Is kunststof gevelbekleding van goede kwaliteit?

Een houten gevelbekleding laten maken kost veel geld. Is het ook mogelijk om een goedkoper alternatief aan te schaffen dat toch een mooie uitstraling heeft en een duurzame kwaliteit levert? Jazeker, kunststof bekleding van PVC is een optie die zeker het overwegen waard is. Op deze pagina lees je er meer over.

Meer informatie over Soorten gevelbekleding: tips, prijs & advies

PVC is een veelzijdig materiaal

Het kunststof materiaal PVC is al lange tijd bekend voor het gebruik bij deur- en raamprofielen. Dat is niet zo apart, want de kenmerken van dit materiaal zijn uitstekend. Zo is het een licht materiaal dat lang meegaat met zeer goede isolerende eigenschappen. Meestal wordt PVC toegepast bij beperkte oppervlakken, toch is het ook geschikt voor grotere oppervlakken waaronder de buitenmuren van de woning. Wanneer je toch liever een wat meer traditionele uitstraling van hout wilt aanschaffen biedt Twinson houtcomposiet een goed alternatief. Dan behoud je de uitstraling van hout met alle voordelen van houtcomposiet.

Voordelen van kunststof gevelbekleding

Gevelbekleding van kunststof leent zich voor zowel nieuwbouw als voor bestaande woningen. Niet iedereen zal kunststof direct zien als exclusieve optie voor een woning, toch zijn er enkele interessante voordelen van dit materiaal te noemen:

  • Duurzaamheid: De PVC en Twinson producten zijn beide volledig te hergebruiken. Daarmee zijn het ecologisch verantwoorde materialen. Het betreft dus geen plastic afvalproduct met een grote impact op het milieu.
  • Veelzijdigheid: Met kunststof gevelbekleding kun je de uitstraling van een woning binnen een mum van tijd compleet transformeren. Er zijn vele kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Wanneer je toch graag kiest voor een meer traditionele houtnerf is dat ook een optie met Twinson houtcomposiet.
  • Eenvoud: De plaatsing van deze materialen is eenvoudiger dan alternatieve types gevelbekleding omdat de panelen middels een slim tand- en groefsysteem worden bevestigd.
  • Onderhoudsvriendelijk: Dit voordeel mag beslist ook genoemd worden. Met slechts een emmertje lauw warm water en een zachte doek kun je dit materiaal snel reinigen. Dat is met hout wel anders, dat moet je jaarlijks behandelen met vernis of beits.

Conclusie

Kortom, er zijn volop redenen om te kiezen voor kunstof gevelbekleding. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn die het aanzicht van de woning compleet kunnen veranderen, is het raadzaam om eerst alle opties te bespreken met een gespecialiseerde leverancier. Vraag naar een offerte op maat en informeer ook direct naar de mogelijkheden voor isolatie vanaf de buitenzijde van het pand. Gevelisolatie in combinatie met gevelbekleding zal de kwaliteit van de woning aanzienlijk verbeteren.