Muren injecteren tegen vocht

Muren injecteren is een snelle, kostenefficiënte en zeer effectieve vorm van opstijgend vocht behandelen. Bij dit proces wordt een vochtbestendige crème op siliconenbasis in de geboorde gaten in de woning geïnjecteerd. De oplossing dringt vervolgens door in het metselwerk en creëert een waterafstotende barrière. Een van de belangrijkste voordelen van dit type van vochtwering is dat vochtinjectie kan worden gebruikt in muren die te lijden hebben gehad van een sterke waterverzadiging.

Lees verder om meer te weten te komen over vochtinjectie.

Hoe werkt een vochtwerende injectie in muren?

Vochtwerende injecties zijn een remediërende DPC-cursus (DPC) die wordt gebruikt om vochtbestendige gebouwen te herstellen waar de oorspronkelijke DPC door ouderdom of aantasting is bezweken.

DPC-injectie is ontworpen om diep in het metselwerk te sijpelen om te voorkomen dat vocht uit de grond door capillaire werking door de stenen omhoog komt en opstijgend vocht veroorzaakt. De chemicaliën hebben een consistentie die het mogelijk maakt om het actieve bestanddeel, silaan, te absorberen en vervolgens de haarvaten te bekleden voordat ze drogen. Dit is wat de waterafstotende barrière creëert.

Ook het inspuiten van vochtinjectie is een zeer duurzame oplossing voor vochtige problemen. Eenmaal geïnstalleerd, moeten vochtbestendige injecties effectief blijven gedurende de rest van de levensduur van het pand.

Muren injecteren goed uitgevoerd

Gevelreinigingen.be heeft een nauwgezet proces bij het inspuiten van een remediërende vochtwerende cursus om er zeker van te zijn dat de klus goed wordt geklaard:

Eerst bereiden onze technici de ruimte voor die zowel intern als extern behandeld moet worden voordat de vochtinjectie begint. Dit kan het verwijderen van de armaturen en toebehoren, zoals plinten en radiatoren om toegang te krijgen tot de ruimte inhouden.

Als uw woning last heeft van opstijgend vocht, moet eventueel met zout verontreinigd en beschadigd pleisterwerk worden verwijderd voordat u een vochtbestendige cursus injecteert. Gips wordt meestal verwijderd tot een hoogte van niet minder dan een meter om het metselwerk op het vereiste niveau te brengen voordat het wordt geïnjecteerd.

Vervolgens worden kleine gaatjes (ongeveer 12 mm) horizontaal in de muurmortelvoeg geboord tot een diepte van ongeveer 10 - 20 mm. Vervolgens wordt de vochtwerende laag in de boorgaten geïnjecteerd. De geïnjecteerde chemicaliën dringen achtergelaten in de muur door in het metselwerk rond het boorgat. Het silaan gaat dan aan de slag om een waterafstotende barrière te creëren.

Na de vochtwerende injectie zal ons team de pleisterlaag inwendig opnieuw pleisteren. Onze specifieke vervangingsmaterialen zorgen ervoor dat eventuele restzouten in het metselwerk het nieuwe pleisterwerk niet aantasten.

Verkeerde manier om vochtbestendige crème in te spuiten

De reden dat het altijd aan te raden is om een erkende aannemer als Gevelreinigingen.be een vochtwerende cursus te injecteren, is omdat er zoveel fouten zijn die vermeden moeten worden bij het injecteren van een vochtwerende cursus.

Onze ervaren experts zijn getuige geweest van de volgende slordige fouten van vakmensen die niet de vereiste opleiding hebben genoten, waardoor hun klanten ongelukkig zijn en wij om de stukken op te halen:

  • Rechtstreeks in de steen of in de steen geboorde gaten in plaats van het volgen van de mortellijn in een doorlopende lijn.
  • Het aanbrengen van een nieuwe vochtwerende laag in bestaande gaten waar een eerdere injectie is mislukt.
  • Het injecteren van een onnodige en schadelijke vochtwerende laag waar al een effectieve vochtwerende laag bestaat.
  • Injecteer in een beschadigde of slechte kwaliteit mortelvoeg die eerst gerepareerd moet worden.
  • Injecteren wanneer er een overbrugde spouwmuren zijn. Deze vullen zich met puin en laten uiteindelijk het vocht door de vochtwerende laag lopen.
  • Om bovenstaande problemen te vermijden, installeren alle installaties vochtwerende banen volgens BS 6576:2005 - de gedragscode voor de diagnose van opstijgend vocht in muren van gebouwen en de installatie van chemische vochtwerende banen.

Neem contact op met onze injectiespecialisten

Als uw woning last heeft van vochtproblemen en u denkt dat een vochtbestendige injectie een voordeel kan opleveren, of u wilt gewoonweg weten wat de juiste vochtbehandeling voor u is, doe een gratis offerte aanvraag via ons contactformulier. Ons deskundig team kan u met raad en daad bijstaan om uw vochtprobleem voorgoed uit de weg te ruimen.