Crepi kleuren: de mogelijkheden

Een van de opties die je hebt bij een crepi gevel is de kleur. Er zijn meer dan 800 kleuren beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Wat is de juiste kleur om te kiezen en hoe zorg je ervoor dat de gekozen kleur zo mooi mogelijk blijft? Een crepi gevel in een unieke kleur is leuk, maar past dit ook goed bij de stijl van je woning? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een crepi kleur. Hier vind je alle belangrijk informatie over crepi kleuren. Lees hier meer over wat is crepi

crepi kleuren kiezen

Hoe kies je de juiste kleur?

Wit is een kleur die over het algemeen het meest gekozen wordt, maar daarnaast heb je dus 800 mogelijkheden waarin crepi beschikbaar is. Hoe kun je de perfecte kleur voor je crepi gevel kiezen? Er zijn verschillende punten waar je op moet letten: een crepi kleur gaat jarenlang mee en dus is het belangrijk om in één keer goed te kiezen. Let op de volgende punten:

 • Stijl van de woning - Welke kleuren hebben de naastgelegen huizen? Het is belangrijk om hier niet teveel vanaf te wijken.
 • Kozijnen en deuren - Wijk ook niet teveel af van de kleuren die de kozijnen en deuren hebben, anders moet je deze alsnog laten verven om alles één geheel te maken.
 • Hetzelfde pallet - Kies voor kleuren uit hetzelfde kleurenpallet. Deze kleuren liggen dicht bij elkaar en creëren een rustige uitstraling. Je kunt natuurlijk experimenteren, maar dit kan voor teveel verschillende elementen zorgen.
 • Kleur in daglicht - De kleuren zijn altijd wat lichter dan dat ze lijken wanneer je ze op de staalkaart bekijkt. Bekijk ze daarom in daglicht en niet onder kunstlicht.
 • Omgeving van uw woning: Houd rekening met de omgeving van uw woning. Woont u in een drukke straat? Kies dan voor een donkere kleur die vuil minder zichtbaar maakt. Woont u in een rustige omgeving? Kies dan voor een lichte kleur die uw woning er groter laat uitzien.
 • Lichtomstandigheden: Houd rekening met de lichtomstandigheden in uw omgeving. Krijgt uw gevel veel zonlicht? Kies dan voor een lichte kleur die de warmte reflecteert. Krijgt uw gevel weinig zonlicht? Kies dan voor een donkere kleur die uw woning er warmer laat uitzien.
 • Persoonlijke smaak: Kies natuurlijk ook een crepi kleur die u zelf mooi vindt. Er zijn talloze kleuren crepi beschikbaar, dus u kunt altijd een kleur vinden die bij uw smaak past.

Lichte kleuren

witte crepi kleuren

Heb je een lichte kleur in gedachten voor je crepi gevel? Over het algemeen zijn lichte kleuren, en vooral wit, erg populair. En dat is begrijpelijk, want lichte kleuren zijn vooral in esthetisch opzicht een goede keus. Wit of een andere lichte kleur kan goed gecombineerd worden met andere kleuren. Toch zitten er ook nadelen aan de lichtere tinten zoals wit. Hieronder vind je de voor- en nadelen van lichte kleuren.

Voordelen: neutrale kleur, past goed bij andere kleuren, geeft een strakke look
Nadelen: vervuiling is sneller zichtbaar (afhankelijk van de locatie van de woning), vaker reiniging nodig.

Donkere kleuren

donkere crepi kleuren

Je kunt er dus ook voor kiezen om een donkere kleur zoals zwart te kiezen. Dit kan mooi kleuren bij de rest van de woning, maar het kan ook persoonlijke smaak zijn. De keuze voor donkere kleuren kan echter gepaard gaan met een groot nadeel. Donkere kleuren zijn over het algemeen gevoeliger voor de warmtestralen van de zon. De kleur zal dus na verloop van tijd een stuk lichter worden. Dit kan een nadeel zijn wanneer de verlichte kleur niet is wat je in gedachten had. Hieronder vind je voor- en nadelen van donkere kleuren. Voordelen: geeft je woning een strakke look, beschadiging en vervuiling minder goed zichtbaar
Nadelen: kan niet in combinatie met isolatie (vooral met minerale bepleistering).

Hulp bij het vinden van de juiste kleur

Heb je een bepaalde kleur in gedachten en wil je weten in hoeverre dit aan te raden is voor jouw woning? De locatie van een woning kan ook erg meespelen in de uiteindelijke keuze. Een witte crepi gevel is bijvoorbeeld niet aan te raden voor een woning in een bosrijke omgeving. Mos en algen zullen zich hier dan sneller aan hechten. Een woning die vaak in de zon staat heeft weinig baat bij een crepi van donkere kleuren. Door advies te vragen bij een specialist op dit gebied maak je de juiste keuze.

De kleurintensiteit behouden

Zowel bij een lichte als donkere crepi zijn er een aantal tips voor het behouden van de kleurintensiteit. Bij een lichte gevel is het belangrijk om een dak te hebben dat ruim over de gevel uitsteekt. Hiermee voorkom je dat regenwater langs de muur loopt en zo vlekken achterlaat. Door druiplijsten aan te brengen kun je ook veel beschadiging en vlekken voorkomen. Dit soort maatregelen zorgen ervoor dat de crepi gevel lang mooi blijft, afhankelijk van de kleur die gekozen is.

Crepi kleuren voor verschillende interieurstijlen:

 • Modern: Moderne crepi kleuren zijn vaak neutraal, zoals wit, grijs of zwart. U kunt ook kiezen voor een accentkleur, zoals rood, blauw of geel.
 • Klassiek: Klassieke crepi kleuren zijn vaak warm, zoals beige, bruin of terracotta. U kunt ook kiezen voor een lichte kleur, zoals wit of crème.
 • Landelijk: Landelijke crepi kleuren zijn vaak natuurlijk, zoals groen, bruin of geel. U kunt ook kiezen voor een pastelkleur, zoals lila, roze of mintgroen.
 • Industrieel: Industriële crepi kleuren zijn vaak donker, zoals grijs, zwart of antraciet. U kunt ook kiezen voor een metaalkleur, zoals koper of goud.
 • Scandinavisch: Scandinavische crepi kleuren zijn vaak licht, zoals wit, grijs of beige. U kunt ook kiezen voor een pastelkleur, zoals lila, roze of mintgroen.
 • Bohemian: Bohemian crepi kleuren zijn vaak warm en uitbundig, zoals rood, oranje of geel. U kunt ook kiezen voor een patroon, zoals bloemen of strepen.

De psychologie van kleuren:

Kleuren hebben een grote invloed op onze emoties en ons gedrag. Wist u dat de kleur van uw gevel uw humeur kan beïnvloeden? Zo kan de kleur rood agressie opwekken, terwijl de kleur blauw rust kan geven.

Bij het kiezen van een crepi kleur is het dus belangrijk om rekening te houden met de psychologie van kleuren. Welke kleuren maken u blij? Welke kleuren zorgen ervoor dat u zich thuis voelt?

Trends op het gebied van crepi kleuren in 2024:

De trends op het gebied van crepi kleuren veranderen voortdurend. In 2024 zijn de volgende kleuren populair:

 • Groen: Groen is de kleur van de natuur en staat symbool voor groei en vernieuwing. Groen is een frisse en kalmerende kleur die perfect is voor uw gevel.
 • Blauw: Blauw is de kleur van de lucht en de zee en staat symbool voor rust en vrede. Blauw is een tijdloze kleur die uw gevel een klassieke uitstraling geeft.
 • Grijs: Grijs is een neutrale kleur die perfect is te combineren met andere kleuren. Grijs is een moderne kleur die uw gevel een strakke uitstraling geeft.
 • Beige: Beige is een warme en natuurlijke kleur die perfect is voor een landelijke woning. Beige is een tijdloze kleur die uw gevel een klassieke uitstraling geeft.
 • Terracotta: Terracotta is een warme en aardse kleur die perfect is voor een mediterrane woning. Terracotta is een unieke kleur die uw gevel een karakteristieke uitstraling geeft.

Naast de bovenstaande trends zijn er nog tal van andere kleuren crepi populair. Laat u dus vooral inspireren door de vele mogelijkheden en kies de crepi kleur die perfect bij uw woning past.

Merken en leveranciers van crepi:

Er zijn tal van merken en leveranciers van crepi op de markt. Enkele bekende merken zijn:

 • Sto
 • Weber
 • Knauf
 • Saint-Gobain
 • Caparol
 • Sika
 • Dryvit
 • Trespa
 • Eternit
 • Cembrit

U kunt crepi kopen bij bouwmaterialenhandels, online shops en speciaalzaken.

Een prijs op maat

Interesse in een crepi gevel? Je hebt veel verschillende opties, ook in de kleur. Om hier een goede keuze in te maken, kun je het beste een bekwaam vakbedrijf inschakelen. Voor een prijs op maat kun je een offerte aanvragen.

crepi muur