Premie buitenmuurisolatie 2024: alles wat u moet weten

Steeds meer mensen kiezen voor buitenmuurisolatie. Dit is niet verwonderlijk, want het levert heel wat voordelen op: u bespaart op uw energiefactuur, uw woning wordt comfortabeler en de waarde ervan stijgt.

In 2024 zijn er verschillende premies beschikbaar voor buitenmuurisolatie. In dit artikel bespreken we de verschillende premiesystemen, de voorwaarden en de bedragen.

premies buitenmuurisolatie

Mijn VerbouwPremie

De Mijn VerbouwPremie is de meest gekende premie voor renovatiewerken. U kunt deze premie aanvragen voor zowel na-isolatie van spouwmuren als isolatie langs de buitengevel.

De premiebedragen bedragen:

  • € 5/m² voor na-isolatie van spouwmuren met eindfactuur vanaf 2021
  • € 30/m² voor isolatie langs de buitengevel met eindfactuur vanaf 2021

Totaalrenovatiebonus

Voert u een totaalrenovatie uit? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Totaalrenovatiebonus. Deze bonus bedraagt € 4.000 bovenop de Mijn VerbouwPremie.

EPC-labelpremie

Behaalt u na renovatie een beter EPC-label? Dan kunt u aanspraak maken op de EPC-labelpremie. Deze premie bedraagt € 2.500 tot € 5.000.

Verlaagd btw-tarief

Op isolatiewerken en de plaatsing van zonnepanelen betaalt u 6% btw in plaats van 21%.

Hoe aanvragen?

U kunt de premies online aanvragen via https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden en per post versturen.

Tips

Conclusie

Buitenmuurisolatie is een rendabele investering. U bespaart geld op uw energiefactuur, uw woning wordt comfortabeler en de waarde ervan stijgt. Profiteer van de verschillende premies die beschikbaar zijn.

Extra informatie