Spuitkurk te gebruiken voor het afdichten van gevels en muren

spuitkurk

De gevel van een huis geeft een bepaalde indruk weer, niet alleen van het huis, maar ook van de personen die er wonen. Omdat sommige gevels aan vernieuwing toe zijn, kunnen ze uiteraard een vernieuwende laag gebruiken om er mooier uit te zien en beter te zijn. Via spuitkurk kan u een nieuwe look verkrijgen voor de gevel die u wenst. Uiteraard kan u de kleur ervan ook kiezen.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een soort afdichtmiddel dat wordt gebruikt voor het afdichten van lekken en het isoleren van gebouwen. Het is gemaakt van een mengsel van polyurethaan en andere chemicaliën die samen hard worden wanneer ze in contact komen met lucht. Spuitkurk is een populair alternatief voor traditionele afdichtmiddelen zoals tape en lijm, omdat het duurzamer en makkelijker te gebruiken is.

Wat is spuitkurk en wat is het doel ervan?

Spuitkurk is een soort afdichtmiddel dat wordt gebruikt voor het afdichten van lekken en het isoleren van gebouwen. Het is gemaakt van een mengsel van polyurethaan en andere chemicaliën die samen hard worden wanneer ze in contact komen met lucht. Het doel van spuitkurk is om lekken en spleten in gebouwen af te dichten en te voorkomen dat er water of lucht doorheen kan lekken, wat kan leiden tot beschadiging van de structuur en het verhogen van de energiekosten.

Wat zijn de voordelen van spuitkurk?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van spuitkurk als afdichtmiddel. Ten eerste is het duurzamer dan traditionele afdichtmiddelen zoals tape en lijm, waardoor het minder vaak hoeft te worden vervangen. Ten tweede is spuitkurk gemakkelijker te gebruiken dan andere afdichtmiddelen, omdat het kan worden aangebracht met een spuitapparaat in plaats van dat het handmatig moet worden aangebracht. Ten derde kan spuitkurk ook worden gebruikt om gebouwen te isoleren, wat kan helpen om energiekosten te besparen en het huis comfortabeler te maken.

Hoe werkt spuitkurk op een gevel?

Spuitkurk wordt op een gevel aangebracht door het te spuiten uit een speciaal apparaat. Het mengsel wordt vervolgens op de gevel aangebracht en uitgebreid over het oppervlak om lekken en spleten af te dichten. Spuitkurk kan ook worden gebruikt om de gevel te isoleren, door het aan te brengen op de binnenkant van de gevel. Dit kan helpen om energiekosten te besparen en het huis comfortabeler te maken.

Hoe wordt spuitkurk aangebracht op een gevel?

Spuitkurk wordt op een gevel aangebracht door het te spuiten uit een speciaal apparaat. Het mengsel wordt vervolgens op de gevel aangebracht en uitgebreid over het oppervlak om lekken en spleten af te dichten. Bij het aanbrengen van spuitkurk op een gevel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het product goed wordt verdeeld over het oppervlak om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten.

Wat zijn de stappen om spuitkurk op een gevel aan te brengen?

Om spuitkurk op een gevel aan te brengen, zijn de volgende stappen nodig:

 • Zorg ervoor dat het oppervlak van de gevel goed is voorbereid door eventuele oude verf of afdichtmiddelen te verwijderen en het oppervlak te schuren.
 • Vul het spuitapparaat met spuitkurk volgens de instructies van de fabrikant.
 • Begin met het aanbrengen van spuitkurk op de gevel, beginnend bij de onderkant en werkend naar boven.
 • Spuit de spuitkurk op het oppervlak van de gevel en verdeel het gelijkmatig over het oppervlak.
 • Laat de spuitkurk drogen volgens de aanbevelingen van de fabrikant voordat u verder gaat met het project.

Welke materialen zijn nodig om spuitkurk op een gevel aan te brengen?

Om spuitkurk op een gevel aan te brengen, heeft u het volgende nodig:

 • Spuitapparaat voor spuitkurk
 • Spuitkurk
 • Schuurpapier
 • Stofmasker
 • Handschoenen
 • Beschermende kleding
 • Afdekzeil (indien nodig)

Welke soorten spuitkurk zijn geschikt voor gevels?

Er zijn verschillende soorten spuitkurk die geschikt zijn voor gebruik op gevels. Sommige van deze soorten zijn specifiek ontworpen voor het afdichten van lekken, terwijl andere meer gericht zijn op isolatie. Bij het kiezen van spuitkurk voor een gevel is het belangrijk om te overwegen welk doel het product moet dienen, en welke eigenschappen het moet hebben om aan uw behoeften te voldoen.

Welke eigenschappen zijn belangrijk om te overwegen bij het kiezen van spuitkurk voor een gevel?

Bij het kiezen van spuitkurk voor een gevel zijn er een aantal eigenschappen waar u rekening mee moet houden:

 • Het doel van de spuitkurk: Wilt u de spuitkurk gebruiken om lekken af te dichten of om de gevel te isoleren? Dit kan helpen bepalen welk type spuitkurk het meest geschikt is voor uw project.
 • De duurzaamheid van de spuitkurk: Hoe lang denkt u dat de spuitkurk op de gevel zal blijven zitten? Kies een product met een hoge duurzaamheid als u lange tijd zonder problemen wilt.
 • De toepassingsgemak: Hoe makkelijk is het om de spuitkurk aan te brengen? Kies een product dat gemakkelijk te gebruiken is, vooral als u niet veel ervaring heeft met het aanbrengen van afdichtmiddelen.
 • De prijs: Bekijk de prijzen van verschillende spuitkurkproducten om te bepalen welk product het beste bij uw budget past.
 • De kleur: Sommige spuitkurkproducten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies een kleur die aansluit bij de kleuren van de gevel of de omgeving.
 • De garantie: Bekijk of het spuitkurkproduct dat u overweegt wordt geleverd met een garantie. Dit kan u helpen om te beslissen welk product het meest betrouwbaar is.

Spuitkurk : korrels van kurk

Een gevel renoveren via spuitkurk gebeurt via een aparte, maar zeer goede techniek. Een spuitkurk is gemaakt op basis van natuurlijke korrels van kurk die gespoten worden in combinatie met pigmenten, diverse soorten hars op waterbasis en enkele vegetale oliën. Onze werknemers renoveren uw gevel of andere zaken met de allergrootste zorg. U zal zeker en vast heel tevreden zijn over het resultaat van ons geleverde werk!

Er zijn veel goede redenen waarom u onze spuitkurk zou gebruiken. Het is niet alleen decoratief, maar ook duurzaam, isolerend en waterdicht.

Spuitkurk : ecologisch

Een zeer groot voordeel van onze spuitkurk, is dat dit ecologisch is. Het is dus milieuvriendelijk, maar dat is niet alles. In het verleden heeft onderzoek namelijk aangetoond dat spuitkurk enkele zeer goede beschermende eigenschappen biedt. Spuitkurk komt daarom ook tussen enkele schadelijke vormen in de natuur. Het beschermt bijvoorbeeld tegen UV-stralen, maar ook in geval van magnetische velden die abnormaal zijn komt spuitkurk tussen.

Spuitkurk : eigenschappen

Het renoveren van een gevel via spuitkurk is een hele onderneming, maar een betrouwbare. U zal zeker geen spijt hebben van uw keuze om met ons in zee te gaan. Wij werken met spuitkurk die zeer kwaliteitsvol is. Onze spuitkurk bevat volgende, belangrijke eigenschappen:

 • Thermische isolatie
  Spuitkurk is de ideale isolator. Het is zeer licht (104-120 kg/m³), drukbestendig (maximale druk van 10.000 kg/m²) en krimpt niet. Het maakt het mogelijk om muren en wanden vrij van parasieten te krijgen.
 • Geluidsisolatie en akoestiek
  Kurk is de beste natuurlijke isolator tegen warmte en geluid. Isolatoren op basis van kurk verminderen trillingen en zijn daarom ideaal voor muziekstudio's, concertzalen, bioscopen en bibliotheken.
 • Waterdoorlaatbaarheid
  De te spuiten kurk is dampdoorlatend en ademend. Het werkt als een membraan: het laat vocht van uw muur verdampen voor een optimaal evenwicht op elk moment. Dit voorkomt de vorming van schimmel en meeldauw.
 • Duurzaam
  Kurk is duurzaam, zacht, elastisch en houdt warmte vast. Het heeft uitstekende anti-slip en waterafstotende kwaliteiten. Wetenschappers hebben bewezen dat kurk bescherming biedt tegen abnormale magnetische velden en UV-stralen.
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
  Kurk is een 100% natuurlijk product.
 • Past zich aan uw behoeften aan
  U bepaalt zelf de kleur en dikte van de kurk. Zo kunt u uw huis naar eigen smaak verbouwen!

Wat we zeker moeten vermelden, is dat onze spuitkurk zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Of het nu gevels, terrassen, daken, muren, of andere zaken zijn die gespoten moeten worden: het is allemaal mogelijk! Ook kan onze spuitkurk gebruikt worden voor het inpakken van asbesthoudende materialen, zoals buizen of daken.

Het is meer dan duidelijk dat onze spuitkurk een zeer veelzijdige werking heeft. Voor meer informatie kan u vrijblijvend een afspraak maken via e-mail of telefoon. Ook kan u langskomen op onze vestiging in Maasmechelen.

Spuitkurk en gevelisolatie

Spuitkurk is ook een gevelisolator. Dankzij zijn hoge thermische isolatiewaarde beschermt het uw gebouw tegen hitte en koude, maar ook tegen lawaai. Omdat spuitkurk trillingen in het gebouw minimaliseert, is het ideaal voor geluidsisolatie. Omdat kurk bovendien waterafstotend is, beperkt deze coating het risico van waterinfiltratie in de muren tot een strikt minimum. Uw muren zullen dus geen water opnemen.

Gevelrenovatie met gespoten kurk

Spuitkurk is een bijzonder interessante optie voor gevelrenovatie. Het is geschikt voor alle soorten gevels en oppervlakken. Van beton, steen en vezelcement tot hout, metaal en synthetische materialen, maar ook gepleisterde of geschilderde muren. Bij renovatie en nieuwbouw. Binnen en buiten.

Wat zijn de voordelen van spuitkurk?

Dit product dankt zijn voordelen aan de intrinsieke eigenschappen van kurk.

Waterdicht

Kurk is waterafstotend. Een gevel die met gespoten kurk is behandeld, zal dus geen water opnemen. Een ander voordeel is dat gespoten kurk luchtdoorlatend en dampdoorlatend is, een winnende combinatie tegen vochtproblemen. Dankzij deze eigenschappen is spuitkurk ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Elastisch

Spuitkurk is een elastisch materiaal dat meebeweegt met zijn drager. Het risico op scheuren is dus uiterst gering.

Esthetiek

Spuitkurk is elegant en wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden.

Uitstekende thermische isolatie-eigenschappen

Spuitkurk beschermt tegen de kou en is geluiddempend.

Brandwerend

De gespoten kurk is vuur- en UV-bestendig.

Toepassingen van spuitkurk

Veel huizen hebben last van vochtproblemen. Het resultaat: verf schilfert, de voegen komen los, er ontstaat schimmel op de muren... Tot nu toe was de enige oplossing om regelmatig een nieuwe verflaag aan te brengen. Maar deze oplossing is verre van toereikend om vochtproblemen, koudebruggen en isolatieproblemen aan te pakken. Met zijn vermogen om warmte vast te houden, lost kurk vochtproblemen op: kurk isoleert zo goed dat het condensatie en koudebruggen zuiver en eenvoudig elimineert. Ten nadele van schimmel. U hoeft ook minder te verwarmen, wat uw energiefactuur aanzienlijk doet dalen. Met gespoten kurk wordt uw huis ecologisch en milieuvriendelijk.

Ontdek de vele toepassingen van kurk:

 • Decoratie en isolatie van gevels, binnen- en buitenmuren, wanden en plafonds
 • Isolatie en afdichting van zolders en kelders
 • Waterdicht maken van terrassen
 • Beperking van geluid, trillingen en resonantie in gebouwen
 • Roestvrije coating voor metalen panelen

Spuitkurk : offerte aanvraag

Als u interesse heeft voor de vernieuwing van uw gevel, uw dak, of nog iets anders, dan kan u volledig vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij beantwoorden tevens al uw vragen met het grootste plezier. Ook kan u steeds langskomen voor het kiezen van de kleur die u verkiest. Er zijn heel wat kleuren mogelijk. Uiteraard kunnen er ook andere vragen bij ons gesteld worden. Informatieve gesprekken zijn bij ons zeker aan het juiste adres. Wij nemen alle tijd die nodig is om u de gewenste informatie te verschaffen. Bij ons bedrijf is klant koning. Daarom bieden wij u ook de allerbeste service aan!

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Copyright © 2016-2017 Gevelreinigingen. Alle Rechten Voorbehouden