6 redenen om voor Twinson gevelbekleding te kiezen

Gevelrenovatie en isolatie bieden een uitstekende gelegenheid om de woning van een compleet nieuwe uitstraling te voorzien. Hoewel gevelplanken van hout er mooi uitzien, is het doorgaans geen onderhoudsvriendelijke oplossing. Met houtcomposiet gevelbekleding van Twinson creëer je een prachtige en natuurlijke look zonder het onderhoud. Op deze pagina sommen we zes redenen op om voor Twinson gevelbekleding te kiezen.

Meer informatie over Gevelbekleding plaatsen? Bekijk hier alle materialen

Wat is Twinson?

Twinson is een materiaalsoort met de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof. Het is een composiet materiaal waarin naast PVC ook PEFC gecertificeerd hout is verwerkt. Daarmee biedt Twinson een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. De houtvezels in Twinson producten komen van snelgroeiende naaldbomen die bijgeplant worden met certificering als duurzame grondstof.

Lees ook: gevelbekleding prijzen

Mogelijkheden als gevelbekleding

Het materiaal wordt voor diverse toepassingen ingezet waaronder dakrandoversteking, tuinafsluiting of voor terrasplanken. Daarnaast is Twinson ook zeer geschikt als gevelbekleding, en biedt het een uitstekende aanvulling op de gevelisolatie. Hier zijn zes voordelen van Twinson gevelbekleding:

  • De uitstraling is heel natuurlijk met een ruime keuze aan kleuren en stijlen.
  • Het is een onderhoudsvriendelijk product dat niet geschilderd of gebeitst hoeft te worden.
  • Het helpt bij een optimale woningisolatie.
  • De gevel wordt goed geventileerd met deze gevelbekleding.
  • Het is een ecologisch verantwoorde oplossing.
  • De plaatsing is eenvoudig en snel uit te voeren dankzij een uitgekiend ontwerp.

Verschil tussen open en gesloten gevelplaten

Er zijn twee opties met ieder hun eigen kenmerken. De open gevelbekleding zorgt voor een gevel die optimaal kan ventileren. Er is ruimte aanwezig tussen de profielen wat ook esthetisch aantrekkelijk is. De gesloten gevelbekleding heeft een ingebouwde ventilatiesysteem. In beide gevallen betreft het een premium oplossing met een lange levensduur. Wanneer je meer wilt weten over deze producten, of graag een offerte op maat wilt ontvangen kun je contact opnemen met de gespecialiseerde leverancier.