gevelrenovatie Gingelom: Kosten, Methodes en Tips

Een gevelrenovatie in Gingelom kan uw woning een compleet nieuwe uitstraling geven en tegelijkertijd de isolatie en het wooncomfort verbeteren. Of u nu kiest voor gevelbepleistering, gevelbekleding of een andere renovatiemethode, er zijn tal van mogelijkheden om uw gevel in ere te herstellen of een moderne twist te geven.

gevelrenovatie Gingelom

Opzoek naar gevelrenovatie in Gingelom ?

gevelrenovatie in Gingelom is een breed begrip. Wat dit woord inhoudt, is grotendeels afhankelijk van hoe de voorgevel van je huis of woning er precies uitziet. Een gebouw dat geheel opgebouwd werd uit bakstenen, zal bij renovatie een andere behandeling nodig hebben dan een herenhuis waarvan de voorkant helemaal bepleisterd werd met kunstpleisterwerk. De mogelijkheden zijn gevelrenovatie Gingelom zijn dan ook eindeloos. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak, kan zulk project groot of klein zijn. Of het nu over een klein project gaat, of een groot, dat maakt in de praktijk weinig uit. Bij gevelvernieuwing geldt vooral het resultaat en de duurzaamheid van het project. Uiteraard is ook de prijs belangrijk voor de consument. Hierbij is het belangrijk om steeds een optimale prijs/ kwaliteitverhouding te hanteren. Alles hangt af van de soort van gevelrenovatie Gingelom dat de klant voor ogen heeft. Wij geven graag een overzicht:

Waarom een gevelrenovatie in Gingelom?

Er zijn verschillende redenen om uw gevel te renoveren:

 • Verbeterde isolatie: Een goed geïsoleerde gevel zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat.
 • Vochtproblemen oplossen: Vochtproblemen in de gevel kunnen leiden tot schimmels en andere gezondheidsproblemen. Door uw gevel te renoveren, kunt u deze problemen oplossen en voorkomen.
 • Esthetische verfraaiing: Een gevelrenovatie kan uw woning een compleet nieuwe uitstraling geven en de waarde van uw woning verhogen.
 • Bescherming tegen weersinvloeden: Een gerenoveerde gevel beschermt uw woning beter tegen weersinvloeden zoals regen, wind en hagel.

Verschillende gevelrenovatiemethoden in Gingelom:

Er zijn verschillende methodes voor gevelrenovatie in Gingelom, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

 • Gevelbepleistering:Dit is een populaire methode die een strakke en moderne uitstraling geeft. Er zijn verschillende soorten pleisterwerk mogelijk, zoals sierpleister of crepi.
 • Gevelbekleding:Met gevelbekleding kunt u uw gevel een unieke look geven. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals hout, steenstrips of vinyl.
 • Gevelreiniging:Is uw gevel vervuild of begroeid? Dan kunt u deze laten reinigen. Zo krijgt uw gevel meteen een frisse uitstraling.
 • Voegwerk herstellen:Oude of beschadigde voegen kunnen leiden tot vochtproblemen. Door het voegwerk te herstellen, voorkomt u dit.
 • Schilderwerk:Een likje verf kan uw gevel een nieuwe uitstraling geven. Kies voor een verfsoort die geschikt is voor uw gevelmateriaal.
gevelrenovatie laten uitvoeren in Gingelom

Metselwerk

Als de gevelrenovatie in Gingelom een traditionele rode stenen gevel betreft, dan bestaan de werken in de meeste gevallen uit een combinatie van gevelreiniging en metselwerken. De technieken voor gevelreiniging worden in een vorig artikel besproken. Bij metselwerk moet je vooral denken aan de vervanging van beschadigde stenen of reparaties en herstellingen aan het voegwerk. Gerelateerd: Gevelwerker Antwerpen – Alle gevelwerken in Gingelom

Pleisterwerk

Een bepleisterde gevel ziet er, als de werken professioneel aangepakt werden, onberispelijk uit. Ambachtelijk afgewerkt pleisterwerk geeft je gevel een bijzonder cachet. Pleisterwerk draagt sowieso bij tot de unieke stijl van jouw huis of woning. Wil je deze uitstraling behouden, dan is regelmatige gevelrenovatie Gingelom de boodschap. Afhankelijk van de technieken die voor jouw gevel gebruikt werden, zal je wellicht een andere vakman moeten consulteren. Niet iedere klusser is namelijk op de hoogte van professionele gevelrenovatie Gingelom. Gerelateerd: gevelreiniging in Gingelom en Reiniging

Schilderwerk

In bepaalde gevallen wordt er voor gekozen om de voorzijde van een pand te schilderen. Hierbij is het belangrijk dat duurzame en beschermende verf gekozen wordt. Zo gaat het schilderwerk langer mee, en blijft de façade van je woning schitteren zoals in het begin. Gerelateerd: Gevelbekleding Gingelom - Steenstrips - Gevelbepleistering

Schrijnwerkerij

Werd je huis bezet met vakwerk of een andere decoratieve houten constructie? Dan is het bij gevelrenovatie Gingelom van het grootste belang dat je beroep kunt doen op een vakman die hierin gespecialiseerd is. Bij vakwerk komt heel wat vakmanschap kijken, en daarom kies je het best van in het begin voor een specialist. Zulke vakman is in vele gevallen een schrijnwerker of houtbewerker die de nodige kennis in ambachtelijke gevelrenovatie Gingelom heeft opgedaan. Als je beroep wilt doen op een schrijnwerker voor gevelrenovatie Gingelom, doe je er goed aan om fotomateriaal van vorige projecten op te vragen. Zo weet je zeker wat je mag verwach Ook voor gevelisolatie in Gingelom kan je bij ons terecht voor een prijsaanvraag. Gerelateerd: gevel zandstralen in Gingelom

Kosten van een gevelrenovatie in Gingelom:

De prijzen van een gevelrenovatie in Gingelom zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de gevel, de gekozen renovatiemethode, de gebruikte materialen en de complexiteit van de werkzaamheden. Gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen €20 en €80 per vierkante meter.

Tips voor het kiezen van een gevelrenovatiebedrijf in Gingelom:

 • Vraag offertes op bij meerdere bedrijven.
 • Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende bedrijven.
 • Lees recensies van andere klanten.
 • Zorg ervoor dat het bedrijf goed verzekerd is.
 • Kies voor een bedrijf met ervaring in het renoveren van gevels in uw regio.

Conclusie:

Een gevelrenovatie in Gingelom kan een waardevolle investering zijn in uw woning. Door uw gevel te renoveren, kunt u uw woning een nieuwe uitstraling geven, de isolatie verbeteren en uw wooncomfort verhogen. Kies een gerenommeerd gevelrenovatiebedrijf in Gingelom om uw gevelrenovatie op een professionele manier te laten uitvoeren.