Muren injecteren voor een efficiënte isolatie: techniek, materialen, prijs en voordelen

injectie in de muren gemaakt door een professional

Het isoleren van uw huis tegen vocht is essentieel voor uw comfort, voor het milieu en ook voor uw gezondheid. Er zijn vele technieken om uw muren te isoleren, maar tijdens een renovatie is de meest effectieve praktijk nog steeds een muren injecteren. Waaruit bestaat het? Wat zijn de prijzen? Of wat zijn de voordelen?

Isolatie door injectie in de muren: de aangerekende prijzen

De prijs van een spouwmuurinjectie wordt bepaald door verschillende criteria, de te isoleren oppervlakte, de dikte van het kanaal, de keuze van het isolatiemateriaal en ten slotte de architecturale beperkingen of de staat van het huis (algemene staat van de muren, scheuren, vochtigheid...).

De onderstaande prijzen zijn exclusief arbeidskosten (deze verschillen per dienstverlener) en worden slechts ter indicatie vermeld. Alleen een gekwalificeerde professional kan u een gedetailleerde schatting geven van de mogelijke kosten van uw werk.

Wat kost het om je muren te laten injecteren?

WerkzaamhedenGemiddelde prijs bij muur van 8 strekkende meter inclusief arbeid, materiaal en btw
Buitenmuren injecteren€ 800
Binnen- en buitenmuren injecteren€ 1.500
Muur repareren en injecteren€ 2.200

Waarom zou ik doorgaan met een injectiebehandeling in de muren?

Problemen met opstijgend vocht is over het algemeen een probleem door het ontbreken van waterdichte barrières in de muren. De gevolgen van vochtigheid in het huis kunnen dramatisch zijn.

Ten eerste riskeert u gezondheidsproblemen, vooral in de bronchiën en de luchtwegen. Te veel vocht en vochtige muren kunnen ook allergieën veroorzaken. Dit zal problematischer zijn voor gevoelige en verzwakte mensen (kinderen en senioren).

Ten tweede, als u uw muren niet goed behandelt, krijgt u vochtvlekken en schimmelvorming op de muren. Dit laatste zal aanzienlijke schade aan de coating veroorzaken, zoals verf, gips of behang. Let op deze borden!

Bovendien zult u waarschijnlijk misselijk en muf ruiken als u een vochtige muur laat rondslingeren.

Tot slot is het niet alleen de wandbekleding die een klap krijgt, maar het kan ook de hele structuur van uw huis beschadigen. Deze schade kan soms zelfs onherstelbaar zijn.

Hoe behandel je vocht door muren te injecteren?

injectie in de muren uitleg

De techniek van de isolatie via muren injecteren bestaat uit het injecteren van een isolatiemateriaal tussen een binnen- en buitenwand.

De te volgen stappen om dit te bereiken zijn de volgende:

Eerst boren we in de buitenmuur

We gaan gaten boren in de buitenmuur van uw huis. Deze gaten worden op regelmatige afstand van elkaar gemaakt zodat de injectie in de muren optimaal is.

Vervolgens injecteren we de isolatie...

De gekozen isolatie wordt in deze gaten geïnjecteerd met behulp van buizen die voor dit doel zijn voorzien. De injectie wordt gedaan vanaf de onderkant en het product wordt tot aan de bovenkant gevuld.

Tot slot worden de gaten opgevuld

Als de glijbaan eenmaal gevuld is, hoeven alleen nog maar de gaten te worden gesloten die zijn geboord voor injectie in de wanden. Deze gaten worden meestal opgevuld met mortel van dezelfde kleur als uw gevelbekleding, zodat er weinig of geen afbakeningen zijn.

Waarop te letten tijdens de injectie

Bij het injecteren in de muren zijn er twee dingen om rekening mee te houden.

 • Is er schade aan het metselwerk? Als dat het geval is, is het essentieel dat u de schade voor het injecteren oplost. Als er scheuren in de muur zitten, kan het product uitlekken en niet het gewenste effect hebben.
 • Is je muur hol? Als dat het geval is, zorg er dan voor dat u het product van binnen en buiten injecteert voor een effectievere reparatie.

Gereedschap nodig voor muurinjectie

Om al deze stappen correct uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat u over het juiste gereedschap beschikt. Hier is een korte lijst van wat u nodig heeft.

 • Stofzuiger
 • Beschermende folie
 • Mortel
 • Metaaldetector
 • Funnels
 • Injectiebuizen
 • Boor (14-20mm boor)
 • Ondoordringbaar product

Welk product gebruiken?

Het product dat in de wanden wordt geïnjecteerd, wordt vaak gekenmerkt door vloeistof of gel. Het type product dat wordt gebruikt, wordt bepaald door de diepte van de injectie, het type wand maar ook door de urgentie van de ingreep.

Voor diepere injecties wordt ofwel vloeibare ofwel siliconenhars gebruikt. Inderdaad, de hars is effectief, het zal doordringen tot in de kleinste scheuren en in de diepte. Bovendien droogt het zeer snel, d.w.z. binnen 48 uur.

Injectie in de muren: de voordelen van dit type isolatie

injectie in vochtige muren

De voordelen van deze isolatie zijn als volgt:

 • De snelheid en eenvoud van het werk. De werkzaamheden worden namelijk in slechts enkele dagen of uren uitgevoerd en vereisen geen complexe installatie.
 • De kwaliteit van de afwerking. De geboorde gaten zijn zeer klein, waardoor het eenvoudig en efficiënt is om ze in te vullen. Tot slot maakt de afwezigheid van voegen de luchtdichtheid van de wanden onberispelijk.
 • De prestaties zijn zeer goed. Injectie door de muren is de meest effectieve techniek wat betreft isolatie en behandeling tegen vocht in de muren. Inderdaad, er worden geen panelen of rollen isolatie gebruikt, dus er is geen risico op verzakking.

Voer de ingreep zelf uit: kan dat?

Het is geen eenvoudige ingreep om zelf uit te voeren. Het is inderdaad een bijzonder nauwgezette job die een zekere mate van ervaring en expertise vereist.

Hoe financieel aantrekkelijk het ook is, in de onderstaande paragrafen zult u ontdekken dat dit niet altijd het geval is.

Injectie in muren: het belang van citaten

Bij het werken aan uw huis zijn offertes uw beste bondgenoten. Inderdaad, het vragen van offertes van gekwalificeerde bedrijven/vakmensen is essentieel. Alleen zij kunnen u vertellen welke stappen u moet volgen of welk soort werk uw huis nodig heeft.

Door verschillende offertes aan te vragen krijgt u ook een idee van de aangerekende prijzen en krijgt u de kans om verschillende meningen te hebben over hoe het probleem van de vochtigheid en de isolatie moet worden aangepakt. Op deze manier kunt u gemakkelijker uw keuze maken.

Tot slot is de fout die u niet moet maken, dat u uw keuze van dienstverleners uitsluitend baseert op de opgegeven prijs. Inderdaad, de ambachtslieden die de laagste prijzen bieden, zijn soms niet de meest gekwalificeerde of de meest ervaren. Onderzoek de ambachtsman in kwestie, controleer zijn verzekeringen en certificeringen en probeer bijvoorbeeld recensies van voormalige klanten op het internet te vinden.

Ten slotte, als een bedrijf u een hogere offerte aanbiedt dan de anderen, vraag dan, voordat u ze ontslaat, waarom hun prijzen hoger zijn en probeer zo mogelijk de concurrentie te verslaan (terwijl u toch redelijk blijft).

De voordelen van met professional te werken

Door gebruik te maken van professionals profiteert u van verschillende voordelen.

Ten eerste, zoals gezegd, zullen de deskundigen u een betere diagnose geven. Op basis van hun advies kunt u een beslissing nemen en de meest geschikte oplossing voor uw probleem kiezen. Door hun ervaring kunnen zij u ook bij deze beslissing ondersteunen.

Ten tweede is het mogelijk om te profiteren van een BTW-tarief van 6%. De voorwaarden om hiervan te genieten zijn enerzijds dat u een woning heeft die minstens 10 jaar oud is en anderzijds dat uw werk wordt uitgevoerd door een specialist in het vakgebied. Met andere woorden, u bespaart geld.

Bovendien geven professionals u een zekere garantie op de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Ook de geleverde diensten zijn gegarandeerd. In geval van ongemak, onopgeloste problemen, etc. maak je geen zorgen over de "after-sales" service, deze zal worden verzorgd door de expert.

Wat de gereedschap betreft, is het niet nodig om er geld aan uit te geven. De professional komt met alles wat je nodig hebt. Dit kan de meest praktische oplossing zijn, omdat het waarschijnlijk apparatuur is die u achteraf niet nodig heeft.

Tot slot krijg je alleen renovatiebonussen als de specialisten er voor zorgen.