Steenstrips gevel voor buitenmuur plaatsen (platen en panelen)

Als je je woning wilt renoveren mag het opknappen van de gevels niet ontbreken. De gevel geeft de woning zijn uitstraling. Door een nette, goed onderhouden gevel wordt je woning ineens veel meer waard. Er zijn talloze methoden om de gevel een goede opknapbeurt te geven. Het meest eenvoudig is een goede reinigingsbeurt, eventueel gevolgd door reparatie van de voegen. Als je je woning een andere uitstraling wilt geven en op zoek bent naar een nieuwe bekleding van de muren, kun je steenstrips gebruiken. Dat is een techniek die eenvoudig op vrijwel ieder type gevel te plaatsen is. Steenstrips zijn heel goed te combineren met isolatiepanelen.
De mogelijkheden en de prijzen voor het isoleren van de gevel ontdek je in dit artikel.

Producten

Steenstrips Natuursteen Baksteen Wandpanelen Muurdecoratie Portimo

Steenstrips Natuursteen Baksteen Wandpanelen Muurdecoratie Portimo

De kleur van de steenstrip Portimo is donkergrijs/zwart met een roestkleurige tint. De afmetingen van de strips bedragen 15x60 cm en zijn daardoor gemakkelijk zelf te bevestigen met tegellijm. Het materiaal is leisteen en zijn door en door gekleurd, waardoor hoekstukken niet nodig zijn. Daarnaast zit de dikte van de strips tussen de 1 en 2 centimeter en zijn ze vorstbestendig.!

Waarom we deze leuk vinden

 • Afmeting mat: 15 x 60 cm
 • dikte: 1.0 - 2.0 cm
 • kleur:donkergrijs/zwart/roestkleurig
 • materiaal: leisteenprijs
 • afhalen ook mogelijk
 • 5 jaar garantie

4X 3D Wanddecoratie Wandpanelen Muurdecoratie, Muur bekleding

3D Wanddecoratie Wandpanelen Muurdecoratie, Muur bekleding

De panelen zijn weerbestendig en binnen en buiten te gebruiken. ISODECO voorziet haar klanten van dé nieuwste trend met betrekking tot muurdecoratie, namelijk 3D wanddecoratie panelen. Deze panelen zijn gemaakt van Expanded Polystyrene (EPS), hard tempex, en zijn naast een dynamische eyecatcher in het interieur ook effectief voor de isolering. U kunt ervoor kiezen om een gehele muur of een deel daarvan te bekleden. Bent u uitgekeken op behang en verf? ISODECO heeft voor ieder in- en exterieur 3D wanddecoratie panelen met een unieke design in houtlook, betonlook, marmerlook, steenlook en baksteenlook. Creëer nu de sfeer in huis en laat uw wanden uw stijl weerspiegelen! Onze panelen zijn zowel binnen als buitenshuis te gebruiken.

Waarom we deze leuk vinden

 • 120x2x50cm
 • Makkelijk monteren
 • Geschikt voor alle muren
 • Binnen en buiten
 • Geluiddempend
 • Geïsoleerd tegen koud en vocht
 • Superstevig
 • Brandvertragend
 • Eenvoudig op maat te zagen
 • 2 Jaar garantie

Wat zijn steenstrips

Steenstrips zijn panelen waarop dunne plakjes gevelbedekking worden geplakt. In principe is elke gemetselde soort gevelbedekking geschikt om op de panelen te worden geplakt. De plakjes gevelbedekking worden gezaagd uit originele materialen, zoals bijvoorbeeld een gemetselde muur met bakstenen. De plakken zijn 2 tot 4 centimeter dik, waardoor de panelen met steenstrips niet al teveel ruimte innemen. Door de panelen zo op de gevel aan te brengen dat ze verspringen is niet te zien dat de muur niet één geheel is. Met steenstrips kun je je gevel er dus laten uitzien alsof het een originele gemetselde bakstenen of natuurstenen muur is. Bekijk ook de verschillende soorten gevelbekleding

gevelrenovatie met steenstrips voor buiten

De voordelen van steenstrips

In vergelijking met andere methoden om de gevel te renoveren hebben steenstrips enkele grote pluspunten. Inmiddels worden de strips niet alleen gebruikt voor renovatie van gevels aan de buitenkant van de woning, maar ook voor binnen zijn de strips heel handig. Je kunt elke willekeurige binnenwand in no time veranderen in een gipswand, een muur met een natuurstenen uiterlijk of een strak gemetselde wand met bakstenen. En dat alles zonder dat er veel sloopwerk nodig is. Alle voordelen van steenstrips hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Ruimtebesparend en snel te verwerken

Ten opzichte van sommige andere methoden om de gevel te renoveren nemen steenstrips weinig ruimte in. De strips hebben een dikte van 2 tot 4 centimeter, al bestaan er ook wel wat dikkere varianten. Die geringe dikte komt voor de originele gevel te staan. Doordat ze niet zo heel dik zijn blijven deurkozijnen en ramen op een natuurlijke wijze passen bij de woning. De panelen met de steenstrip zijn prima te bewerken. Daardoor kost het weinig moeite om ze op maat te zagen. De panelen zijn ook niet zwaar. Daardoor zijn ze gemakkelijk te hanteren en snel op de juiste plaats te leggen.

Zijn niet te onderscheiden van bakstenen

Het basismateriaal van steenstrips bestaat uit echte gemetselde bakstenen. Die worden in stroken gezaagd en op panelen geplakt. Daardoor blijft het authentieke karakter van een gemetselde muur behouden. Want als steenstrips goed zijn gemonteerd is het niet te zien dat de gevel geen echte bakstenen muur is, zelfs niet in de hoeken. Dat komt doordat er speciale hoekstukken bestaan. Die zijn zo gezaagd dat ze precies aansluiten op de andere panelen, waardoor het net lijkt alsof je tegen een volwaardige bakstenen muur aankijkt.

Combinatie met isolatieplaten

In de pure vorm worden steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel gemonteerd. Maar als je toch bezig bent met de renovatie van je woning is het een kleine moeite om die meteen te isoleren. Dat kan door eerst platen met isolatie op de gevel te maken en daarop de panelen met bakstenen te bevestigen. Dan verbeter je niet alleen het aanzicht van je woning, maar ook het wooncomfort. Een nadeel hiervan is dat steenstrips plus isolatieplaten wat meer ruimte innemen. Een voordeel van isoleren is dat de energiekosten van je woning zullen dalen, zodat je je investering na verloop van tijd vanzelf terugverdient.

Veel keuze in materialen

Voor gevelrenovatie worden in de meeste gevallen steenstrips met bakstenen gebruikt. Maar het assortiment is veel groter. Er bestaan ook steenstrips met natuursteen, beton, gips en zelfs kunststof. Dat grote aanbod aan verschillende materialen komt doordat steenstrips behalve voor gevelrenovatie ook heel geschikt is voor gebruik binnenshuis. Daarmee wordt een chique natuurstenen wand in de woonkamer of een muurtje met sierstenen ineens mogelijk zonder dat er breekwerk nodig is. Uiteraard moet je bij een gevelrenovatie buiten wel een beetje opletten dat je de juiste bedekking kiest. Want die moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.

Prijs gevelrenovatie met steenstrips voor buiten

Hoeveel een gevelrenovatie met steenstrips kost is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard speelt de keuze van de steensoort een rol. De conditie van de bestaande gevel is ook van belang. Als er veel arbeid nodig is om de ondergrond voor te bereiden op de montage van de steenstrips zal de prijs stijgen. Datzelfde geldt voor de bereikbaarheid van de gevel. Tenslotte heeft ook het aanbrengen van isolatieplaten effect op de prijs. Voor een gevelrenovatie met steenstrips betaal je gemiddeld 150-200 euro per vierkante meter. Een gevelrenovatie met steenstrips in combinatie met isolatieplaten kost 200-250 euro per vierkante meter.

Verschillende montagemethoden

Steenstrips worden op een ondergrond gelijmd, meestal zijn dat de buitenmuren van de woning of isolatieplaten. Er moet aandacht worden geschonken aan het goed waterpas ophangen van de panelen. Dat kan met houten profielen, waar een koord tussen wordt gespannen. Het beste optische resultaat krijg je door de panelen ten opzichte van elkaar te laten verspringen. Als de panelen zijn vastgelijmd worden ze met een voegmortel gevoegd. Voor de voorbereiding van de ondergrond moet voldoende tijd worden gereserveerd. Er zijn drie gangbare methoden voor een goed resultaat.

Montage op gevels met en zonder spouw

Als je een gevel zonder spouw hebt wordt het aanbevolen om de muur eerst te voorzien van isolatieplaten en daarop de panelen met strips te lijmen. Bij een muur met een spouw is isolatie niet altijd nodig. Zorg er dan wel voor dat er geen gaten in de muren zitten zodat de luchtspouw helemaal luchtdicht is. Want stilstaande lucht isoleert beter dan lucht die circuleert. Als de buitenmuur erg slecht is kun je die helemaal slopen en wordt de complete luchtspouw verwijderd. Deze wordt vervangen door dikke isolatieplaten. Daar kunnen de panelen met strips op worden geplakt. Het voordeel van deze laatste methode is dat de muur niet dikker wordt.
Voor info en prijzen voor het isoleren van spouwmuren kan je terecht in dit artikel.