Alles over crepi verf

Je kunt er voor kiezen om je gevel te schilderen met crepi verf. Hierdoor kun je eventuele beschadigingen wegwerken en ziet je crepi gevel er weer uit als nieuw. Ook als je je crepi gevel een nieuwe kleur wilt geven kun je dit realiseren met speciale crepi verf. Deze kun je het best door een gespecialiseerd schildersbedrijf laten aanbrengen om te voorkomen dat er iets mis gaat. Een expert weet precies welke verfsoort er gebruikt moet worden en hoe dit het beste aangebracht kan worden. Hier vind je alle informatie over crepi verf. Lees ook meer over prijs crepi m2 zonder isolatie

De juiste verfsoort

Omdat je de keuze hebt uit verschillende verfsoorten is het aan te raden om een professional in te schakelen. Zij weten precies wat voor jouw gevel de beste verf is om zo een mooi resultaat te behalen waar je de komende jaren weer van kunt genieten. Zelf bepaal je de kleur van de verf: je hebt keuze uit meer dan 800 kleuren! Let hierbij wel op de kleur van je kozijnen en deuren en pas de crepi verfkleur hier op aan. Als het niet mooi bij elkaar kleurt zul je de kozijnen en deuren ook nog apart moeten schilderen.

crepi verf

acryl

Een van de verfsoorten die gebruikt kunnen worden bij het schilderen van een gevel is acrylverf. Deze verf is gemaakt op basis van acryllaat, wat een aantal goede eigenschappen met zich mee brengt. Zo zorgt acryllaat ervoor dat de muur goed wordt beschermd tegen de zon, waardoor de kleur langer mooi blijft onder de invloed van uv-stralen. Daarnaast zal deze verf de buitenmuur beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals vocht. Toch blijft de buitenmuur goed ademen zodat vocht niet wordt opgesloten in de muur. Je kunt bij acrylverf uit honderden kleuren kiezen die geschikt zijn voor jouw woning.

silicaat

Je kunt er ook voor kiezen om silicaatverf te gebruiken voor het schilderen van een crepi gevel. Vaak is slechts één laag genoeg om voldoende dekking te geven op de buitenmuur, in tegenstelling tot acrylverf waar vaak meerdere lagen nodig zijn. Het grote voordeel van silicaatverf is dat het damp doorlaat maar wel zorgt dat vocht niet diep in de muren kan dringen. Ook beschermt deze goede buitenverf de muur tegen regen en andere weersinvloeden. De verf is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is daardoor van uitstekende kwaliteit. Over het algemeen is silicaatverf een stuk duurder dan verf op basis van acryllaat.

De goede kleur kiezen

Het kan lastig zijn om een goede kleur te kiezen voor het schilderen van de crepi gevel. Er zijn honderden kleuren beschikbaar, maar met welke kleur maak je de juiste keuze? Denk in de eerste plaats aan de al bestaande crepi kleuren van je woning en stem de kleur van de crepi verf hier op af. Op deze manier krijg je uiteindelijk een mooi resultaat dat volledig afgestemd is met de rest van de woning. De kleuren die je kunt kiezen zijn te verdelen in twee groepen: donkere kleuren en lichte kleuren. Wat zijn de voor- en nadelen van beide kleuren?

Donkere kleuren

Het grote voordeel van donkere kleuren is dat beschadigingen en aanslag niet snel zichtbaar zal zijn. Wanneer je in de stad woont zal er veel sprake zijn van roetaanslag van auto’s. Dit is dus niet snel zichtbaar. Een nadeel van donkere kleuren is dat deze kleuren veel sneller licht zullen worden onder invloed van uv-stralen. De donkere gevel absorbeert de warme zonnestralen en daardoor zal de kleur in verloop van tijd sterk verlichten.

Lichte kleuren

Het grote voordeel van lichte kleuren is dat ze langer meegaan. Wit is dan ook een populaire kleur op het gebied van crepi verf. Vaak oogt de woning met een witte gevel wat groter en ziet het er esthetisch gezien goed uit. Een nadeel van een lichte kleur is dat je, in tegenstelling tot een donkere kleur, veel sneller vuil en aanslag zult zien zitten. Dit moet je dan ook regelmatig reinigen.

crepi verf aanbrengen

Crepi verf aanbrengen op de gevel

Nadat er een kleur en verfsoort gekozen zijn kan er geschilderd gaan worden. Dit kun je beter niet in de winter doen, maar met een aangename temperatuur van tussen de 10 en 20 graden. Dan is het niet te zonnig maar ook niet te koud: ideale omstandigheden voor buitenwerk. Ook mag het niet regenen tijdens het aanbrengen van de verf. Kies dus een droge dag uit voor het schilderwerk. Eerst wordt een grondlaag aangebracht. Deze primer is erg belangrijk, omdat dit er voor zorgt dat de crepi verf goed wordt opgenomen, maar niet direct in de poriën trekt. Verder wordt gebruik gemaakt van speciale verfrollers om de crepi verf aan te brengen.

De kosten

Gemiddeld kost het laten schilderen van een crepi gevel tussen de €20 en €40 per m2. Deze prijs is in de meeste gevallen inclusief de grondlaag en twee verflagen. De prijs die je betaalt is afhankelijk van het oppervlak dat geschilderd moet worden, de kwaliteit van de verf en de ondergrond van de gevel. Door een erkend schildersbedrijf in te huren krijg je goed advies over de opties die je hebt en de kosten hiervan.

Let op: gevels met vocht of hydrofuge

Is jouw crepi gevel minder dan vijf jaar geleden geïmpregneerd met hydrofuge? Dan is het beter om de crepi gevel niet te schilderen. Hydrofuge zorgt ervoor dat er geen vocht in de muren kan trekken en wanneer hier overheen geschilderd wordt zal dit niet meer werken. Ook wanneer je een al bestaand vochtprobleem hebt is het belangrijk dat hier eerst goed naar gekeken wordt voordat men overgaat op schilderen.

gevel reinigen crepi