Een crepi gevel herstellen

Wellicht heb je al een aantal jaren een crepi gevel. Na een aantal jaren kan het voorkomen dat er op sommige plekken herstel nodig is. Dit kan te wijten zijn aan externe factoren, maar er zijn ook andere oorzaken waardoor herstelwerkzaamheden nodig zijn. Externe oorzaken zoals weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat je crepi gevel er slecht aan toe is. Echter, wanneer er beschadigingen te vinden zijn die op een andere manier zijn veroorzaakt, wil je hier vanzelfsprekend ook een oplossing voor. Een crepi gevel weer in zijn oude staat laten herstellen? Dit zijn de mogelijke oplossingen. Lees hier ook meer over gevel in crepi

crepi herstellen oplossingen

Garantie op gevelwerken

De eerste vraag is: welke garantieafspraken zijn er met de aannemer die de werken aan de gevel heeft uitgevoerd? Dit kan per bedrijf verschillen. In de meeste gevallen is er toentertijd echter wel een afspraak gemaakt. Meestal is er sprake van tien jaar garantie wanneer de oorzaak van het verval niet te wijten is aan externe factoren. Het belangrijkste is om een oorzaak te vinden voor het probleem aan de crepi gevel. Crepi is een natuurlijk materiaal waarbij het altijd lastig om te bepalen wat de oorzaak is van eventuele problemen aan de gevel. Het is in ieder geval aan te raden om contact op te nemen met het bedrijf die de werken in de eerste plaats heeft uitgevoerd.

De mogelijke oplossingen

Het bepalen van de oplossing is dus afhankelijk van het oorzaak van het probleem. Wanneer je een specialist op dit gebied inschakelt kun je er vaak wel achterkomen wat het probleem aan de crepi gevel heeft veroorzaakt. Alleen op basis daarvan krijg je een goede diagnose en krijg je een oplossing die op jouw situatie van toepassing is. Hier vind je een overzicht van de mogelijke oplossingen en welke werkzaamheden hierbij komen kijken:

1: schilderen

Wanneer de crepi gevel erg vervuild is, is het niet altijd even handig om dit te reinigen. In sommige gevallen is het beter om een nieuwe laag verf aan te brengen. Crepi schilderen is zeer goed mogelijk; er zijn diverse methoden om crepi te schilderen. Zo zijn er diverse verfsoorten, welke geschikt is, is afhankelijk van de staat van de gevel.

2: buitenvuller

Zitten er veel scheurtjes in de crepi gevel? Dan kan een buitenvuller een gedeeltelijke oplossing bieden. Een buitenvuller vult de scheurtjes op, maar kan deze ook herstellen. Toch is in de praktijk vaak duidelijk geworden dat de scheurtjes in de gevel toch nog zichtbaar blijven. Houdt dus rekening met deze mogelijkheid wanneer je voor deze oplossing kiest.

3: nieuwe pleisterlaag

In veel gevallen is een nieuwe pleisterlaag de enige goede oplossing, vooral wanneer sprake is van grote scheuren. Deze scheuren kun je opvullen met kalei, een middel dat oneffenheden wegwerkt. Kalei is daarnaast ook een beschermende factor tegen vocht.

4: waterkerende laag

In enkele gevallen ligt het probleem dieper en heb je bijvoorbeeld last van optrekkend vocht. Dit kan op de lange termijn voor grote problemen zorgen. Om verergering van het probleem te voorkomen is het aanbrengen van een waterkerende laag aan de onderzijde van de muren een oplossing. Het heeft namelijk weinig zin om de afwerkingslaag te gaan vervangen wanneer het probleem dieper zit.

Een specifieke oplossing

De methode en oplossing die zal worden toegepast is dus afhankelijk van het probleem. In de meeste gevallen gaat het om een ernstige vervuiling van de muur. Ook scheurtjes in dit natuurlijke materiaal kunnen voorkomen. In een enkele situatie is er sprake van vochtproblemen. Heeft jouw crepi gevel herstel nodig of heb je het idee dat er meer aan de hand is? Neem eerst contact op met de aannemer die de gevelwerken heeft uitgevoerd voor een specifieke oplossing.

crepi kleuren kiezen