Composiet gevelbekleding houtlook en prijs per m2

Ben je op zoek naar een manier om je huis een moderne en frisse uitstraling te geven? Composiet gevelbekleding zou wel eens de perfecte oplossing voor je kunnen zijn. In dit artikel nemen we je mee door alle ins en outs van composiet gevelbekleding: de voordelenuitvoeringenafwerkingen en de prijs per vierkante meter.

Klinkt dit als muziek in je oren? Lees dan snel verder!

composiet gevelbekleding

Samenvatting

 • Composiet gevelbekleding is een sterke en duurzame keuze voor het geven van een moderne uitstraling aan je huis. Het is niet zwaar, lijkt op echt hout en trekt geen insecten aan.
 • Het kan op verschillende gebouwen worden toegepast en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Het biedt bescherming tegen weersinvloeden en geeft een esthetische uitstraling aan het gebouw.
 • PVC/Kunststof composiet gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsarm en isolerend, terwijl houten composiet gevelbekleding de warme uitstraling van hout biedt zonder de nadelen.
 • De prijs per vierkante meter varieert, maar composiet gevelbekleding is vergelijkbaar met andere materialen zoals kunststof en goedkoper dan echt hout. Regelmatig schoonmaken en onderhoud zorgt voor een langere levensduur.

Wat is Composiet gevelbekleding?

Composiet gevelbekleding is een type gevelbekleding dat bestaat uit verschillende materialen die samengevoegd zijn tot één sterke en duurzame plaat.

Voordelen van composiet gevelbekleding?

Composiet gevelbekleding biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele gevelmaterialen:

 • Duurzaamheid:Composiet is bestand tegen weersinvloeden, UV-straling, vocht, schimmel en insecten, waardoor het jarenlang mooi blijft zonder te rotten, kromtrekken of verkleuren.
 • Onderhoudsvriendelijk: Composiet gevelbekleding vereist minimaal onderhoud. Af en toe schoonmaken met water en zeep is meestal voldoende.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Composiet is verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en profielen, waardoor u een unieke uitstraling kunt creëren die past bij uw woning en persoonlijke stijl.
 • Milieuvriendelijk: Veel composiet gevelbekleding is gemaakt van gerecyclede materialen en is zelf ook recyclebaar.
 • Eenvoudige installatie: Composiet is licht van gewicht en eenvoudig te bewerken, waardoor de installatie sneller en kostenefficiënter verloopt dan bij traditionele materialen.

Toepassingen van Composiet gevelbekleding

Composiet gevelbekleding kan op verschillende manieren worden toegepast. Het kan worden gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het kan worden geïnstalleerd op de buitenkant van gebouwen zoals huizen, kantoren, schuren en garages.

Composiet gevelbekleding is ook geschikt voor commerciële gebouwen zoals winkels en restaurants.

Het kan worden gebruikt voor zowel horizontale als verticale toepassingen en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, kleuren en structuren. Het kan worden geïnstalleerd als planken of panelen en kan zelfs worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen.

Composiet gevelbekleding biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar geeft ook een esthetische uitstraling aan het gebouw. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur.

Soorten Composiet gevelbekleding

 • PVC/Kunststof Composiet gevelbekleding is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.
 • Houten Composiet gevelbekleding biedt de warme uitstraling van hout, maar zonder de nadelen zoals kromtrekken of rotting.
 • Vezelcement composiet: Gemaakt van cement, zand en cellulosevezels, biedt een robuuste en authentieke uitstraling met een lange levensduur.
 • Composiet gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor er veel ontwerpmogelijkheden zijn.

PVC/Kunststof Composiet gevelbekleding

De PVC/Kunststof Composiet gevelbekleding is een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is duurzaam, onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor het gemakkelijk kan worden afgestemd op de stijl van uw huis.

De PVC/Kunststof Composiet gevelbekleding is ook eenvoudig te installeren en heeft een goede isolatie, waardoor het energiebesparend is. Deze gevelbekleding is een uitstekende keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, vanwege de combinatie van esthetiek en functionaliteit die het biedt.

Houten Composiet gevelbekleding

Houten composiet gevelbekleding is een populaire keuze voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties van gevels. Het is gemaakt van een mix van hout en kunststof, wat resulteert in een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal.

Houtcomposiet gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de gewenste esthetiek van jouw woning. Deze gevelbekleding heeft ook dezelfde warme uitstraling als echt hout, maar vereist veel minder onderhoud en is bestand tegen weersinvloeden, zoals vocht en UV-straling.

Daarnaast is de prijs per vierkante meter van houtcomposiet vaak gunstiger dan bij echt hout, waardoor het ook een kosteneffectieve keuze is voor gevelrenovaties. Met houten composiet gevelbekleding kun je dus genieten van de natuurlijke uitstraling van hout, zonder je zorgen te hoeven maken over onderhoud en duurzaamheid.

Composiet gevelbekleding in verschillende kleuren en structuren

Composiet gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor het de mogelijkheid biedt om een unieke uitstraling aan de gevel te geven. Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne look of juist een warme en natuurlijke uitstraling, er is voor elk wat wils.

Composiet gevelbekleding kan worden gekozen in diverse kleuren, zoals grijs, bruin, zwart en wit, en kan zelfs houtstructuur of steenstructuur hebben, waardoor het lijkt alsof de gevel is gemaakt van echt hout of steen.

Met zoveel opties kan je gemakkelijk een gevel creëren die past bij je persoonlijke stijl en de uitstraling van je huis.

Kosten van Composiet gevelbekleding

De kosten van composiet gevelbekleding kunnen variëren en worden meestal berekend per vierkante meter.

Prijs per m2

De prijs van composiet gevelbekleding wordt doorgaans berekend per vierkante meter. De exacte prijs varieert afhankelijk van het gekozen materiaal, de afwerking en de leverancier. Over het algemeen zijn de kosten van composiet gevelbekleding vergelijkbaar met andere populaire gevelbekledingsmaterialen, zoals hout en kunststof.

Het is belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van composiet gevelbekleding bij het bepalen van de totale kosten op de lange termijn.

Vergelijking met andere gevelbekledingsmaterialen

Composiet gevelbekleding wordt vaak vergeleken met andere materialen die gebruikt worden voor gevelbekleding, zoals hout en kunststof. Wat betreft prijs per vierkante meter, kan composiet duurder zijn dan kunststof, maar goedkoper dan hout.

Het biedt echter de voordelen van zowel kunststof als houtgevelbekleding. Composiet is duurzaam, onderhoudsarm en kan in verschillende kleuren en structuren worden geleverd. Het is ook bestand tegen weersinvloeden, insecten en rot, wat het een ideale keuze maakt voor gevelrenovaties en nieuwbouwprojecten.

Onderhoud van Composiet gevelbekleding

Composiet gevelbekleding is zeer onderhoudsvriendelijk. Regelmatig schoonmaken met water en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en hogedrukreinigers, omdat deze de toplaag kunnen beschadigen.

Tips voor onderhoud

Het onderhoud van composiet gevelbekleding is relatief eenvoudig. Je hoeft de bekleding niet te schuren, te beitsen of te verven zoals bij houten gevelbekleding. Om het schoon te houden, kun je de bekleding regelmatig schoonmaken met een zachte borstel en water.

Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een mild schoonmaakmiddel en water. Het is ook belangrijk om regelmatig de voegen en naden te controleren en eventuele beschadigingen direct te repareren om vochtproblemen te voorkomen.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft de composiet gevelbekleding er mooi uitzien en gaat deze langer mee.

Alternatieve toepassingen voor Composiet

Composiet gevelbekleding heeft niet alleen toepassingen voor de buitenkant van gebouwen, maar kan ook op andere manieren worden gebruikt. Composiet kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het maken van terrassen, tuinmeubelen, schuttingen en zelfs speeltoestellen.

Composiet is duurzaam, onderhoudsarm en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het een geschikt materiaal is voor veel verschillende projecten. Of je nu je tuin wilt vernieuwen of een nieuw speeltoestel wilt bouwen, composiet biedt veel mogelijkheden.

Andere Soorten Gevelbekleding

 • Sidings zijn een populaire keuze voor gevelbekleding, met verschillende beschikbare prijzen en uitvoeringen.
 • Houten gevelbekleding voegt natuurlijke schoonheid toe aan een gebouw en kan zowel voor nieuwbouw als renovaties worden gebruikt.
 • Kunststof-hout gevelbekleding biedt de uitstraling van hout met de duurzaamheid en onderhoudsgemak van kunststof.

Prijzen en uitvoeringen van Sidings

Sidings is een andere vorm van gevelbekleding die populair is vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Sidings worden meestal gemaakt van hout, kunststof of vezelcement en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Ze kunnen worden geïnstalleerd in horizontale of verticale patronen, afhankelijk van het gewenste uiterlijk. De prijzen van sidings variëren afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit.

Over het algemeen zijn houten sidings duurder dan kunststof of vezelcement sidings. Het is belangrijk om een ​​professionele installateur in te huren om ervoor te zorgen dat de sidings correct worden geplaatst en bestand zijn tegen weersinvloeden.

Houten gevelbekleding

houten muurbekleding buiten

Houten gevelbekleding is een populaire keuze voor veel mensen vanwege de natuurlijke uitstraling en warmte die het kan toevoegen aan een gebouw. Het kan worden gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Houten gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals hardhout en zachthout, en kan worden afgewerkt met oliën, beitsen of verven om de gewenste uitstraling te bereiken.

Het onderhoud van houten gevelbekleding is belangrijk om de levensduur ervan te verlengen. Regelmatig schoonmaken en opnieuw schilderen of oliën kan helpen om het hout te beschermen tegen weersinvloeden en verkleuring.

Kunststof-hout gevelbekleding

PVC Gevelbekleding met Houtlook

Kunststof-hout gevelbekleding is een type composiet gevelbekleding dat de uitstraling van hout combineert met de duurzaamheid van kunststof. Het materiaal bestaat uit gerecyclede kunststofvezels vermengd met houtvezels en bindmiddelen.

Kunststof-hout gevelbekleding heeft verschillende voordelen, zoals het feit dat het onderhoudsvrij is en niet gevoelig is voor rot of insecten. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, zodat u de gewenste uitstraling kunt kiezen.

Bovendien kan kunststof-hout gevelbekleding gemakkelijk worden geïnstalleerd en heeft het een lange levensduur. Het is een populaire keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Conclusie

Composiet gevelbekleding heeft veel voordelen, zoals duurzaamheidverschillende uitvoeringen en afwerkingen en een redelijke prijs per m2. Het is een populaire keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Met weinig onderhoud kunt u genieten van een mooie en beschermde gevel die lang meegaat. Andere soorten gevelbekleding, zoals sidings en houten gevelbekleding, hebben ook hun eigen prijzen en uitvoeringen om te overwegen.

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw behoeften en budget.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Composiet gevelbekleding?

Composiet gevelbekleding is een soort kunststofhout dat wordt gebruikt voor het bekleden van gevels.

2. Wat zijn de voordelen van Composiet gevelbekleding?

Composiet gevelbekleding heeft vele voordelen, zoals duurzaamheid, makkelijke plaatsing en vele uitvoeringen en afwerkingen.

3. Waar kan ik inspiratie krijgen over Composiet gevelbekleding?

Er zijn vele bronnen waar je inspiratie kunt opdoen voor Composiet gevelbekleding, inclusief tijdschriften over architectuur en websites over huisontwerp.

4. Wat is de prijs per m2 voor Composiet gevelbekleding?

De prijs per m2 voor Composiet gevelbekleding kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de uitvoering en de afwerking die je kiest.