hydrofuge product

hydrofuge product

Wat is een oppervlakte hydrofuge middel ?

Een hydrofuge product is een behandelingsproduct dat is ontworpen om de materialen waarop het wordt gebruikt te beschermen tegen vocht. Aangebracht in verschillende lagen, impregneert het hydrofuge middel de poriën van de drager in de diepte en voorkomt het binnendringen van water.

Er zijn verschillende soorten hydrofuge middelen beschikbaar voor toepassing op binnen- en buitenmuren, horizontale oppervlakken of daken, waardoor het mogelijk is om coatings waterdicht te maken en tegelijkertijd te laten ademen. Niet-filmvormend, vormt het hydrofuge middel geen film op het oppervlak, maar laat het water en de onzuiverheden gemakkelijker weglopen, wat het onderhoud van de behandelde oppervlakken ten goede komt.

Een hydrofuge behandeling heeft ook schimmelwerende, algenwerende en schimmelwerende eigenschappen, waardoor het mogelijk is om veel nadelen op te lossen die vaak samenhangen met vochtproblemen zoals de ontwikkeling van mos of algen, zowel op het dak als op de muren van een gebouw.

Twee belangrijke soorten hydrofuge middelen

Er zijn twee families van hydrofuge middelen: die in de solventfase (op basis van oplosmiddelen), die over oude behandelingen kunnen worden aangebracht, maar die niet worden aanbevolen op alkalische dragers en schadelijk kunnen zijn, en die in de waterige fase, op basis van water, die ook kunnen worden gebruikt op natte coating en vers cement. Deze laatste is echter bang voor regen tijdens de eerste uren na het aanbrengen en kan niet worden gebruikt op dragers die eerder zijn behandeld met een hydrofuge product.

Eigenschappen van de hydrofuge behandeling

Een hydrofuge middel wordt over het algemeen gebruikt om een vochtprobleem aan te pakken, of preventief om een oppervlak te beschermen tegen de tand des tijds of tegen agressie van buitenaf.

  • In het huis: Een hydrofuge middel wordt gebruikt om de muren waterdicht te maken tegen vochtinfiltratie. Eenmaal aangebracht en gedroogd, kan het gemakkelijk worden bedekt met tegels of behang. Het bewaart de afwerkingsmaterialen, het houtwerk en de verf, voorkomt de vorming van vlekken en schimmels in vochtige ruimtes zoals de badkamer en verbetert de warmte-isolatie. De schimmel- en bacteriedodende werking ervan vermindert ook het risico op allergieën of astma, pathologieën die vaak worden waargenomen bij bewoners van vochtige huizen.
  • Buiten het huis: Aan de buitenkant van de huizen wordt een oppervlaktehydrofuge middel gebruikt om muren en daken te beschermen tegen slecht weer, vervuiling en vorst. hydrofuge verhoogt de levensduur van tegels of gevelbekledingen door ze te beschermen tegen het verschijnen van mos en schimmel, en waterinfiltratie door de poreusheid van de materialen. hydrofuge middelen voor gevels of daken kunnen ook worden gekleurd, waardoor een esthetische gevelrenovatie wordt gecombineerd met een preventieve behandeling tegen vocht.

Het voordel van hydrofuge aan de binnenzijde ten opzichte van vochtwerende verf

Er zijn veel zogenaamde "anti-vochtverven" op de markt verkrijgbaar. Laat u niet misleiden, deze verven fungeren over het algemeen als een waterdichtingsfilm die het ademen van de materialen verhindert en zelfs problemen veroorzaakt door infiltratie kan verergeren door de muren vochtig te houden. Alleen een hydrofuge middel zal uw oppervlakken behouden, terwijl ze toch kunnen ademen, en is bijzonder geschikt voor het behandelen van natuurlijk vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens.

De toepassing van de hydrofuge behandeling

hydrofuge wordt aangebracht met een borstel, een rol of een spray. Verschillende opeenvolgende lagen zijn nodig om poreuze ondergronden te verzadigen en het product goed te laten doordringen. Voor het aanbrengen van het hydrofuge middel moeten de scheuren en gaten in de steun worden gedicht. Er bestaan specifieke coatings om ze te vullen.

Voor een succesvolle toepassing en een langdurig voordeel is het aan te raden om een professional te bellen. Hij kan u vertellen welk hydrofuge middel u moet gebruiken, afhankelijk van de te behandelen materialen en de toepassingsomstandigheden (weer, aanwezigheid van metalen elementen of plastic materialen in de buurt van het te behandelen gebied, aanwezigheid van kinderen in de buurt, etc.).

Vergeet ten slotte niet dat in het geval van muren, zowel binnen als buiten, een hydrofuge middel onvoldoende is om een structureel vochtprobleem op te lossen. In geval van grote infiltratie of capillaire stijging moet worden overwogen om de muren in de diepte af te voeren, de steunen te saneren en de oppervlakken waterdicht te maken. Op dezelfde manier moet een hydrofuge middel worden aangebracht op een vooraf gereinigde en goed onderhouden drager, die niet voldoende is om een dak met dakpannen in slechte staat te beschermen tegen infiltraties.

Veronachtzaam daarom niet de stappen van de analyse om de oorzaken van de vochtigheid te identificeren, noch die van de voorbereiding van het oppervlak alvorens de behandeling toe te passen.