Voordelen van Twinson houtcomposiet als gevelbekleding

Een houten gevel biedt een bijzondere uitstraling, het is alleen niet de meest onderhoudsvriendelijke oplossing. PVC is dan een stuk prettiger, maar die uitstraling vindt niet iedereen even mooi. Met Twinson houtcomposiet combineer je de voordelen van hout met kunststof in een product dat opvallend veelzijdig is. Zo is dit materiaal sterk, duurzaam, waterdicht en toch heel dun. Lees meer over de voordelen van Twinson houtcomposiet op deze pagina.

Meer informatie over gevelbekleding op gevelreinigingen.be

Ook voor dikkere isolatiematerialen geschikt

Wanneer je gaat kiezen tussen PVC en Twinson houtcomposiet gevelbekleding zul je als eerste naar de kleuren kijken. Beide materialen hebben als voordelige eigenschap dat ze aanzienlijk dunner zijn dan veel andere soorten gevelbekleding. En dat is een voordeel wanneer het buitenmuur isolatie betreft. Je kunt namelijk met dikkere isolatiematerialen werken met als gevolg een hogere isolatiewaarde van de woning. En daarmee kun je flink wat energie besparen.

Klassieke uitstraling met moderne functionaliteit

PVC heeft een strakke en moderne look, hout heeft juist weer die klassieke uitstraling. Twinson houtcomposiet is leverbaar in vier natuurlijk ogende kleuren zonder de nadelen van echt hout. Dus geen splintervorming, het materiaal rot niet, het is zeer goed bestand tegen water en onderhoud is zeer eenvoudig. Wat betreft de kleuren is er een keuze uit:

  • Zoethoutzwart
  • Schorsbruin
  • Turfbruin
  • Leigrijs

Zo is er voor iedere woning een geschikte kleur om te kiezen.

Keuze uit gesloten of open constructie

Er is een keuze voor een open systeem en een gesloten systeem. Bij een open systeem zijn er open voegen aanwezig tussen de panelen die optimaal vocht zullen afvoeren, bij het gesloten systeem is er een ventilatiesysteem aanwezig dat warmte en vochtige lucht zal afvoeren. Het resultaat is een gevel die optimaal kan ademen wat goed is voor zowel de buitenzijde als binnen in de woning.

Meer weten over Twinson houtcomposiet gevelbekleding? Raadpleeg dan de specialist en laat een maatwerk offerte uitbrengen.