Gevel impregneren

Gevel impregneren

De vochthuishouding in de woning is een van de belangrijkste factoren die een invloed heeft op de leefbaarheid en gezondheid van die woning. Vochtproblemen komen bij heel wat panden voor, en de oorzaak ervan kan diverse achtergronden hebben. Natuurlijk is het mogelijk om problemen die door vocht worden veroorzaakt op te lossen - maar dan is professionele hulp noodzakelijk.

De gevel is als het ware een verdedigingslinie van de woning, die onder andere vocht buiten houdt. Dat wil echter niet zeggen dat alle vochtproblemen volledig vermeden kunnen worden als de gevel stevig en integer is. In sommige gevallen is het nodig om de gevel op die manier te behandelen, dat vocht geen kans meer maakt.

Wat is de gevel impregneren?

Een van de beste behandelingen die u kan laten doorvoeren, is de gevel impregneren. Deze aanpak houdt eigenlijk in dat de voorste gevel van uw woning wordt gevuld met een soort van coating, die vocht en water afweert. De coating wordt in spleetjes en voegen in de gevel gespoten.

De voordelen:

1. Een optimale isolatie

De coating is zo waterdicht dat vocht niet enkel wordt tegengehouden, maar ook afgeweerd. Er zijn heel wat verschillende soorten coatings verkrijgbaar, maar allemaal garanderen ze dat de muur is bestand tegen vocht!

2. Eenvoudig behandelen

Een ander belangrijk voordeel gevelrenovatie door middel van impregneren is dat deze aanpak heel eenvoudig is. Hoewel er natuurlijk professioneel inzicht en kwalitatief gereedschap voor nodig zijn, gaat het behandelingsproces zelf relatief snel.

3. Een duurzaam resultaat

Vervolgens is de gevel impregneren ook een duurzame oplossing voor vochtproblemen. Water en vocht hopen zich meestal doorheen de jaren op, waardoor u pas na lange tijd de negatieve effecten ervan ervaart. Dankzij gevel impregneren kunnen bestaande problemen opgelost worden!

Het belang van een professionele aanpak bij gevelrenovatie

Wat de oorzaak van het vochtprobleem in uw woning ook mag zijn, het is belangrijk dat u de situatie door een specialist laat analyseren en oplossen. Een professional beschikt over alle nodige kennis, ervaring en tools om de impregnering van uw gevel tot een goed einde te brengen - en eventueel advies te geven over gevelreiniging en onderhoud.

Wilt u het beste halen uit uw gevelrenovatie? Dan kunt u ook voor gevel onderhoud beroep doen op een specialist. Gevelreiniging biedt u de kans om uw gevel meteen een mooi look en feel te geven, terwijl onderhoud dan weer zorgt dat de gevel intact blijft!