Crepi gevel reinigen:Prijzen en Methodes

Wil je een crepi gevel reinigen en daar een erkend bedrijf voor inhuren of weet je niet goed welke methode hiervoor gebruikt moet worden? Het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode te gebruiken bij een crepi gevel, zodat er geen beschadiging kan ontstaan. Daarom zijn er verschillende methodes voor de diverse soorten crepi gevel die het meest voorkomen. Het is aan te raden om een expert in te schakelen om de gevel te reinigen, zodat je zeker bent van een goed eindresultaat waar je langere tijd van kunt profiteren.

Snel naar: welke soort crepi heb ik?geschikte reinigingstechniekkosten

Heb ik een crepi gevel?

crepi gevel reinigen prijs

Wat is een crepi gevel precies? De meeste gevels bestaan uit bakstenen, maar het ook voorkomen dat er gebruik is gemaakt van sierpleisters. Dit is een materiaal waarmee de gevel bedekt wordt, zodat dit er aantrekkelijk uit komt te zien. Er zijn veel nieuwbouwhuizen waar gebruik is gemaakt van een sierpleister. Crepi is een mengsel van cement dat gebruikt wordt om de gevel mee te bedekken. De meest voorkomende sierpleisters zijn:

  • Minerale sierpleister: een crepi gevel met ruwe structuur dat vaak gebruikt wordt om oneffenheden in de muur te verbergen. Dit wordt ook veel gebruikt bij een renovatie.
  • Synthetische sierpleister: een crepi gevel met een egale structuur dat gebruikt om een muur af te werken.

Een crepi gevel reinigen: verschillende methoden

Het schoonmaken van een crepi gevel kan niet zomaar. Het is van te voren belangrijk om te weten wat voor soort crepi gevel je hebt. Het is afhankelijk van de sierpleister welke soort methode er wordt gebruik om schoon te maken. Een egale crepi gevel wordt op een andere manier schoongemaakt dan een crepi gevel met ruwe structuur. Vuil zal veel beter zichtbaar zijn op een egale crepi gevel, en dit vraagt dan ook om een andere methode.

De beste crepi afwerking

Welke crepi afwerking is het meest aantrekkelijk om op de muur te hebben? Ondanks dat een egale afwerking vuil sneller laat zien, kan dit op lange termijn beter zijn dan een ruwe (minerale) sierpleister. Bij een egale afwerking zoals een siliconenpleister zal minder snel mosvorming ontstaan. Dit geeft een groene aanslag op de gevel en dit kan ervoor zorgen dat je woning er onverzorgd uitziet. Welke afwerking je ook hebt, er is altijd een goede reiniging toepasbaar dat er voor zorgt dat de crepi gevel er weer uitziet als nieuw.

De gebruikte technieken bij crepi gevel reinigen

Hoe wordt een crepi afwerking op de gevel gereinigd. Dit hangt er dus in de eerste plaats vanaf wat voor soort afwerking de gevel heeft. Op basis van deze informatie kan bepaald worden welke soort reiniging je nodig hebt.

Minerale crepi gevel reinigen

Bij een minerale crepi gevel gaat het dus om een sierpleisters met een ruwe structuur. Deze afwerking is zeer gevoelig voor de reiniging en daarom is het belangrijk dat dit met de grootste voorzichtigheid gepaard gaat. Een hogedrukspuit kun je daarom beter niet gebruiken; dit kan ervoor zorgen dat er stukken van het sierpleister loskomen en dit brengt dus alleen maar meer schade aan. De oplossing voor deze crepi gevel is nevelstralen.

Nevelstralen

crepi gevel reinigen nevelstralen

De juiste methode die gebruikt wordt bij het reinigen van een minerale crepi afwerking is nevelstralen. Deze techniek is een milde manier om de crepi gevel te reinigen. Vooral wanneer de gevel is aangetast door mos of andere vervuiling is nevelstralen een goede techniek. Bij deze methode wordt een mengsel van water en zand op de gevel gespoten. De druk wordt handmatig aangepast, en hierdoor kunnen er geen beschadigingen ontstaan. Is de gevel op een bepaalde plek kwetsbaar? Dan wordt de druk hier eenvoudig aangepast.

Kunsthars crepi gevel reinigen

Bij een kunsthars crepi gevel gaat het dus om sierpleisters met een egale structuur. Over het algemeen zit het vuil bij dit soort gevels niet diep en hoeft er dus ook niet al te krachtig gespoten te worden. Een hogedrukspuit kan hier gebruikt worden, maar hier moet je wel voorzichtig mee zijn. Hiervoor kun je een prettige methode gebruiken: stoomreinigen.

Stoomreinigen

crepi gevel reinigen stoomreinigen

Stoomreinigen is de meest geschikte methode wanneer de egale crepi gevel gereinigd moet worden. Het vuil zit niet al te diep en daardoor is een oppervlakkige schoonmaak voldoende. Er wordt bij deze methode een reinigingsmiddel op de gevel gespoten die vervolgens enige tijd zal intrekken. Daarna wordt dit middel met stoom verwijderd en ziet de gevel er weer uit als nieuw.

Wat zijn de kosten?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het laten reinigen van de crepi gevel? Het reinigen van een minerale crepi gevel is over het algemeen wat duurder, omdat hier een speciale techniek voor gebruikt moet worden. De gemiddelde kosten van nevelstralen is zo’n €15 à €20 per m2. De stoomreiniging is een stuk goedkoper, omdat het hier vooral gaat om een oppervlakkige reiniging: het vuil zit hier minder diep. Gemiddeld zul je €5 per m2 kwijt zijn voor deze reinigingstechniek. Door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven kun je de meest aantrekkelijke optie uitkiezen.