Witte crepi reinigen: tips en aandachtspunten

Witte crepi is een populaire keuze voor gevelbekleding vanwege de strakke en moderne uitstraling. Echter, witte crepi is ook meer gevoelig voor vuil en aanslag dan andere kleuren crepi. Daarom is het belangrijk om uw witte crepigevel regelmatig te reinigen.

 witte crepi reinigen

Reinigingsmethoden:

Er zijn verschillende methodes om witte crepi te reinigen:

  • Stoomreinigen: Dit is een effectieve methode om vuil, mos en alg te verwijderen van witte crepi. De hoge druk van de stoom dringt diep door in de poriën van de crepi en verwijdert alle vuil.
  • Nevelstralen: Deze methode is met name geschikt voor minerale crepigevels. Bij nevelstralen wordt een mengsel van water en zand met lage druk op de gevel gespoten. Dit verwijdert vuil en aanslag zonder de crepi te beschadigen.
  • Hogedrukreiniging: Deze methode is krachtiger dan stoomreinigen of nevelstralen en kan hardnekkig vuil en aanslag verwijderen. Echter, hogedrukreiniging kan ook de crepi beschadigen, vooral als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Daarom is het belangrijk om hogedrukreiniging alleen te laten uitvoeren door een ervaren professional.

Aandachtspunten:

Bij het reinigen van witte crepi is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de crepi beschadigen en verkleuren. Gebruik daarom alleen speciale crepireinigingsmiddelen.
  • Test het schoonmaakmiddel op een onopvallende plaats: Voordat u het schoonmaakmiddel op de hele gevel aanbrengt, test het eerst op een onopvallende plaats om te zien of het de crepi niet verkleurt.
  • Spoel de gevel goed af: Na het reinigen is het belangrijk om de gevel goed af te spoelen met water om alle resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
  • Laat de gevel goed drogen: Laat de gevel goed drogen voordat u hem opnieuw behandelt met een impregneermiddel.

Tips:

  • Preventie is beter dan genezen: Om te voorkomen dat uw witte crepi snel vuil wordt, kunt u de gevel behandelen met een impregneermiddel. Dit maakt de crepi water- en vuilafstotend.
  • Reinig de gevel regelmatig: Hoe vaker u de gevel reinigt, hoe makkelijker het is om vuil en aanslag te verwijderen. Het is aan te raden om de gevel minstens één keer per jaar te reinigen.
  • Schakel een professional in: Als u het niet zeker weet hoe u uw witte crepi moet reinigen, kunt u het beste een professioneel gevelreinigingsbedrijf inschakelen.

Conclusie:

Witte crepi reinigen is belangrijk om de mooie uitstraling van uw gevel te behouden. Door de juiste methode te gebruiken en rekening te houden met de aandachtspunten, kunt u uw witte crepi op een veilige en effectieve manier reinigen.