Voor- en nadelen van een crepi gevel

Ga je kiezen voor een crepi gevel of ben je hier nog over aan het nadenken? Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om de plus- en minpunten van dit afwerkingsmateriaal te bekijken. Zo kun je uiteindelijk een goed overwogen keuze maken. Crepi heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen die genoemd moeten worden. Op deze pagina vind je daarom een overzicht van de voor- en nadelen van een crepi gevel. Lees ook meer over welke crepi kiezen

De voordelen

Kiezen voor crepi gaat gepaard met veel pluspunten. Hier vind je alle voordelen van een crepi gevel op een rij:

1: Extra energiebesparing

Wanneer je kiest voor een isolatie in combinatie met een crepi afwerking zul je dit zeker gaan merken in je energierekening. De isolatie zelf zorgt er al voor een groot deel voor dat de warmte beter wordt vastgehouden in de woning, maar met crepi als extra laag zal dit nog beter werken. Met als gevolg dat je veel energie zal besparen. Crepi is dus een goede investering.

2: Bescherming tegen vocht

Een van de belangrijkste eigenschappen van crepi is dat het je buitenmuur beschermd tegen vocht. Crepi heeft een waterafstotende eigenschap die ervoor zorgt dat vocht niet in de poriën van de muur kan trekken. Dit voorkomt grote vochtproblemen.

3: Veel mogelijkheden

Bij de keuze voor crepi krijg je ook de mogelijkheid om een kleur te kiezen. Doordat er meer dan 800 kleuren mogelijk zijn zal er altijd wel een kleur bij zitten die jou aanspreekt en die bij de rest van je woning past. Daarnaast kun je bij minerale crepi (een van de twee soorten gevelpleister) kiezen voor een speciale afwerking. Dit zorgt voor een unieke look van je woning.

4: Voor alle woningen

Of je nu een moderne woning hebt of een landelijke woning: crepi past bij ieder type woning. Dit komt door de authentieke uitstraling die een crepi gevel heeft. Je kunt online kijken naar voorbeelden van verschillende typen huizen.

5: Relatief goedkoop

Het is niet erg duur om voor een crepi gevel te kiezen. Gemiddeld betaal je tussen de €40 en €80 per m2. Wil je dit combineren met een gevelisolatie? Dan loopt het bedrag op en betaal je tussen de €80 en €110 per m2. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak, de staat van de gevel, de bereikbaarheid van de gevel en het soort afwerking dat je kiest.

crepi gevel moderne woning

De nadelen

Er zijn ook enkele nadelen te noemen waarmee je te maken krijgt als je kiest voor een crepi gevel. Hier vind je de nadelen van een crepi gevel op een rij.

Vermindering van de kleur

Vooral wanneer je een donkere kleur kiest voor de sierpleister, zul je na verloop van tijd merken dat de kleur minder intens wordt. Zwart zal bijvoorbeeld meer gaan neigen naar grijs. Dit komt door de uv-stralen van de zon, deze worden sneller geabsorbeerd door de donkere gevel. Kies je juist voor een lichte kleur? Dan kunnen ook weersomstandigheden zoals regen en vuil er voor zorgen dat de kleur minder wordt en dat alles goed zichtbaar is.

Reinigen is moeilijk

Ook is het niet altijd even makkelijk om een crepi gevel te reinigen. Zo kan minerale crepi niet met een hogedrukspuit worden gereinigd omdat dit zal zorgen voor beschadigingen en scheuren in het materiaal. Siliconen gebonden crepi kan wel met een hogedrukspuit gereinigd worden, maar niet onder te hoge druk. Ook agressieve schoonmaakmiddelen moeten gemeden worden. In sommige gevallen is de gevel zo vuil, dat dit niet meer zomaar schoongemaakt kan worden. Dit moet dan professioneel gereinigd worden of zelfs overgeschilderd.

cementpleister