Wat is binnendringend water?

Als het gaat om gebouwen, wordt de term water binnendringen gebruikt om de werking van water dat een woning binnendringt te beschrijven. Het is ook een term die vaak gebruikt wordt om doorslaand vocht te beschrijven dat een eigenschap aantast.

Wat is de oorzaak van het binnendringen van water?

Het binnendringen van water komt normaal gesproken voor als gevolg van een defect in het gebouw, zoals scheuren in de pleisterlaag, waardoor water in het gebouw kan binnendringen en kan, zoals te verwachten is, leiden tot een groot aantal vochtgerelateerde problemen als het aan zijn eigen apparatuur wordt overgelaten, zoals

  • Vochtig stucwerk
  • Verhoogd warmteverlies
  • Vochtige muffe geuren
  • Vorstschade aan metselwerk
  • Natrot
  • Droogrot

Lelijke waterschade aan zowel de buitenkant als de binnenkant van een woning

Gezien de gevolgen van herhaald binnendringen van water raden wij u altijd aan om bij het vaststellen van problematische gebieden van waterindringing in uw eigendom contact op te nemen met een gespecialiseerde vochtafhandelaar zoals wij, om de bron van de waterindringing te onderzoeken, welke mogelijke schade er is veroorzaakt en hoe wij kunnen voorkomen dat vochtindringing en -indringend vocht verdere schade veroorzaken.

Veelvoorkomende oorzaken van het binnendringen van water

Er zijn ontelbare oorzaken voor het binnendringen van water. Hieronder staan vier van de meest voorkomende redenen, maar dit is geen uitputtende lijst:

  • Beschadigde muren - Verslechtering in de loop der tijd kan ertoe leiden dat metselwerk, pleisterwerk en mortel poreus worden en dat water door de muur kan binnendringen.
  • Lekkende of defecte drainage of loodgieterij - Gebrekkige, verstopte of gescheurde goten en afvoerpijpen en defecte binnenleidingen zijn vaak de oorzaak van het binnendringen en binnendringen van water in de muur en het binnendringen van vocht.
  • Dakbeschadiging - Inspectie van het dak kan noodzakelijk zijn om ontbrekende of gebroken leien of dakpannen op te sporen, terwijl het gootstuk rond de schoorsteen zorgvuldig moet worden onderzocht om te bepalen of het defect is of niet.
  • Binnendringen in de kelder - Als u een kelder heeft, of als het buitenste maaiveldniveau is verhoogd en u onvoldoende waterdichtheid heeft, dan kan er water in het gebouw binnendringen. Als het binnendringen van water in de kelder wordt geassocieerd met het binnendringen van water in de kelder, raden wij u aan onze webpagina's over het waterdicht maken van de kelder door te nemen.

Hoe voorkomt u het binnendringen van water in de kelder?

De eerste stap om het binnendringen van water in uw woning aan te pakken is het lokaliseren en identificeren van de bron van het binnendringen van water. Het is van essentieel belang dat u de bron aanpakt en vastlegt voordat u zich kunt bezighouden met het herstel van uw woning.

Vaak is de oorzaak van het binnendringen van water is het oplossen van de oorzaak van het binnendringen van water door middel van een doe-het-zelf behandeling of met de hulp van een handelaar. Om u een beetje beter te begeleiden, hebben we een lijst van stappen die u kunt nemen om uw eigendommen te helpen beschermen op onze stop met het binnendringen van vocht - doe-het-zelf-tips. U kunt ook altijd contact opnemen met een professionele vochtspecialist zoals wij.

Als een van de leiders in de branche hebben we ongeëvenaarde ervaring en kennis als het gaat om het identificeren van binnendringend water, het diagnosticeren van gerelateerde vochtproblemen en het opstellen van op maat gemaakte behandelplannen om uw waterindringingsproblemen en gerelateerde vochtproblemen volledig op te lossen. Om meer te weten te komen, bezoek onze webpagina's over indringend vocht en wat u kunt verwachten van een indringend vochtonderzoek.

Neem contact met ons op voor hulp bij het binnendringen van water

Als u het gevoel heeft dat u een probleem heeft met waterindringing dat professionele hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten uit de sector op het via ons online contactformulier.