Prijs van vochtbestrijding

De prijs van de vochtbestrijding is afhankelijk van de diagnose en de oorzaken en van de juiste oplossing.

TYPEMinimumprijsMaximale prijs
Behandeling van opstijgend vocht
Harsinjectie50 €200 €
Ontwateringscentrum met sondes500 €1000 €

Capillaire stijging is de oorzaak van vochtproblemen in huis. Het water dat van nature in de grond aanwezig is, stijgt in de wanden tot een hoogte van 1,50 m! Om dit probleem op te lossen, geven de gegevens die Travaux.com heeft verzameld aan dat het nodig is om gemiddeld 4599 € TTC¹ te betalen. Maar voordat we ons met de capillaire stijging gaan bezighouden, moeten we eerst de verschijningsvormen van dit fenomeen herkennen en vervolgens de oorsprong van het probleem vinden. De kosten van de behandeling voor de haargroei zijn sterk afhankelijk van de gekozen reparatieoplossing.

De gevel is anders dan de infiltratie, die te wijten is aan de slechte afdichting van de gevel tegen het regenwater. Capillaire stijging is het resultaat van optrekkend vocht: water zal uit de grond infiltreren in muren die poreus zijn geworden of een slechte renovatie hebben ondergaan die de waterdichte barrière beschadigt.

Behandeling van capillaire stijging: principes van de pathologie

vochtbestrijding prijs

Nauwkeurige aanwijzingen maken het mogelijk om het fenomeen van opstijgend vocht waar te nemen. De aanwezigheid van donkere vlekken of zelfs schimmels, zowel buiten als binnen, is een alarmsignaal. Het verschijnen van salpeter is ook vaak het gevolg van het fenomeen van het uit de grond rijzende water. Salpeter is het resultaat van de kristallisatie van nitraten uit de bodem die door water worden getransporteerd. Het komt in de vorm van kleine witte kristallen. Deze witachtige aanslag is onaantrekkelijk, maar vooral erg destructief voor gips en verf. Als gevolg daarvan brokkelt de gevel af als je er met je hand overheen gaat.

Let op: als uw buren door dezelfde fenomenen worden getroffen, wordt u waarschijnlijk ook geconfronteerd met capillaire stijgingsverschijnselen in uw buurt.

Kosten van de behandeling voor upwelling: het vinden van de bron van het probleem

Alvorens de opwaartse beweging vanaf de grond te behandelen, moet de bron van het probleem worden opgespoord. Gespecialiseerde bedrijven voeren de diagnostiek uit alvorens oplossingen voor te stellen.

In een recent gebouw is de capillaire stijging vaak het gevolg van een slechte afweging van de bescherming tegen vocht, tijdens de bouw van het gebouw. Bij gebrek aan een bodemonderzoek is het mogelijk dat de aanwezigheid van een waterpeil onopgemerkt is gebleven. Het kan ook een defect in de funderingen zijn: slechte uitvoering van het waterdichtings- of drainagesysteem.

Het fenomeen van opstijgend vocht verschijnt soms min of meer plotseling in oudere huizen. Dit is het geval wanneer een nabijgelegen afwateringskanaal wordt verwijderd, of wanneer het land wordt opgehoogd, waardoor een poreuze muur in contact komt met de grond, of wanneer een extra verdieping wordt toegevoegd aan uw huis, waardoor de funderingen worden gedestabiliseerd en kwetsbaarder worden ten opzichte van het stijgende water.

Tot slot is het gebruikelijk om de aanwezigheid van vocht in gecoate stenen muren op te merken. In dit geval, gewoon de voegen opnieuw doen met kalk.

Prijs van de behandeling voor opstijgend vocht: beschikbare behandelingen

Er bestaan tal van behandelingen, vanaf 20 € per behandelde meter, om capillaire stijging te behandelen: de elektronische droogkast, de injectie van hars in de muur, de installatie van een waterdicht membraan of een afvoer, de installatie van een waterdicht hars in de vorm van mortel?

De elektronische droger, de droogtechniek met behulp van elektrische diodes, bestaat uit het gebruik van hydrostatische druk. De elektrische impulsen die door de diodes worden uitgezonden, dwingen het water dat in de muren aanwezig is. Deze diodes kunnen alleen op een onbegraven wand worden geïnstalleerd. De plant wordt preventief gebruikt of in de aanwezigheid van kleine capillaire stijgingen. De injectie van hydrofobe hars in de wand is een delicate maar zeer effectieve operatie. Het wordt onderin de gevel geïnjecteerd. In contact met water plastificeert de hars en creëert een waterdichte barrière.

Het waterdichte membraan of de afvoer voorkomt dat water in contact komt met de muren van het huis. De installatie van een waterdichte hars in mortelvorm bestaat gewoon uit het maken van een omhulsel, voor de externe bescherming van de muur. Dit is een oplossing die door sommige professionals wordt bekritiseerd, omdat het probleem zich verplaatst naar de hoogste delen van de gevel.

Prijs van de behandeling van de capillaire verhoging: de vastgestelde tarieven

Om u een idee te geven van het budget dat nodig is voor de behandeling van haarlift, geven we u enkele tarieven. Echter, alleen een schatting kan u de werkelijke prijs geven. Deze varieert immers naargelang de bedrijven, de gebruikte producten, de totale te behandelen oppervlakte (er kan een degressief tarief worden toegepast) en uw woonplaats. De kosten van bouwwerkzaamheden zijn hoger in grote agglomeraties en vooral in Parijs en de binnensteden.

  • De prijs voor de installatie van een afwateringsinstallatie en de bijbehorende sondes ligt tussen de 500 en 1.000 euro voor een muur van 20 meter.
  • De prijsklasse voor harsinjectie is zeer ruim, afhankelijk van het gebruikte type hars en de toestand van de te behandelen wand: tussen 20 € en 200 € per strekkende meter.
  • De gemiddelde prijs van een betonnen of PVC-drain ligt tussen 20 € en 25 € per meter. Deze prijs is exclusief de kosten van het werk.
  • Tot slot varieert de prijs van een waterdicht membraan van 100 € tot 200 € per strekkende meter.

Prijs van de capillaire behandeling: de keuze van de professional

Het is sterk aanbevolen om advies in te winnen bij een professionele haarliftprofessional. Hij kent de techniek die gebruikt moet worden in functie van de configuratie van het gebouw, beschikt over het gereedschap en de knowhow. Zo is het injecteren van hars in de muur de meest effectieve oplossing, maar het is ook de meest delicate om te implementeren. Een hars die slecht is gelegd of op een muur is geplaatst met scheuren die niet vooraf zijn behandeld, dreigt het gebouw verder te verzwakken.

Om de prijzen te vergelijken kunt u minstens drie offertes aanvragen bij metselbedrijven die gespecialiseerd zijn in het oplossen van vochtproblemen. Hierdoor kunt u ook controleren of de aanbevolen behandeling hetzelfde is. Om particulieren te helpen bij het vinden van een bekwame vakman, levert een onafhankelijke organisatie, Qualibat, aan bekwame metselaars, een kwalificatie "drogen van de muren door behandeling van capillaire stijging".

Door een beroep te doen op een professional voor de behandeling van de vochtigheid die uit de grond komt, kunt u profiteren van een tussentijds BTW-tarief van 10%, in plaats van het normale tarief van 20%, op voorwaarde dat uw woning meer dan twee jaar geleden is gebouwd. Dit gunstige belastingtarief geldt voor arbeid, maar ook voor producten die door de bouwonderneming worden geleverd.