Hoe behandel je vochtige binnenmuren?

vochtige binnenmuur

Als u de binnenmuren in een vochtige ruimte isoleert, is het noodzakelijk om te controleren of uw kamer/accommodatie last heeft van vochtproblemen. Als dit het geval is, moet u de vochtbehandeling uitvoeren voordat u met de isolatiewerkzaamheden aan uw huis begint.

Deze gebieden, die onderhevig zijn aan uitwisseling tussen warme en koude lucht, bevorderen het ontstaan van condensatie en waterinfiltratie en kunnen leiden tot het ontstaan van schimmel op het oppervlak. Vlekken in de vorm van schimmels verschijnen als grijs/groene kleuren. Over het algemeen zijn deze vlekken te vinden op muren, plafonds, vensterbanken, en kunnen worden veroorzaakt door het schillen van behang in kamers zoals badkamers, slaapkamers, enz.

Het is noodzakelijk om schimmel te behandelen en te voorkomen dat deze groeit, omdat dit op lange termijn tot gezondheidsproblemen kan leiden.

De groei van schimmels vermijden

Ventileer

Ventileer uw interieur door bijvoorbeeld de ramen te openen. Apparatuur zoals VMC (gecontroleerde mechanische ventilatie) bestaat ook en maakt het mogelijk om de binnenlucht te verversen.

Decontamineren en behandelen van het substraat

vocht elimineren

Zoals eerder gezien kunnen condensatie en vochtigheid op de muren en plafonds van een vochtige ruimte leiden tot het ontstaan van schimmel op het oppervlak van uw muur en daarom is het raadzaam om de ondergrond effectief te ontsmetten en te behandelen.

  1. Elimineer de schimmel met bleekmiddel verdund 1 tot 3 delen water. Spoel en laat drogen.
  2. Gebruik FONGI +, een curatief/preventief product tegen schimmel, aan te brengen met een roller of spuitbus, afhankelijk van het te behandelen oppervlak. Laat je minstens 48 uur in actie komen.
  3. Op ongelijkmatige oppervlakken de oppervlakken gladstrijken met een speciale coating voor vochtige ruimtes van het type ALLTEK BLUE HYDRO.
  4. Kies voor een oplosmiddelhoudende MAOPRIMER-primer om 'oude vochtvlekken' te blokkeren.
  5. Breng ABYSS-verf, geschikt voor vochtige ruimtes, aan in twee lagen met een microvezelhuls van 10 mm.

Behandling van vochtige binnenmuren

Afhankelijk van de reden voor de aanwezigheid van vocht, kunnen curatieve oplossingen die stroomopwaarts moeten worden geïmplementeerd, worden overwogen om de vochtigheid in de omgevingslucht te beperken.

 

Oorzaken

Voorbeelden van oplossingen

Luchtvochtigheid binnenshuis

Opstijgend vocht

Pijpbreuk

Schimmel...

ITE

Buitenvochtigheid

Scheuren

Gecoate versie

Probleem met de waterdichtheid van de gevel...

 

Harsinjectie