Vochtige buitenmuren: de oplossing voor u!

vochtige buitenmuren

De luchtvochtigheid van de buitenmuur is een echt probleem dat veel mensen tegenkomen. Met probleem bedoelen we zowel schimmel en condensatie, als waterinfiltratie, opstijgend vocht, capillaire stijging, enz.

Er zijn verschillende oplossingen om u te helpen dit probleem tegen te gaan. We hebben een lijst opgesteld van wat er op dit moment op de markt beschikbaar is. De conditie van uw gevel ligt in uw handen, zoek de behandeling die het beste bij u past!

Prijs per m² van een vochtige buitenmuur behandeling

De prijzen variëren sterk afhankelijk van de gekozen optie, de techniek en het gebruikte materiaal. Dus, hier is een indicatieve tabel van de verschillende geschatte prijzen voor de verschillende gevallen die eerder zijn uitgelegd.

Soort oplossing prijs/m²
Zandstralen Vanaf 12€
Vochtstralen Vanaf 12€
Verstuiving Vanaf 15€
Stoomreiniging Vanaf 5€
Chemische reiniging Vanaf 15€
Opvoegen 32€ – 35€
Hydrofuge 8€ – 12€
Isolatie crepi 90€ – 110€
Bekleding met hout of kunststof 50€ – 200€
Gevelbekleding 40€ – 250€

Oorzaken van vochtige muren

Vochtigheidsproblemen ontstaan wanneer muren beschimmeld raken, stenen poreus worden of voegen worden beschadigd. Dit soort oorzaken geldt vaak voor oudere woningen. Vochtigheidsproblemen kunnen ook optreden na werkzaamheden of renovaties aan uw gevel.

Bovendien, als je gevel zo georiënteerd is dat als het regent, de regen het direct raakt, dan is het des te meer vatbaar voor vochtproblemen. Vermijd het oriënteren van uw buitengevel aan de zuidwestelijke zijde.

We bespreken verschillende oplossingen voor uw vochtproblemen aan de buitenmuur. Maar voordat we dat doen, laten we eerst bepalen op welk punt we ons zorgen moeten maken?

Wanneer moeten we ons zorgen gaan maken?

Wanneer uw buitenmuren vochtig zijn, kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw hele huis. Vocht kan zich naar de binnenmuren verplaatsen en echte schade veroorzaken. Daarom geven we u enkele tips en trucs om vocht te spotten.

Symptomen van een vochtige gevel

  • Meestal hebben de muren van de gevel de tijd nodig om te drogen als de regen voorbij is.
  • Er beginnen scheuren te ontstaan.
  • Verf, gips en andere coatings op uw gevel zullen langzaam beginnen af te schillen.

Moet je je zorgen maken over je gevel? Ontvang verschillende gratis en vrijblijvende aanbiedingen!

Behandelingen tegen vochtige buitenmuren

Als de buitenmuren van uw huis sporen van vocht vertonen, informeer dan nu naar de verschillende bestaande vochtbehandelingen. Hier is een korte lijst speciaal voor u samengesteld!

Gevelrenovatie

De renovatie bestaat uit het opknappen van de gevel van uw huis. Er zijn verschillende technieken om dit te doen.

Zandstralen

Eerst het schuren. Deze anti-vochtigheidsbehandeling bestaat uit het bestrooien van de gevel met zandkorrels onder hoge druk. Het mengsel van water en zand dat in werkelijkheid wordt gesproeid, stelt u in staat om de voorkant van uw huis volledig schoon te maken. Deze methode wordt over het algemeen gebruikt wanneer de gevel sterk vervuild is. Aan de andere kant is het niet aan te raden om dit soort maatregelen te gebruiken als uw gevel is gemaakt van poreuze materialen.

Vochtstralen

Dan, bevochtiging van de gevel. Deze methode om vocht te bestrijden is zachter dan de vorige. Inderdaad, het is een mengsel van water, kalk en glasparels. Wees u ervan bewust dat het mogelijk is om de dikte van de geprojecteerde deeltjes aan te passen aan de coating van uw gevel.

Hydrofuge

Ten derde, verstuiving. Vaak gebruikt bij renovatie bestaat de verneveling uit het indirect projecteren van korrelstralen op de gevel. Aangezien deze methode over het algemeen wordt gebruikt wanneer gebouwen oud zijn en zorgvuldig moeten worden gereinigd, kan de vorm van de korrels en de sproeiers worden aangepast.

Stoomreiniging

Bovendien, stoomreiniging. Zoals de naam al aangeeft, wordt de gevel met stoom gereinigd. De term stoom wordt gebruikt omdat de watertemperatuur tussen 100 en 150°C ligt. Als uw muren inderdaad vochtig zijn, is stoomreiniging een relatief goedkope methode, omdat het enige bestanddeel ervan water is. Dit type van reiniging zal echter niet voldoende zijn voor een muur in slechte staat.

Chemische reiniging

Tot slot, de chemische reiniging. Dit is zeer praktisch wanneer u grote oppervlakken in korte tijd wilt reinigen. Over het algemeen worden biologische of in ieder geval chemische producten gebruikt, maar die zijn aangepast aan de kelder om de best mogelijke schade aan te richten.

Het opnieuw voegen van de gevel

Het is waar dat uw vochtproblemen in de buitenmuren veroorzaakt kunnen worden door uw voegen. Wees voorzichtig, als ze zwaar gebarsten en beschadigd zijn, is het zeer waarschijnlijk dat ze de oorzaak zijn van uw vochtprobleem.

Door ze te vervangen geeft u een nieuw leven aan uw huis en creëert u een waterdichte barrière voor uw gevel. Maak ook van de gelegenheid gebruik om de bakstenen van uw gevel te reinigen. Deze twee acties zullen je opstijgend vocht oplossen.

Qua methode zal de professional over het algemeen beginnen met het verwijderen van alle volledig versleten gewrichten. Het zal een kwestie zijn van graven tussen de bakstenen en het metselwerk zonder deze laatste te beschadigen. Vervolgens wordt de gevel gereinigd, d.w.z. een volledige reiniging van de buitenmuur om al het ontstane stof te verwijderen en de rest van de voegen te verwijderen. Tenslotte kunt u beginnen met het aanbrengen van de voegmortel.

Het waterdicht maken van de buitenmuren

Als u vocht in uw buitenmuren heeft, zult u waarschijnlijk ook zichtbare vochtvlekken op de muren hebben. Dit betekent dat uw muren regenwater absorberen, waardoor er vocht wordt gevormd.

Daarom is het mogelijk om uw gevel te behandelen door er een waterdichtingsproduct, waterafstotend genaamd, op te spuiten. Op deze manier wordt de infiltratie in de bakstenen geblokkeerd.

Isolatie en gips

Denk aan het versterken van de isolatie van uw huis door uw buitenmuren te bedekken met pleisterwerk om een luchtdichte barrière te vormen tegen vocht in de lucht. Bovendien zal deze verdediging u helpen om energie te besparen, en u zult binnenkort uw elektriciteitsrekening zien dalen.

Hout of kunststofbekleding

Tot slot is het ook mogelijk om uw buitengevel te bekleden met houten of kunststof panelen om aantasting door vocht op de muren te voorkomen. Als u voor dit laatste kiest, zorg er dan voor dat ze in overeenstemming zijn met de stijl van uw huis.

Nieuwe gevelbekleding

Soms is het mogelijk dat het probleem van waterinfiltratie te wijten is aan een gevel in slechte staat. In dit geval is het sterk aan te raden om nieuwe bevelsiding te installeren. Het beste is om twee vliegen in een klap te slaan en te profiteren van de renovaties om de isolatie opnieuw te doen. Er zijn dan meerdere oplossingen mogelijk. Aan de ene kant kunt u tegenoverliggende platen plaatsen en aan de andere kant wordt u aangeboden om gips aan te brengen dat, vanuit prijsoogpunt, voordeliger is.

Alles is mogelijk! U kunt kiezen voor gips, hout, kunststof, metaal of gipsmetalen bekleding, en wij kunnen zonder! De prijzen variëren natuurlijk sterk afhankelijk van het gebruikte materiaal. Uw keuze zal evenzeer afhangen van de prijs als van de stijl die u aan uw huis wilt geven.

U heeft uw keuze gemaakt uit bovenstaande oplossingen. Wacht niet langer, neem contact op met onze medewerkers voor gratis en vrijblijvende offertes!