Gevelisolatie crepi: prijs, plaatsing & voordelen

Het is een ideale combinatie: crepi en een gevelisolatie. Wanneer je deze met elkaar combineert, kun je jarenlang profiteren van verschillende voordelen. Ook heb je tal van mogelijkheden op het gebied van kleuren en soorten, waardoor je altijd een crepi gevel zult krijgen waar je altijd van gedroomd hebt. Door een expert op dit gebied in te schakelen kun je ervan verzekerd zijn dat zowel de isolatie aan de buitenmuur als de crepi die hier overheen wordt aangebracht op goede wijze wordt voltooid. Hoeveel kost een gevelisolatie in combinatie met een crepi bepleistering? Dat lees je hier. Bekijk ook meer informatie over crepi pleister

gevelisolatie met crepi

Voordelen van de combinatie

De combinatie van gevelisolatie en crepi is al jarenlang een succes. Dit komt omdat crepi een natuurlijk afwerkingsmateriaal is dat zeer geschikt is als afwerkingslaag voor de isolatie. Deze laag van crepi beschermd de buitenmuur tegen vocht, slagregens en andere vormen van vuil of aanslag. Naast het feit dat crepi goed samengaat met een isolatie zijn er nog meer voordelen. Crepi kan bij iedere woningstijl toegepast worden vanwege de vele mogelijkheden in kleur en afwerking. Je hebt de keuze uit 800 verschillende tinten. Daarnaast ziet je woning er weer als nieuw uit en zul je op de lange termijn veel energie besparen. En ook de prijs van crepi valt goed mee

De muurisolatie

Voordat de crepi wordt aangebracht op de muur, moet eerst de gevelisolatie uitgevoerd worden. De isolatie aan de buitenmuur bestaat uit een laag minerale wol of polyurethaan dat aan de muur wordt gevestigd met behulp van kleefmortel en pluggen. Wanneer dit is gebeurt zal er nogmaals mortel gebruikt worden om het geheel goed uit te vlakken, door wapening in glasvezel te gebruiken. Daarnaast worden er hoekprofielen gebruikt om de hoeken extra goed te verstevigen. Tot slot wordt er een voorstrijklaag aangebracht dat er voor zorgt dat de crepi zich goed kan hechten. Daarna is het tijd om de crepi aan te brengen.

Het aanbrengen van crepi

gevelisolatie met crepi afwerken

Bij crepi plaatsen wordt er meestal gekozen uit een minerale crepi of een siliconen gebonden crepi. Minerale crepi is dampopen en zal oneffenheden in de buitenmuur gemakkelijk verbergen. Nadat deze crepi is aangebracht kan er handmatig nog een mooie structuur worden aangebracht. Zo krijgt de crepi gevel een unieke look. Siliconen gebonden crepi is een zeer goede optie om te gebruiken in combinatie met een gevelisolatie. Siliconen gebonden crepi is meer flexibel in vergelijking met minerale crepi en kan daardoor beter gebruikt worden. Er zullen minder snel scheuren in de crepi ontstaan. Ook geeft deze soort een egaal resultaat.

De kosten

Wanneer je een muurisolatie met crepi wilt laten uitvoeren, kun je rekenen op een bedrag van tussen de €80 en €110 per m2. Wanneer je voor een mooie afwerking met minerale crepi kiest, zullen de kosten aan de hogere kant zijn. Toch is het in elk geval een goede investering in de toekomst. De muurisolatie in combinatie met crepi zorgt ervoor dat minder warmte ontsnapt en dat vocht niet naar binnen dringt. Dit zul je gaan merken op de energierekening. Uiteindelijk betaalt de bepleistering zichzelf terug. Vraag een offerte aan bij verschillende bedrijven voor de meest goedkope optie.

De crepi gevel reinigen

Nadat de crepi al een aantal jaar op de buitenmuur zit zal het vuil zich ophopen. Hoe kun je deze dan schoonmaken? Bij het reinigen van crepi is belangrijk om de muur zonder hoge druk af te spuiten. Wanneer je hoge druk gebruikt, zal dit de bepleistering ernstig kunnen beschadigen en dit ziet er veel minder mooi uit. In de meeste gevallen is er echter sprake van siliconen gebonden crepi en dit kan onder lichte druk gereinigd worden.

sierpleister