Witte crepi: inspiratie en onderhoud

Ondanks het feit dat er zo’n 800 kleuropties zijn bij crepi, kiezen nog steeds veel mensen voor wit, en dat is niet onbegrijpelijk. Wit is een kleur die je woning optisch groter laat lijken, de kleur blijft langer mooi en je woning oogt strak. Denk je erover om een witte crepi op de gevels van de buitenmuur te laten aanbrengen? Hier vind je inspiratie voor het toepassen van crepi, maar ook hoe deze muur het beste kunt onderhouden. Op deze manier blijft de gevel langer mooi en kun je jarenlang profiteren van deze unieke look. Lees ook meer over kleine scheurtjes crepi herstellen

witte crepi foto

Inspiratie voor witte crepi

Er zijn verschillende manieren waarop witte crepi kan worden toegepast. Hierbij kijk je niet alleen naar de gevel, maar het complete plaatje. Het voordeel van witte crepi is dat het bij bijna alle kleuren past, zodat je bijvoorbeeld niet de kleur van de kozijnen hoeft te veranderen. Toch zijn er veel opties om een mooi geheel te creëren en ervoor te zorgen dat je woning een frisse en tegelijkertijd unieke uitstraling krijgt waar je nog lang van kunt genieten. Zo kun je witte crepi goed combineren met andere materialen. Hier vind je de mogelijkheden met witte crepi.

witte crepi

Witte crepi in combinatie met hout

witte crepi hout

Een trend die de laatste tijd veel te zien is, is de combinatie van witte crepi met hout. Door deze twee materialen met elkaar te combineren krijg je een bijzonder tijdloos effect waarmee je jarenlang kunt doen. Hout is een natuurlijk en warm materiaal dat in verschillende woningstijlen past. Of je nu een moderne of landelijke woning hebt: zowel witte crepi als hout kunnen hier heel goed samen. Hout is daarnaast ook een duurzaam materiaal dat in verschillende kleuren en soorten te verkrijgen is. In overleg met een expert kun je de juiste keuzes hierin maken.

witte crepi houten ramen

Witte crepi in combinatie met zwarte ramen

witte crepi zwarte ramen

Een moderne woning een nog modernere uitstraling geven? Dit kun je realiseren door de witte crepi te combineren met zwarte kozijnen. Hierdoor krijg je een mooi contrast en een duidelijk lijnenspel. De kleuren worden zo extra benadrukt en dit zorgt voor een mooi effect, zowel van dichtbij als van ver weg. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kozijnen wit te houden, maar door ze zwart te maken haal je het moderne karakter van de woning nog meer naar voren. Een strak en tegelijkertijd uniek effect.

Witte crepi in combinatie met groen

Een van de andere mogelijkheden met witte crepi is de combinatie met veel groen. Wit en groen gaan goed samen, omdat de woning op deze manier een frisse uitstraling krijgt. Je kunt hierbij kiezen voor een combinatie van verschillende groentinten om een speels effect te creëren. Daarnaast bepaal je zelf in hoeverre het groen op een moderne wijze wordt verwerkt in het geheel of dat je een meer landelijke aanpak kiest. In beide gevallen komt een witte crepi gevel extra goed tot zijn recht.

Witte crepi in combinatie met beton of steenstrips

witte crepi steen

Net als met witte crepi en hout zijn ook crepi en beton of steenstrips een leuke combinatie die voor een verrassende uitkomst kan zorgen. Door de witte crepi af te wisselen met beton of steenstrips krijg je een unieke en vooral moderne look. Hoe je dit wilt toepassen kun je zelf bepalen. Zo kun je het merendeel van de woning afwerken met crepi en een klein gedeelte met steenstrips en beton of juist andersom. Let er wel op dat het geheel niet te druk wordt.

Onderhoud van witte crepi

Wanneer je een witte crepi gevel hebt, moet deze goed onderhouden worden. Omdat de kleur besmettelijk is voor vuil en schimmels, zul je dit snel gaan zien. Daarom is het aan te raden om dit goed bij te houden. Toch zit er nog een kanttekening aan het reinigen en kun je niet zomaar de hogedrukspuit erbij pakken. De twee soorten crepi (minerale crepi en siliconen crepi) moeten op verschillende manieren worden schoongemaakt. Hoe je beide soorten crepi reinigt, lees je hier:

1: Minerale crepi reinigen

Minerale crepi heeft een wat ruwe en korrelige structuur en wordt in één laag aangebracht op de muur. Dit zorgt ervoor dat de witte crepi extra kwetsbaar is voor de hogedrukspuit. Deze kun je dan ook niet gebruiken voor het reinigen, omdat dit voor beschadiging en scheurtjes in de gevel zal zorgen.

2: Siliconen gebonden crepi reinigen

Siliconen gebonden crepi heeft een egale structuur die in meerdere lagen op de gevel wordt aangebracht. De siliconenpleister is minder kwetsbaar dan minerale crepi en mag dan ook met een hogedrukspuit worden schoongemaakt. Wel is het belangrijk om een lage druk te gebruiken, om zo beschadigingen te voorkomen.

De juiste schoonmaakmiddelen

Je kunt niet zomaar ieder schoonmaakmiddel bij het water gooien en dan de witte crepi gevel reinigen. Probeer vooral producten met zuur te vermijden. Deze zijn alleen maar meer schadelijk voor de crepi. Bleekwater kan eventueel gebruikt worden, maar dit is geen milieuvriendelijke keuze. Het beste kun je de witte crepi gevel door een professional laten reinigen. Zij bezitten de juiste kennis en ervaring, maar ook de beste schoonmaakmiddelen.

Witte crepi langere schoonhouden

Er zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat de witte crepi gevel langer schoon blijft. Zorg er voor dat het dak minstens 5 cm uitsteekt. Dit zorgt ervoor dat regenwater niet langs de muur naar beneden druipt. Ook kun je lekdorpels aanbrengen, die ook voorkomen dat regenwater direct op de gevel terechtkomt. De kleur van de gevel zal zo ook langer mooi blijven. Tot slot kun je een professional inhuren die de muren impregneert met een vochtafstotend middel. Hiermee is de gevel beter beschermd en zullen vocht en schimmels zich niet aan de muur kunnen hechten.

Offerte op maat

Wil je een witte crepi gevel laten aanbrengen? Het is aan te raden om hiervoor een offerte aan te vragen bij verschillende erkende bedrijven. Zo krijg je een prijs op maat en kun je ervan verzekerd zijn dat de klus goed wordt uitgevoerd. Je krijgt goede adviezen en tips over het onderhoud van een witte crepi gevel.

natte pleisterwerken