Gevelwerken Heers: mogelijkheden en kosten

Wanneer het aankomt op werkzaamheden aan de gevel van je woning in Heers zijn er veel verschillende opties. Welke maatregelen kun je allemaal treffen wanneer je de gevel eens goed aan wilt pakken? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de gevel grondig te laten reinigen, maar zijn ook allerlei herstelwerkzaamheden nodig. Daarnaast kun je de gevel ook laten isoleren en bekleden. Welke opties heb je bij deze verschillende gevelwerken en wat zijn hier de kosten van? Op deze pagina krijg je op al deze vragen een antwoord.

De gevel reinigen

Een van de meest voorkomende gevelwerken is gevelreiniging in Heers. Dit is een maatregel die in sommige gevallen hard nodig is. Wanneer er sprake is van een milde tot hardnekkige vervuiling op de gevel kan dit vervelende gevolgen hebben. Om problemen met onder andere vocht of schimmels te voorkomen kun je kiezen uit een van de vele methoden.

Stoomreiniging bij renovatie gevels in Heers

gevelwerken stoomreinigen in Heers

Stoomreiniging is een prima optie op het moment dat er sprake is van milde bevuiling aan uw gebouw in Heers. Het grote voordeel van deze methode is dat het een goedkope optie is en tegelijkertijd milieuvriendelijk. Er wordt bij deze techniek geen gebruik gemaakt van chemicaliën, maar alleen water. Onder een hoge druk wordt dit water op de muur gespoten, waardoor het vuil zal oplossen. Het is echter wel alleen geschikt voor oppervlakkig vuil: met stoomreiniging vindt er geen diepe reiniging plaats.
Lees hier meer over het stoomreinigen van gevels.

Zandstralen/nevelstralen/vochtstralen in Heers

zandstralen oude gevel

Een andere optie voor het reinigen van de gevel is door gebruik te maken van een straalmiddel. Zowel bij zandstralen gevel in Heers als nevelstralen en vochtstralen wordt er gebruik gemaakt van een mengeling van water en een zandsoort dat onder hoge druk tegen de muur van uw woning in Heers wordt gespoten. Hoe hardnekkiger het vuil, hoe hoger de druk en hoe dichter de spuitmond bij de muur staat. Dit wordt van te voren getest en indien nodig aangepast. Deze methode is echter niet geschikt voor iedere ondergrond.
Lees hier meer over gevels zandstralen.

Chemisch reinigen in Heers

gevels reinigen chemisch product

Een andere optie voor het reinigen van de gevel is een chemische reiniging. Hierbij wordt wel gebruik gemaakt van chemische middelen. Deze middelen worden uitgekozen op basis van de ondergrond. Het middel wordt als een soort pasta op de muur aangebracht zodat dit kan intrekken. Door contact met het chemisch middel zal het vuil oplossen. Nadat het vuil is opgelost wordt de gevel nog afgespoten met water. Deze methode is minder milieuvriendelijk, maar er is wel een milieuvriendelijk alternatief, waarbij gebruik wordt gemaakt van biochemische en afbreekbare reinigingsmiddelen.
Lees hier meer over chemische reiniging van gevels.

De gevel beschermen of herstellen

Een andere vorm van gevelwerken is het beschermen of herstellen van de gevel in Heers. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd wanneer de voegen los zitten of als het metselwerk vervangen moet worden. Ook na het reinigen wordt vaak aangeraden om de gevel te impregneren met een hiervoor bestemd middel, zodat er een extra beschermlaag ontstaat.

Impregnatie/hydrofuge

gevels impregneren

Het aanbrengen van een beschermlaag over de gevel wordt impregneren of hydrofoberen genoemd. Deze twee termen betekenen in principe hetzelfde. In beide gevallen wordt er een impregneermiddel aangebracht op de gereinigde gevel. Het gaat hierbij om een waterafstotende vloeistof die niet alleen op het oppervlak van de gevel blijft zitten, maar ook dieper in de voegen dringt. Op deze manier kunnen schimmels en ander vuil zich niet goed hechten aan de stenen, maar maakt ook vocht geen kans. Op deze manier is de muur voor zo’n 10 jaar uitstekend beschermd.
Lees hier meer over het impregneren van buitenmuren.

Voegen herstellen in Heers

gevelrenovatie voegwerk in Heers

Er zijn twee situaties waarbij de voegen van een gevel hersteld moeten worden in Heers. In het eerste geval kan het voorkomen dat er meerdere voegen in de gevel los zitten. Losse voegen betekent dat vocht gemakkelijker binnen kan dringen. Op deze manier ontstaat er doorslaand vocht, een veel voorkomend probleem dat alleen door een specialist opgelost kan worden. Om deze kosten te voorkomen is het aan te raden om de voegen te laten herstellen. Ook wanneer de gevel gereinigd gaat worden of wanneer er andere gevelwerken plaatsvinden moeten de voegen op voorhand worden hersteld.
Lees hier meer over gevelrenovatie Heers.

De gevel bekleden in Heers

Tot slot kun je er ook voor kiezen gevelbekleding Heers. Hierdoor kun je de woning in Heers een authentieke uitstraling geven. Je hebt de keuze uit verschillende materialen, waarvan crepi, hout en steenstrips de meest voorkomende zijn. De reden dat deze materialen zo vaak gebruikt worden is omdat ze goed gecombineerd kunnen worden met isolatie. Zo kun je vaak twee vliegen in één klap slaan.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest