Hoe maak je gevelbekleding schoon?

De lange levensduur is slechts een van de redenen waarom gevelbekleding zo'n populaire keuze is onder huiseigenaren. De stevige buitenkant behandelt ruw weer met gemak, en het is bestand tegen direct zonlicht, wat het een efficiënt en kosteneffectief materiaal maakt. Lees hier meer over gevelreiniging

Toch, hoewel het bekend is dat dit materiaal tientallen jaren meegaat, heeft het nog steeds een beetje onderhoud nodig. Hoewel de panelen de meeste problemen goed aankunnen, moeten ze van tijd tot tijd worden gereinigd, waardoor ze er op hun best blijven uitzien en hun levensduur wordt verlengd. Gelukkig is het reinigen van gevelbekleding een eenvoudig proces. Iedereen kan het effectief en gemakkelijk doen, zonder speciale apparatuur, behalve een gevel en een borstel.

Lees ook: prijs voor gevelbekleding

schoonmaken gevel

Verzamel uw reinigingsmiddelen

Je kunt niet beginnen met de schoonmaakklus zonder dat je alle benodigde benodigdheden hebt. Gelukkig is de lijst met artikelen vrij klein, en is het gemakkelijk genoeg om te krijgen wat je nodig hebt van een lokale woonwinkel of zelfs een aantal algemene winkels.

Schoonmaakborstel

Het belangrijkste gereedschap dat u voor de klus wilt hebben is een lang hangende, zachte borstel - dit is waar u alle was mee zult doen. Het ziet eruit als een duwborstel en maakt het gemakkelijk om grote delen van uw zijpanelen effectief te bereiken. Als u familie of vrienden heeft die u helpen, zorg er dan voor dat u meerdere van deze borstels krijgt om de klus te versnellen.

De Schoonmaker

Als het gaat om het kiezen van een reiniger, zijn er nogal wat opties beschikbaar. Als u niet wilt knoeien met het mengen van uw eigen stofzuiger, kunt u gaan met iets als een bio-afbreekbare vinylreiniger, die u zou moeten kunnen krijgen op de meeste home improvement stores. Echter, als je het niet erg vindt om je handen vuil te maken en zelf een schoonmaakmiddel door elkaar te halen, kun je een doe-het-zelf oplossing maken voor minder geld.

  • Light Duty Cleaner: Om een light-duty cleaner te maken, meng je zeven delen water met drie delen witte azijn. Dat is alles wat u nodig hebt om lichte schimmel, meeldauw en verkleuringen te verwijderen. Het mengsel werkt goed op uw huis en u hoeft zich geen zorgen te maken over het doen van schade aan iets in de buurt. Het beste is dat het een natuurlijke oplossing is en voor niemand een risico vormt. Het enige nadeel is dat je te maken krijgt met die azijngeur als je het huis afveegt.
  • Heavy Duty Cleaner: Voor zware verkleuringen of schimmels zult u moeten vertrouwen op huishoudelijke schoonmaakmiddelen om de klus te klaren. Voeg eerst een liter water toe aan een grote emmer. Gooi dan een derde kopje waspoeder, tweederde van een kopje huishoudelijke schoonmaakmiddel, een kwart van het vloeibare bleekmiddel en een liter water in de emmer. Deze oplossing zal sterk ruiken, maar het zal een grondig en effectief werk doen bij het schoonmaken van zwaardere vlekken.

Tenzij u in een huis met één niveau woont, zult u waarschijnlijk niet in staat zijn om alle zijden van de grond te reinigen. Als delen van uw huis nog steeds buiten bereik zijn met zelfs een vijf- of zes-voets behandelde borstel, zult u moeten investeren in een gevel.

Als u slechts een extra zes voet van de grond hoeft te halen, is het zinvol om met een trapgevel te gaan, omdat het dan handiger is om vanaf de grond te werken. Als u nog hoger moet gaan, zult u waarschijnlijk in plaats daarvan willen investeren in een verlenggevel om ervoor te zorgen dat u alle delen van uw huis kunt bereiken.

Voor veiligheidsmaatregelen, zorg ervoor dat de gevel duurzaam is en uw gewicht kan houden - en het gewicht van iemand anders die hem zal gebruiken - zonder problemen.

Hoe maak je de zijkant van de gevel schoon?

Dompel de borstel in de reinigingsvloeistof en schrob eerst het bovenste gedeelte van de bevelsiding. Gebruik een zware heen-en-weer-beweging om het vuil weg te schrobben. Nadat u een deel van uw huis heeft geschrobd, spoelt u het af met een slang met een sproeier of een tuinspuit. Ga verder met de buitenkant van het huis totdat alle delen van het huis volledig zijn geschrobd.

Het kan een paar dagen duren om de klus te klaren, maar het schoonmaken van uw bevelsiding zal schimmelvorming en schimmelvorming voorkomen - en u hoeft maar een paar keer per jaar te doen om de bevelsiding in goede staat te houden. Dit verlengt de levensduur van de bekleding in het algemeen en bespaart u op de lange termijn ook geld.