Crepi prijzen per afwerking

Het bepalen van een prijs voor crepi als afwerking van de gevel is afhankelijk van een aantal punten. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om de crepi gevel te laten plaatsen in combinatie met een gevelisolatie, maar ook zonder isolatie. Daarnaast kun je als afwerking van de crepi gevel ook nog kiezen uit verschillende afwerkingen. Tot slot kies je voor de crepi zelf ook nog uit twee verschillende soorten. De kosten voor alle mogelijkheden vind je hier, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten waar je mee te maken krijgt. Lees ook mee rover crepi voor buitenmuur

crepi prijs

Optie 1: Crepi zonder isolatie

Bij een crepi gevel zonder isolatie betaal je dus alleen voor het plaatsen van de crepi zelf. Er komen verder geen kosten bij kijken voor isolatie. Over het algemeen betaal je bij een crepi zonder isolatie gemiddeld €40 tot €80 per m2. Dit is echter wel afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het aantal vierkante meters (hoe meer, hoe goedkoper)
 • De dikte van de laag (hoe dunner, hoe goedkoper)
 • De moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden (veel schuine zijden of hoeken kosten meer tijd en zijn dus duurder)
 • De afwerking (er zijn diverse opties mogelijk die verschillen in de prijs)
  • Optie 2: Crepi met isolatie

   Een andere (en slimme) optie is het combineren van crepi met gevelisolatie. Gemiddeld betaal je voor een crepi gevel in combinatie met een isolatie €100 tot €140 per m2. Ook hierbij is de prijs afhankelijk van het type isolatie dat gebruikt wordt en de dikte ervan. Hierbij geldt: hoe dikker de laag, hoe hoger de prijs. Het is echter wel aan te raden om een dikkere laag aan te brengen, zodat je er uiteindelijk optimaal van kunt profiteren. Een van de grote voordelen zul je merken in de energierekening. Uiteindelijk zal deze, dankzij de isolatie, een stuk lager worden. Het heeft dus zin om te investeren in een goede gevelisolatie.

   Optie 3: Crepi met gevelafwerking

   Tot slot kun je de totaalprijs nog bepalen door de verschillende afwerkingen te vergelijken. De onderzijde van een crepi gevel is vaak het meest kwetsbaar voor vocht en vuil en daardoor is het aan te raden om hier te kiezen voor een goede afwerking. De gevel kan bijvoorbeeld beschermd worden met een gevelplint van natuursteen, maar ook een sokkelpleister met granietkorrels. Voor een gevelplint van natuursteen zul je gemiddeld €75 tot €85 betalen. Bij verschillende aannemers kun je terecht voor een prijs op maat van een crepi gevel met afwerking.

   Prijs crepi

   Soort crepi: mineraal

   Bij het plaatsen van een crepi gevel kun je kiezen uit twee soorten crepi. Hierin wordt je ook geadviseerd door de vakman die je inschakelt. Je kunt kiezen uit minerale crepi en siliconen gebonden crepi. Minerale crepi is een mengsel van kalk, zand en cement en is een volledig natuurlijk product. Bij minerale crepi kost vooral het aanbrengen van een krabpleister extra tijd: dit is een handmatige afwerking waardoor deze bepleistering zijn unieke look krijgt. Kosten van minerale crepi: €45 tot €55 per m2. (met krabpleister kan dit oplopen tot €80 per m2).

   Soort crepi: siliconen gebonden

   Je kunt ook kiezen voor siliconen gebonden crepi. Dit is een mengsel dat gemaakt is op basis van kunsthars. In combinatie met een isolatie is deze crepi soort de beste keuze. Dit product is makkelijker en meer flexibel om mee te werken dan minerale crepi. Het verschil tussen het aanbrengen van siliconen gebonden crepi en minerale crepi zit hem vooral in de dikte van de laag, de wijze waarop het wordt afgewerkt en of dit wordt aangebracht in combinatie met gevelisolatie. De kosten van siliconen gebonden crepi: €44 tot €55 per m2.

   crepi schilderen gevel