Grijze gevelbekleding is veelzijdiger dan je denkt!

Gevelbekleding heeft niet alleen een functionele waarde, het voegt ook echt iets toe aan de uitstraling van de woning. Je kunt uit diverse materialen kiezen waaronder hout, aluminium of PVC. Hoewel er volop kleuren leverbaar zijn willen we op deze pagina de voordelen benoemen van grijze gevelbekleding. Ontdek de verleiding van deze tinten grijs...

Meer informatie over Gevelbekleding: bepalend voor het karakter van je bouwproject

Geen grijze muis

Wanneer je gevelisolatie laat aanbrengen bespaar je direct veel energie. Deze isolatielaag zal ook voorzien moeten worden van een afwerkingslaag. Die kun je in diverse materialen en kleuren aanschaffen, het is zeker de overweging waard om voor grijze gevelbekleding te kiezen. Dat hoeft zeker niet saai te zijn, zo zijn er volop tinten grijs te noemen zoals:

  • Verkeersgrijs
  • Antracietgrijs
  • Cementgrijs
  • Betongrijs
  • Blauwgrijs
  • Kwartsgrijs
  • Ombergrijs

Tip: Bij gevelbekleding zal er een groot oppervlak bedekt worden. Het verschil tussen lichtgrijs en donkergrijs zal van grote invloed zijn op het totaalaanzicht.

Lees ook: gevelbekleding prijs en war je rekening mee moet houden

Warm in ieder seizoen met houtstructuur

PVC is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal, toch zijn er mensen die de uitstraling wat ‘kil’ vinden. Voor deze doelgroep is er een PVC gevelbekleding met een subtiele houtnerfstructuur die zorgt voor een warme en rijke uitstraling. Ook deze luxe gevelbekleding is in diverse tinten verkrijgbaar, om precies te zijn in acht neutrale kleuren.

Mat is modern

Houd je juist van een strakke afwerking? Dan is een mat uitstraling wellicht een optie. Deze PVC toplaag is vlak en mat afgewerkt, wat er heel modern uitziet. Ook bij deze afwerking kun je weer kiezen uit maar liefst acht neutrale kleuren.

Dubbel zoveel voordeel met Twinson

Ben je toch niet geheel overtuigd van grijze gevelbekleding en kies je liever voor meer natuurlijke tinten? De vier kleuren Twinson houtcomposiet voldoen zeker aan die behoefte. Dit is een materiaal dat alle voordelen biedt van een kunststof materiaal met de rijke uitstraling van hout. In plaats van de houtnerf met een grijze kleur heeft Twinson echt die natuurlijke uitstraling van hout. Maar dan zonder jaarlijks onderhoud om het materiaal te vernissen of te beitsen.

Tip: vraag naar voorbeelden en stalen bij de leverancier. Zo weet je vooraf welke kleur en afwerking het beste past.

Wat zit er onder de grijze gevelbekleding?

We hebben het nu alleen gehad over stijlvolle afwerking in prachtige neutrale kleurstellingen. Onder deze bekleding kun je een dikke laag isolatiemateriaal aanbrengen. De afwerking is namelijk relatief dun, zo kan de isolerende laag dikker zijn met betere energieprestaties als gevolg hiervan. Laat je voorlichten over de mogelijkheden door een erkend bedrijf, en informeer naar de prijzen voor deze hoogwaardige gevelbekleding bij de leverancier.