Hoe behandelt u uw gevel tegen vuil, mos, algen en korstmos

Tenzij uw huis gloednieuw is, bent u waarschijnlijk bekend met het onderwerp... Wij zijn er allemaal het slachtoffer van: vuil, mos, algen en korstmossen tasten de gevels van onze huizen aan en tasten niet alleen de esthetiek maar ook ons comfort aan. Maar geen paniek, er zijn behandelingen om er voorgoed vanaf te komen! Zie het artikel voor meer details.

vuile gevel

Behandeling van uw gevel stap voor stap

Het behandelen van uw gevel is een weloverwogen actie die niet bij toeval moet worden uitgevoerd. En om doeltreffend te zijn, moet u deze verschillende stappen nauwgezet naleven:


 • Stap 1: Diagnose
  De diagnosefase is van essentieel belang omdat u dan zo doeltreffend en duurzaam mogelijk kunt handelen door de juiste behandeling te kiezen. U herkent mossen, vaak in de lagere delen van uw huis, in de vorm van kleine groene vlekjes. Schimmel en zwammen verschijnen als zwarte of bruinachtige strepen, meestal op de bovenste delen van de gevel. Tenslotte vormt vochtigheid in combinatie met vervuiling zwarte strepen op de muren.
 • Stap 2: Voorbereiding van de gevel
  Welke behandeling u ook besluit toe te passen op uw gevel, het is eerst noodzakelijk deze te reinigen. Dit kan worden gedaan met een waterstraal en een geschikte borstel. Deze voorafgaande reiniging maakt het mogelijk eventuele vuilsporen te verwijderen, zodat de behandeling kan worden geconcentreerd op de aangetaste elementen.
 • Stap 3: De behandeling aanbrengen
  Zodra uw gevel is gereinigd, kunt u de juiste behandeling toepassen. Als u niet zeker bent over de keuze van het product, weet dan dat weber végétal stop een goede oplossing is om van alle plantenvervuiling af te komen. De meeste producten worden met een verstuiver aangebracht. Denk eraan uzelf te beschermen door geschikte uitrusting te dragen.
 • Stap 4: uw gevel beschermen
  Om ervoor te zorgen dat de behandeling lang meegaat, is de laatste stap het beschermen van uw gevel. Hiervoor vindt u in de vakhandel beschermende behandelingen zoals weber protector, die uw muren niet alleen beschermen tegen vuil, maar ook het onderhoud vergemakkelijken!
gevel met mos

Heeft u nog vragen? Enige twijfel? Aarzel niet om een professional om advies te vragen!

Goed om te weten: Als u een beroep wilt doen op een vakman om uw gevel te behandelen, moet u rekenen op een budget tussen € 15 en € 50 per vierkante meter. Deze prijs varieert naargelang de staat van uw gevel en de keuze van het product.

Heeft u een specialist nodig om uw gevel te behandelen?