Cortenstaal gevelbekleding: Afwerkingen en prijs per m2

Bent u op zoek naar de perfecte gevelbekleding voor uw huis? Cortenstaal is een metaalsoort die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook weerbestendig en onderhoudsarm. In dit artikel onthullen we de voordelendiverse uitvoeringenmogelijke afwerkingen en de prijs per vierkante meter van cortenstaal gevelbekleding.

Blijf lezen om te ontdekken waarom cortenstaal één van de meest populaire keuzes is voor moderne architectuur.

cortenstaal gevelbekleding

Samenvatting

  • Cortenstaal gevelbekleding heeft een modern en tijdloos uiterlijk, waardoor het bij verschillende bouwstijlen past.
  • Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor het niet roest of verkleurt.
  • Cortenstaal gevelbekleding heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.
  • Er zijn verschillende uitvoeringen en afwerkingen mogelijk, zoals geperforeerde platen, cassettes, plaatmateriaal en combinaties met andere materialen.
  • De prijs per vierkante meter van cortenstaal gevelbekleding kan variëren, vooral als er maatwerk nodig is of extra kosten voor montage in rekening worden gebracht.

Voordelen van cortenstaal gevelbekleding

Cortenstaal gevelbekleding heeft een modern en tijdloos uiterlijk.

Modern en tijdloos uiterlijk

Cortenstaal gevelbekleding heeft een modern en tijdloos uiterlijk. Zijn roestbruine kleur geeft elk gebouw een unieke touch. Het past bij vele bouwstijlen, van strak en modern tot klassiek en rustiek.

Ondanks de jaren blijft het mooi en trendy. Het is als een kunstwerk, mooi vanaf de dag dat het is gemaakt en wordend nog mooier met de tijd.

Weinig onderhoud

Cortenstaal gevelbekleding heeft weinig onderhoud nodig. Dit komt doordat het staal bestand is tegen alle weersomstandigheden. Je hoeft de gevelbekleding alleen maar wekelijks af te spoelen met water.

Het is belangrijk om geen schoonmaakmiddelen of schuursponsjes te gebruiken, omdat dit het staal kan beschadigen. Vertrouw op een professionele installatie voor het plaatsen van de gevelbekleding.

Met cortenstaal gevelbekleding heb je dus een onderhoudsvriendelijke optie voor je gevel.

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Cortenstaal gevelbekleding is bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit betekent dat het materiaal niet wordt aangetast door regen, wind, vorst of zonlicht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over roestvorming of verkleuring.

Cortenstaal is duurzaam en blijft er goed uitzien, zelfs na jarenlang blootgesteld te zijn aan verschillende weersomstandigheden. Dit maakt het een ideale keuze voor gevelbekleding die bestand moet zijn tegen alle weersomstandigheden.

Lange levensduur

Cortenstaal gevelbekleding heeft een lange levensduur. Dit betekent dat het materiaal lang meegaat en de gevel jarenlang beschermt. Cortenstaal is gemaakt van weerbestendig staal dat een natuurlijk roestproces ondergaat.

Deze roestlaag beschermt het staal tegen verdere corrosie en zorgt ervoor dat de gevelbekleding er mooi en duurzaam uitziet. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor het niet snel zal slijten of vervallen.

Hierdoor kun je genieten van een mooie gevel zonder je zorgen te maken over regelmatig onderhoud of vervanging. Met cortenstaal gevelbekleding kun je dus langdurig genieten van een stijlvolle en beschermende buitenkant voor je gebouw.

Verschillende uitvoeringen van cortenstaal gevelbekleding

Er zijn diverse uitvoeringen van cortenstaal gevelbekleding beschikbaar om aan verschillende ontwerpvoorkeuren te voldoen. Lees verder om te ontdekken welke optie het beste bij uw project past.

Geperforeerde platen

Geperforeerde platen zijn een populaire uitvoering van cortenstaal gevelbekleding. Deze platen hebben kleine gaatjes die zorgen voor een uniek en esthetisch effect. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ontwerpen en stijlen.

Geperforeerde platen bieden niet alleen een mooie uitstraling, maar ze hebben ook functionele voordelen. Ze kunnen dienen als zonwering of ventilatiesysteem, waardoor ze een praktische oplossing zijn voor gebouwen.

Daarnaast zorgen de gaatjes ervoor dat regenwater gemakkelijk kan weglopen, waardoor de gevelbekleding langer meegaat. Het gebruik van geperforeerde platen in cortenstaal gevelbekleding is dus een veelzijdige keuze die zowel esthetisch als functioneel is.

Cassettes

Cassettes zijn een populaire uitvoering van cortenstaal gevelbekleding. Ze bestaan uit individuele panelen die naast elkaar worden gemonteerd, waardoor een strak en modern uiterlijk ontstaat.

Deze panelen kunnen in verschillende afmetingen en vormen worden geproduceerd, waardoor er veel ontwerpmogelijkheden zijn. Cassettes kunnen ook gecombineerd worden met andere materialen, zoals glas of steen, voor een uniek en opvallend effect.

Het plaatsen van cassettes is vrij eenvoudig en kan snel worden gedaan. Door te kiezen voor cassettes als gevelbekleding, krijgt uw gebouw een eigentijdse uitstraling die zowel stijlvol als duurzaam is.

Plaatmateriaal

Plaatmateriaal is een populaire optie voor cortenstaal gevelbekleding. Het bestaat uit vlakke platen van cortenstaal die op de gevel worden gemonteerd. Dit type gevelbekleding geeft een strak en modern uiterlijk aan een gebouw.

Plaatmateriaal is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, waardoor het geschikt is voor diverse applicaties. Door de robuuste uitstraling van het cortenstaal voegt plaatmateriaal ook een industriële en stoere look toe aan de gevel.

Het onderhoudsvriendelijke karakter en de lange levensduur maken plaatmateriaal een duurzame keuze voor gevelbekleding. Met plaatmateriaal van cortenstaal kan een gebouw er zowel modern als tijdloos uitzien, en worden alle voordelen van dit unieke materiaal optimaal benut.

Combinaties met andere materialen (glas, steen)

Cortenstaal gevelbekleding kan ook gecombineerd worden met andere materialen, zoals glas en steen. Deze combinaties kunnen zorgen voor een unieke en interessante uitstraling van de gevel.

Het gebruik van glas kan bijvoorbeeld zorgen voor een modern en transparant effect, terwijl steen de gevel een meer traditionele uitstraling kan geven. Door het combineren van verschillende materialen kunnen er diverse ontwerpmogelijkheden ontstaan, waardoor de gevelbekleding kan worden aangepast aan de specifieke stijl en smaak van de klant.

Afwerkingen van cortenstaal gevelbekleding

Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk voor cortenstaal gevelbekleding, zoals het natuurlijke roestproces, geïmiteerde roestpatronen en verschillende kleuropties.

Natuurlijk roestproces

Cortenstaal gevelbekleding heeft een unieke eigenschap: het ondergaat een natuurlijk roestproces. Dit betekent dat het staal na verloop van tijd een roestachtige patina krijgt. Dit geeft de gevelbekleding een rustieke en industriële uitstraling.

Het roestproces stopt na een tijdje, waardoor de gevelbekleding duurzaam en corrosiebestendig blijft. Dit natuurlijke roestproces is een van de kenmerken die cortenstaal zo populair maakt voor gevelbekleding in moderne architectuur en industrieel design.

Het geeft gebouwen een unieke en esthetische uitstraling.

Geïmiteerd roestpatroon

Cortenstaal gevelbekleding kan ook worden afgewerkt met een geïmiteerd roestpatroon. Dit betekent dat het staal zo behandeld wordt dat het eruitziet alsof het al langere tijd aan het roesten is.

Dit geeft de gevelbekleding een rustieke en verweerde uitstraling, wat perfect past bij bepaalde architecturale stijlen. Het geïmiteerde roestpatroon kan worden verkregen door middel van verschillende technieken en behandelingen, waardoor er verschillende kleuren en patronen mogelijk zijn.

Het resultaat is een authentieke en natuurlijke uitstraling die de gevel karakter en persoonlijkheid geeft.

Verschillende kleuropties

Cortenstaal gevelbekleding biedt verschillende kleuropties om aan verschillende smaken en ontwerpstijlen te voldoen. Na verloop van tijd ontwikkelt het cortenstaal een roestige patina, waardoor het een warme oranjebruine kleur krijgt.

Deze natuurlijke kleur is populair vanwege zijn robuuste en industriële uitstraling. Als u echter liever geen roestige uitstraling wilt, zijn er ook geïmiteerde roestpatronen beschikbaar die de look van cortenstaal nabootsen zonder daadwerkelijk te roesten.

Daarnaast zijn er andere kleuropties mogelijk door het gebruik van verf of coatings op het cortenstaal, zoals verschillende tinten groen of grijs. Hierdoor kunt u de gevelbekleding aanpassen aan uw specifieke voorkeuren en de stijl van uw gebouw.

Prijs per m2 van cortenstaal gevelbekleding

Ontdek de prijs per m2 van cortenstaal gevelbekleding en leer hoe je kunt profiteren van deze duurzame en esthetische bekledingsoptie voor jouw gebouw.

Mogelijkheid tot maatwerk

Cortenstaal gevelbekleding biedt de mogelijkheid tot maatwerk. Dit betekent dat de bekleding op maat gemaakt kan worden om perfect te passen bij de specifieke afmetingen en vormen van een gebouw.

Hierdoor kan de gevelbekleding naadloos worden geïntegreerd in het ontwerp. Maatwerk zorgt voor een unieke uitstraling en kan de esthetische waarde van een gebouw vergroten. Het is belangrijk om te vermelden dat maatwerk wel extra kosten met zich mee kan brengen, gezien het proces van het op maat maken van de bekleding meer arbeid en materialen vereist.

Het is daarom raadzaam om goed te informeren naar de prijzen en mogelijkheden van maatwerk bij het kiezen van cortenstaal gevelbekleding.

Eventuele extra kosten voor montage

Voor de montage van cortenstaal gevelbekleding kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de gevel en de complexiteit van het ontwerp.

Ook kunnen er extra kosten zijn voor het eventueel verwijderen van oude bekleding of voor het aanbrengen van isolatiematerialen. Het is belangrijk om te overleggen met een professionele installateur om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen en om eventuele vragen te stellen over mogelijke extra kosten.

Onderhoud en tips voor het plaatsen van cortenstaal gevelbekleding

  • Wekelijks afspoelen met water om vuil en stof te verwijderen.
  • Vermijd schoonmaakmiddelen en schuursponsjes die de beschermende laag kunnen beschadigen.
  • Laat de installatie over aan professionals voor een perfecte afwerking en optimale duurzaamheid. Lees verder voor meer tips en informatie over cortenstaal gevelbekleding.

Wekelijks afspoelen met water

Om cortenstaal gevelbekleding in optimale staat te houden, is het belangrijk om het wekelijks af te spoelen met water. Dit helpt om vuil en stof van de bekleding te verwijderen, waardoor het er langer mooi blijft uitzien.

Het afspoelen van cortenstaal gevelbekleding is een eenvoudige en effectieve manier om het te onderhouden en ervoor te zorgen dat het zijn moderne en tijdloze uitstraling behoudt.

Vermijd schoonmaakmiddelen en schuursponsjes

Om de cortenstaal gevelbekleding mooi en in goede conditie te houden, is het belangrijk om schoonmaakmiddelen en schuursponsjes te vermijden. Deze kunnen namelijk krassen of beschadigingen veroorzaken aan het oppervlak van het cortenstaal.

In plaats daarvan is het voldoende om de gevelbekleding wekelijks af te spoelen met water om vuil en stof te verwijderen. Het is ook aan te raden om te vertrouwen op een professionele installatie om ervoor te zorgen dat de gevelbekleding correct wordt geplaatst en dat er geen schade ontstaat tijdens het proces.

Vertrouw op een professionele installatie

Voor een optimale installatie van cortenstaal gevelbekleding is het belangrijk om te vertrouwen op een professioneel team. Zij hebben de expertise en ervaring om de gevelbekleding correct te plaatsen, zodat deze veilig en duurzaam is.

Een professionele installatie zorgt ervoor dat de gevelbekleding goed wordt bevestigd en dat alle nodige maatregelen worden genomen om eventuele problemen te voorkomen. Het kan verleidelijk zijn om zelf de installatie uit te voeren, maar het inhuren van professionals is essentieel voor de beste resultaten en om eventuele potentiële fouten of schade te voorkomen.

Vertrouw op vakmensen die de juiste kennis en vaardigheden hebben om uw cortenstaal gevelbekleding op de juiste manier te monteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is cortenstaal gevelbekleding?

Cortenstaal gevelbekleding is een weerbestendig materiaal. Het is een corrosiebestendig staal dat wordt gebruikt voor de bekleding van gebouwen.

2. Wat zijn de voordelen van cortenstaal gevelbekleding?

Het staat bekend als een duurzame en esthetische gevelbekleding. Het heeft een ruwe afwerking die past bij verschillende ontwerpstijlen.

3. Hoe wordt cortenstaal gevelbekleding gemaakt?

Cortenstaal gevelbekleding kan gemaakt worden van verschillende metaalsoorten, waaronder zink en alucobond.

4. Kan cortenstaal worden gebruikt in plaats van andere metaalsoorten?

Ja, het kan worden gebruikt in plaats van andere metalen zoals geperforeerde staalplaten voor metalen gevelbekleding.

5. Hoeveel kost cortenstaal gevelbekleding?

De prijs van cortenstaal gevelbekleding varieert. Het hangt af van de oppervlakte en het soort afwerking dat je kiest.