzame gevelisolatie kopen is niet voorbehouden aan nieuwbouwwoningen, juist voor bestaande bebouwing kan het veel voordeel opleveren om de buitenzijde van de woning te isoleren. Zo kan er veel energie worden bespaard wat je niet alleen zult merken aan een lagere energierekening, maar ook aan het comfort in huis! Belangrijke aandachtspunten bij woningisolatie zijn het dak, de buitenmuren, de vensters en de deuren.

Flinke besparing met gevelisolatie

In veel woningen is reeds hoogrendementsglas aanwezig, ook dakisolatie wordt steeds vaker aangepakt. Na het dak gaat de meeste warmte in huis verloren via de buitenmuren. Door de gevel te isoleren kun je direct tot wel twintig procent aan energiekosten besparen! Het loont dus zeker de moeite om de buitenschil aan te pakken. Hier zijn verschillende methoden voor zoals het opvullen van de spouwmuren of langs de binnenzijde. Duurzame gevelisolatie kopen heeft drie grote voordelen:

  1. Er is geen kans op koudebruggen omdat de isolatielaag overal aansluit.
  2. Je verliest geen ruimte aan de binnenzijde van het pand.
  3. Met de afwerkingslaag kun je de woning direct een compleet nieuw uiterlijk geven.

Duurzaam maar niet duur met isolatiepremie

Je kunt flink aan kosten besparen wanneer je in aanmerking komt voor een isolatiepremie. Afhankelijk van waar je woonachtig bent in België kun je via de gemeente of netbeheerder een premie ontvangen. Wanneer je de werkzaamheden door een erkend aannemer laat uitvoeren profiteer je ook direct van een lagere BTW. Uiteraard zul je de besparing aan energiekosten op iedere volgende rekening zien, daarom is het verstandig om direct met gevelrenovatie aan de slag te gaan!