Voegwerken: alle prijzen

Wil je voegwerken aan de gevel van je woning laten uitvoeren maar ben je benieuwd naar de prijs die je hiervoor betaalt? Er wordt in de eerste plaats gekeken naar de de voegwerken die plaatsvinden bij renovatie van de gevel. Laat je de oude voegen uithakken of uitslijpen? Daarnaast moet je een keuze maken tussen verschillende soorten voegen die uiteindelijk geplaatst worden. Verder zijn er nog een aantal andere punten waar je rekening mee moet houden wanneer je voegwerken laat uitvoeren. Op deze pagina vind je alle prijzen van de verschillende voegwerken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de werkzaamheden en kosten.

De voegen verwijderen: methodes

Voordat de gevelrenovatie van start gaat, wordt er gekeken naar de staat waarin de huidige voegen zich bevinden. De kans is zeer groot dat de oude voegen verwijderd moeten worden, zodat er in deze plaats weer nieuwe, sterke voegen kunnen worden geplaatst. Je hebt de keuze tussen twee methoden.

Methode 1: Uithakken

Een van de meest gebruikte methoden voor het verwijderen van de bestaande voegen is uithakken. Bij deze gevelwerken wordt gebruik gemaakt van een speciale hakhamer die met snelle maar kleine bewegingen de voegen los zal hakken. Deze methode is voordelig omdat het vaak redelijk goedkoop is, maar een nadeel kan zijn dat deze methode iets minder nauwkeurig is. De kosten van deze methode: €33 à €42 per m2.

Methode 2: Uitslijpen

Je kunt ook kiezen voor een andere methode: uitslijpen. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een slijptol of een speciale frees. Deze methode kost wat meer tijd, maar daar krijg je wel een nauwkeurig resultaat voor in de plaats. De kosten van deze methode: €35 à €50 per m2.

Aandachtspunt: beschadigde bakstenen

Het kan voorkomen dat men tijdens het voegen verwijderen stuit op een aantal beschadigde bakstenen. Het is aan te raden om deze te vervangen, omdat gescheurde of gebarsten stenen kwetsbaar zijn en extra gevoelig voor vocht en andere invloeden van buitenaf. Deze stenen moeten dan vervangen worden, en dit zorgt voor extra kosten. De kosten per steen: ± €12,50.

prijzen voegwerken renoveren

Nieuwe voegen: de mogelijkheden

Als de oude voegen zijn verwijderd op een door jou gekozen wijze, is het tijd om de nieuwe voegen uit te kiezen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende mogelijkheden. Deze opties zijn in de meeste gevallen afgewerkt met cementspecie en hebben ieder hun eigen kenmerken en ook prijzen. Deze vind je hieronder in een duidelijk overzicht.

Voeg Kenmerken Prijs
Platvolle voeg Het cement is plat uitgestreken en zorgt voor een strak geheel €8 à €12 per m2
Platvolborstelwerk Hierbij zijn de voegen plat, maar afgewerkt met een borstel voor een speciaal effect €8 à €12 per m2
Verdiepte/terughoudende voeg Deze voeg ligt dieper terug van de voorzijde €8 à €12 per m2
Schaduwvoeg Voeg met een schaduweffect €8 à €12 per m2/td>
Knipvoeg Geven een klassieke uitstraling, vooral populair bij oude gebouwen Tussen €60 en €110 per m2
Snijvoeg Ingesneden voegen die zorgen voor een strak effect Tussen €60 en €110 per m2

Een prijs op maat

Het is altijd aan te raden om de expertise van een vakman in te schakelen, wanneer je twijfelt over de juiste methode of voeg. Het is hierbij ook een kwestie van smaak, omdat je zelf moet bepalen welke voegsoort het mooist aansluit bij de stenen. Je kunt ook een kleurpigment laten toevoegen. Op deze manier kun je het lijnenspel van de voegen juist accentueren of juist een strakker effect behalen. Wil je een prijs op maat? Dan kun je een offerte aanvragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij zullen je graag verder helpen en zij kunnen je een meer gerichte prijs geven.