Bepleisteren gevel oost-vlaanderen

Een bepleisterde gevel oost-vlaanderen geeft een woning een bepaalde uitstraling die je niet kunt vergelijken met deze van de gewone doordeweekse gevel oost-vlaanderen uit rode baksteen. Wie denkt aan het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen of in een woning met zulke façade woont, waardeert zonder twijfel deze bijzondere vorm van vakmanschap. Of het nu over nieuwe pleisterwerken gaat, of over een gevelrenovatie van reeds bestaand pleisterwerk, een ding is duidelijk: het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen is werk dat een bijzondere aanpak vergt. Het begint reeds bij het ontwerp voor het pleisterwerk.

Het ontwerp van het pleisterwerk oost-vlaanderen

Je kunt het ontwerp voor het bepleisteren oost-vlaanderen van een gevel zo simpel of zo ingewikkeld houden als je zelf wilt. Het aantal stijlen is in dit vakgebied eindeloos. Voor het eenvoudige bepleisteren oost-vlaanderen van een gevel wordt meestal gekozen wanneer men niet van bakstenen houdt. Bijkomend kan pleisterwerk voor een extra bescherming van de stenen zorgen. Meestal wordt gekozen voor het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen vanuit esthetisch oogpunt. Hierbij wordt gekozen voor een bepaald motief of ontwerp. Dit kan gaan van glad pleisterwerk zoals je van een stukadoor mag verwachten, over pleisterwerk in reliëf of het kan ook ambachtelijk etnisch geïnspireerd pleisterwerk zijn. Er bestaan verschillende soorten van pleisterwerk en daarom juist biedt het bepleisteren van een gevel eindeloze mogelijkheden. We geven enkele voorbeelden.

Japans pleisterwerk oost-vlaanderen

Dit pleisterwerk is zowel sober als stijlvol. We kennen het van op televisie en documentaires over Japanse bouwstijlen. Het is geen toeval dat deze stijl van het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen ook hier bij ons populair geworden is. Verschillende bedrijven bieden deze stijl van pleisterwerk dan ook aan hun klanten aan. Het voordeel van dit pleisterwerk is dat het ecologisch verantwoord is. Waar we vooral bekend zijn met Japans pleisterwerk voor binnen, kunnen we nu ook steeds meer vaststellen dat deze ambachtelijke werkwijze ook voor het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen kan worden gebruikt. We spreken hier dan over het gebruik van leem. Dit is een ecologisch verantwoorde pleistertechniek die je woning een warm gevoel bezorgt.

Marokkaans pleisterwerk oost-vlaanderen

Voor het bepleisteren van een gevel oost-vlaanderen, kun je behalve van de Japanse techniek ook van de Marokkaanse techniek Tadelakt gebruik maken. Deze manier van bepleisteren oost-vlaanderen van een gevel is reeds duizenden jaren oud en bezorgt uw woning niet alleen een zuiderse uitstraling, maar zorgt er ook voor dat van binnen ook alles warm blijft. Het is daarom een wonder dat deze ecologisch verantwoorde vorm van bepleisteren van een woning oost-vlaanderen ook in ons land zijn ingang gevonden heeft bij een groter doelpubliek.